Contactează-ne

Prima pagină

Speță rară în cazuistica judiciară: lăsarea fără ajutor a unei persoane în dificultate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un caz mai puțin întâlnit în practica penală este instrumentat de anchetatori. Pe  data de 2 martie 2025, în jurul orei 22:50, cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă au fost sesizate prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat este căzut într-un șanț, fiind inconștient.

Cu ocazia deplasării la fața locului, anchetatorii au stabilit faptul că este vorba despre un nemțean în vârstă de 52 ani, care aflându-se în stare vădită de ebrietate, în timp ce se deplasa către casă, s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni în zona capului.

Cel în cauză a rămas picat timp de aproximativ 3 ore, „interval în care un tânăr, în vârstă de 24 de ani și un minor de 12 ani, ar fi trecut pe lângă acesta și nu au sesizat organele de specialitate, deși bărbatul ar fi fost vizibil aflat în dificultate, respectiv inconștient”, după cum se arată într-un comunicat al Poliției Neamț.

La fața locului, a sosit un echipaj de ambulanță, în vederea acordării de prim ajutor, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

În Codul penal se arată că omisiunea de a da ajutor sau de a anunţa de îndată autorităţile de cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Fapta nu este infracţiune dacă, prin acordarea ajutorului, autorul s-ar expune unui pericol grav cu privire la viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending