Contactează-ne

Actualitate

Spaţii cozy şi creative la tine acasă: cum să le amenajezi uşor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cu siguranţă ai descoperit deja o mulţime de locuri în care lucrezi confortabil sau care te inspiră. Ei bine, astăzi este mai uşor ca niciodată să îţi creezi un astfel de spaţiu la tine acasă, de unde să lucrezi, să înveţi sau pur şi simplu să te bucuri de hobby-urile tale.

Iată cum poţi amenaja un spaţiu cozy la tine acasă, fie pentru lectură, fie pentru muncă sau meditaţie:

Colţ de lectură

Lectura îţi poate aduce o mulţime de beneficii, fie că descoperi lucruri noi, îţi îmbogăţeşti vocabularul său îţi sporeşti creativitatea. De la beletristică şi până la cărţi de dezvoltare personală, ai o mulţime de tipuri de lectură din care să alegi în ziua de astăzi. Mai mult, nu trebuie neapărat să optezi pentru cărţi. Dacă preferi o lectură scurtă, poţi să te bucuri de reviste de tot felul, de la titluri din sfera psihologiei şi până la titluri ce abordează moda şi frumuseţea.

Pentru a amenaja un spaţiu confortabil de lectura la tine acasă, nu ai nevoie de foarte multe piese de mobilier. O variantă foarte simplă este să achiziţionezi un fotoliu comod, cu taburet, pe care să îl instalezi în camera de zi sau în dormitor. Poţi opta pentru un fotoliu colorat, dar şi pentru alte decoraţiuni adecvate unui astfel de spaţiu, precum păturile pufoase sau lampadarele.

Sursa de lumină este un aspect foarte important pe care vrei să îl iei în considerare atunci când amenajezi un colţ de lectură. Dacă nu vei achiziţiona o lampă sau un lampadar special destinat acestei zone, atunci aşează fotoliul în apropierea întrerupătorului. În cazul în care ai posibilitatea, instalează un întrerupător care să îţi permită să controlezi tipul şi cantitatea de lumină. Fie că vrei întrerupătoare touch sau un întrerupător cap scară, apelează întotdeauna la profesionişti pentru modificări sau lucrări ce ţin de instalaţia electrică.

De asemenea, încearcă să găseşti un spaţiu cât mai liniştit pentru amenajarea colțului de lectură. Ca să te poţi bucura de cărţile şi revistele preferate ai nevoie atât de lumină bună, cât şi de linişte.

Zona de birou

Poţi avea un birou cozy, care să te inspire şi să te ajute să munceşti mai uşor, chiar la tine acasă. Nu contează dacă ai un job remote, lucrezi la proiecte personale sau înveţi un skill nou de acasă, o zonă de birou nu îţi va strica.

Camera de zi, dormitorul, balconul sau un hol luminos, toate acestea reprezintă variante de camere unde poţi amplasa biroul. Ai nevoie doar de o masă de lucru, un scaun confortabil şi laptop. Bineînţeles, poţi opta pentru un birou cu spaţii de depozitare, precum sertarele sau dulapurile, unde să păstrezi agende, cărţi, consumabile sau instrumente de scris.

Precum în cazul colțului de lectură, vei avea nevoie de o sursă bună de lumină, dar şi de linişte. Aşează biroul în apropierea unui întrerupător, ca să controlezi uşor lumina sau achiziţionează o lampă. De asemenea, mai există varianta de a alege un întrerupător smart, pe care să îl poţi controla de la distanţă.

Spaţiu pentru sport şi meditaţie

Acasă este locul unde te bucuri de linişte şi confort, aşa că este o idee minunată să îţi amenajezi un mic spaţiu dedicat stării tale de bine. Poţi amenaja o zonă cozy pentru exerciţii fizice şi meditaţie, fără prea mare bătaie de cap. Dacă ai un balcon închis, atunci este o super idee să alegi un astfel de loc. În cazul în care balconul nu este o opţiune, atunci poţi să iei în considerare camera de zi sau dormitorul.

Alege echipamentele pentru sport de care ai nevoie, câteva perne confortabile pentru a medita într-o poziţie comodă, o boxă smart pentru a asculta muzică sau podcast-urile preferate.

Găseşte-ţi inspiraţia cu ajutorul sfaturilor de mai sus pentru a avea propriul tău colţişor de stare de bine acasă, fie că locuieşti într-un studio, într-un apartament sau la casă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending