Actualitate
Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?
Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro
Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.
Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.
De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.
Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.
Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.
Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.
Lasă un răspuns
-
Actualitate10 ore,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
Ministerul Muncii a publicat graficul creşterii pensiilor
-
Prima pagină2 săptămâni,
Călător(ie) la 1900, la Castelul Sturdza. Istoria zbuciumată a unui palat de poveste
-
Prima pagină2 săptămâni,
Segregarea, avertismentul Inspectoratului Școlar. A fost și o anchetă a ministerului
-
Prima pagină2 săptămâni,
Caz uimitor cu un urs și un nemțean curajos. Animalul a fost împușcat după prinderea într-un coteț
-
Prima pagină2 săptămâni,
„S-au reunit legendele!”. Adi Minune, Florin Salam, Monik, Jamarr, Julia și Axinte, show la Piatra Neamț
-
Prima paginăo săptămână,
În PSD există viaţă şi după Marcel Ciolacu. Vechea Gardă se pregătește pentru „Noaptea cuţitelor lungi”
-
Actualitate2 săptămâni,
O pagină din istoria urbei – Hala Centrală. Dreptul la neuitare
Stefan
22 octombrie 2020 at 3:50 PM
Totusi, hai sa fim corecti cu informatiile din “spatiul public”!Incalzirea s-a oprit nu din cauza ca spitalul e o “ruina”, ci din cauza unei pene de curent!Ca unor pacienti li se pare ca instalatiile de climatizare fac pre amult zgomot, ori ca unele echipamente “par” la mana a doua, astea sunt chestiuni subiective si secundare!Cred ca astfel de aspecte se regasesc in toate spitalele din lume, nicaieri nu pot fi TOTI pacientii multumiti.Problemele reale sunt altele:daca costul este cel corect si daca echipamentele de baza sunt corespunzatoare caietelor de sarcini si fac fata situatiei sanitare.Insa, acestea sunt aspecte care trebuie clarificate prin achete profesioniste, nu politicianiste….
Cezar Filip
23 octombrie 2020 at 9:51 AM
Tocmai asta cerem şi noi, să se clarifice toate aceste aspecte. Înţelegem că face DNA o anchetă. Până atunci să nu ne facem că nu înţelegem câteva lucruri evidente: dacă e pană de curent, nu e normal să nu existe, e totuşi spital, generatoare care să furnizeze energie electrică până se remediază problema. Suntem în anul 2020. Instalaţiile de oxigen defecte… ATI poate utiliza doar 24 de paturi, nu e normal. Reparaţiile ar costa cinci milioane de euro şi ar dura vreo două săptămâni. Când s-au dat banii nu s-a spus că va fi făcut un spital cu “mici” probleme, s-a promis un spital de nivel european. Din banii nemţenilor s-au dat 3,3 milioane de euro şi în acest moment, din ce spune prefectul, niciun pacient din Neamţ nu e tratat acolo, Spitalul Judeţean e blocat cu bolnavi Covid iar bolnavii cu alte afecţiuni nu au unde merge în judeţ pentru că şi Spitalul Roman e depăşit, başca a fost focar de Covid acolo. Aceste realităţi nu sunt “politicianiste”. Mentalitatea de genul “a furat, dar a şi făcut” ne-a adus în halul în care suntem, zic să renunţăm la ea.
V.Vasile
26 octombrie 2020 at 9:48 AM
Cred ca ar trebui data publicitatii comisia de receptie a acestetei ,,benefice,,investitii, competentele fiecarui membru. De asemenea publicati documentul cu semnaturile celor care au pus in functiune spitalul care ce sa vezi nu functioneaza.
Stiu ca la punerea in functiune sunt prezente doua entitati, furnizorul si beneficiarul ; daca totul este in regula, cine mai are chef in pandemie, aduce fotografii de serviciu si taie panglica….La asa sume, nu ar strica sa -si faca aparitia si curtea de conturi.