Contactează-ne

Actualitate

Spitalul Municipal de Urgență a obținut o nouă acreditare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ timp de o săptămână, o echipă de la ANMCS a verificat activitatea unității sanitare ■ din 7.010 indicatori, sptalul a îndeplinit 6.529 (93,12%) ■ documentul de acreditare va fi primit în aproximativ 5 luni și este vlabil în următori 5 ani ■ indicatorii vizează prevenirea contaminării pacientului și a personalului, prevenirea accesului neautorizat în blocul operator, secția ATI sau Neonatologie, siguranța sângelui ori funcționalitatea și igiena spațiilor ■

La conferința de presă a Primăriei Roman de joi, 22 iunie, a fost prezentă și dr. Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență, care, printre subiectele abordate, a vorbit și de finalizarea procesului de acreditare a unității sanitare, realizată de o echipă complexă din cadrul  Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Procedura a fost una complexă, realizată de reprezentanții ANMCS pe parcursul unei săptămâni, când au fost verificați 7.010 indicatori. Din raportul final rezultă că unitatea sanitară romașcană a îndeplinit 93,12% dintre indicatorii avuți în vedere, respectiv 6.528. În cadrul procesului de acreditare, Spitalul Municipal de Urgență Roman a avut de îndeplinit 64 de liste, conținând nu mai puțin de 7.010 indicatori. „A fost o muncă grea, de echipă, dar o muncă ce a dat roade.

Raportul comisiei de evaluare este verificat la nivel central la ANMCS, urmând apoi să fim încadrați într-o categorie de acreditare, lucru care durează aproximativ 5 luni până la emiterea ordinului. Acreditarea spitalului va fi valabilă timp de cinci ani. Din punct de vedere al finanțării unității medicale, în momentul de față nu se pune accent pe acreditare, dar, în schimb, dacă nu am fi avut acreditarea, încrederea pacienților ar fi fost una mai scăzută, în ceea ce privește serviciile oferite de spital”, a explicat procedura Maria Andrici, managerul SMU Roman.

Aceasta a subliniat faptul că membrii comisiei de acreditare au pus un accent deosebit pe indicatorii critici, cei privind siguranța pacientului, care trebuiau obligatoriu îndepliniți, în proporție de 100%, în vederea obținerii acreditării. Acești indicatori critici au fost verificați zilnic, pe durata procedurii, de către fiecare dintre cei șase evaluatori, de cinci ori.

„Printre acești indicatori critici se numără, între altele: prevenirea contaminării pacientului și a personalului, prevenirea accesului neautorizat în blocul operator, secția ATI sau secția Neonatologie, siguranța sângelui ori funcționalitatea și igiena spațiilor”, a adăugat managerul Spitalului municipal de Urgență Roman.

Primarul municipiului, Leonard Achiriloaei, fost director economic al unității sanitare,  a ținut să mulțumească întregului colectiv de angajați ai spitalului, în număr de 946, pentru eforturile făcute de fiecare în parte și pentru munca susținută depusă în folosul întregii comunități, beneficiară a serviciilor de sănătate furnizate de unitatea sanitară romașcană.

.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending