Contactează-ne

Actualitate

Spațiu de joacă închis de Protecția Consumatorilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cadrul unei tematici naționale de control, OPC Neamț verifică cele 300 de spații de joacă din județul Neamț ■ o parte dintre acestea se află pe domeniul public, altă parte în curțile grădinițelor ■ la Roman a fost închis spațiul de joacă al Grădiniței ”Muguri de lumină”, din cauza neconformităților ■ decizia OPC a băgat ”dihonie” între primarul și viceprimarul Romanului ■

În cadrul unui control tematic național, aflat în desfășurare, la nivelul întregii țări,  au fost verificate de către comisarii Autorității Naționale de Protecția Consumatorilor(ANPC) și locurile de joacă pentru copii. Acolo unde au fost găsite nereguli acestea au fost închise temporar și autoritățile au primit termen de remediere a neconformităților constatate.

La Roman există  54 spații de joacă, din care  5 în curtea grădinițelor și unul la creșă. Inspectorii OPC Neamț au hotărît în urma controlului  închiderea  temporară a locului de joacă de la Grădinița cu program prelungit ”Muguri de lumină”, decizie care a deschis, din nou,  ”cutia Pandorei”,  în ceea ce privește animozitățile în relațiile de la vîrful conducerii Primăriei Roman.

Viceprimarul Radu Samson a făcut referire, pe pagina de socializare, la neregulile pe care le-au găsit comisarii OPC Neamț. “Începînd de azi (14.09.2022 n.r), cei 250 de copii de la grădinița «Muguri de lumină» nu mai au parc de joacă. După cum știți, primăria întreține unitățile de învățămînt din oraș. Tot primăria întreține și parcurile de joacă. Domnul primar «de drept» al orașului a povestit de mai multe ori despre cît de mult «contează» pentru el copiii și educația. La fel de mult contează educația, la nivel declarativ, și pentru domnul Leoreanu, primarul «de fapt» al orașului, care face și desface funcții și planuri de investiții în primăria Roman”, a notat pe facebook, edilul șef adjunct, care sugerează pentru a ”n”-a oară amestecul deputatului Leoreanu în treburile din Primărie.

“Lucrările de modernizare, dotare sau întreținere și la parcuri și la școli sau grădinițe, se fac prin Direcția Servicii Edilitare unde există ateliere meșteșugărești (lemn și metal) și echipă de «spații verzi». Chiar lucrează meseriași în ateliere. Fostul director Costel Enache mi-a prezentat în detaliu toate resursele și toată activitatea direcției. Am discutat atunci, în februarie 2021, și despre refacerea împrejmuirii și despre amenajarea curții de la «Muguri de Lumină». Domnul Enache a ieșit la pensie imediat după discuție,  iar din martie 2021 cei 160 de angajați de la Servicii Edilitare sînt conduși de noul director, un marcant membru al PNL Roman, angajat prin concurs, bineînțeles (Bogdan Curcudel, fost director la ApaServ, zona Est, destituit din funcție de președintele Ionel Arsene, după criza apei din 2019 n.r)”, spune, ironic, viceprimarul care arată cauza închiderii temporare a locului de joacă de la Grădinița ”Muguri de lumină”: o gură de canal al cărei capac furat de hoții de metal a fost înlocuit cu un pietroi, un gard de sîrmă ghimpată, bolovani printre echipamentele de joacă, un tomberon amplasat lîngă tobogan, peretele unei anexe gospodărești neterminat, netencuit și fără geamuri, în ciuda lucrărilor de reparații capitale la clădire, executate cu firmă de construcție în 2019, în timpul mandatului ex-primarului Lucian Micu.

Directoarea Școlii “Sergiu Celibidache”, Brîndușa Bîrzu, a declarat redactorilor ”Monitorul” că deficiențele constatate sînt în curs de remediere și că în maxim o săptămînă spațiul de joacă va fi redeschis cu sprijinul Primăriei, din fonduri de la bugetul local, timp în care copiii nu vor mai fi scoși la locul de joacă. Nereguli au fost găsite și în mediul rural. În curtea Grădiniței din Sagna, unde se găsește un  parc de joacă, spațiul verde a fost transformat în imaș pentru bovinele vecinilor, spun surse din OPC Neamț.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending