Contactează-ne

Actualitate

Sorin Cazan, amenințat cu excluderea din PMP după votul pentru vicepreşedinţii CJ?

Știre publicată în urmă cu

în data de

La exact jumătate de an de la desfășurarea alegerilor locale, după ce  în urma mai multor încercări eșuate de a alege vicepreședinții, în ședința de miercuri, 17 februarie, păreau că lucrurile s-au așezat, iată că din culisele acestor alegeri, izbucnește un nou scandal. Romașcanul Sorin Dumitru Cazan susţine că a fost chemat la sediul PMP din Piatra Neamț și admonestat pentru că nu a votat pentru candidatura la vicepreşdinţia CJ a Mădălinei Ciubotaru şi că i s-a cerut demisia.

”Votul meu personal este secret sau așa ar fi trebuit să fie. Acum după ce lucrurile s-au consumat am să vă explic votul meu, pentru că înțeleg că deși ar fi trebuit să fie secret nu a prea fost. De altfel, așa cum s-a văzut s-a filmat procedura de vot. Personal am votat, așa cum era normal,  cu Dragoș Chitic, candidatul PMP, fără a avea nici cea mai mică ezitare, pentru că este colegul meu de partid. Dar pentru că nu am votat și cu Mădălina Ciubotaru mi s-a cerut, după ședința de alegeri de la Consiliul Județean, să-mi dau demisia. Nu știu de unde au aflat colegii mei cum am votat, pentru că, teoretic, votul este secret. Logic că nu mi-am dat demisia și nici nu mi-o voi da pentru că eu am muncit enorm în acest partid. Abia ieșit din Spitalul Județean, după îmbolnăvirea cu virusul SARS Cov 2 am lucrat pe brînci pentru a aduce voturi la PMP pentru alegerile parlamentare. De altfel în Statutul PMP nu scrie că trebuie să-mi dau demisia pentru că nu am susținut candidatul altui partid. Eu susțin că disciplina de partid la mine a funcționat. Nu am vorbit în afara partidului, am votat cu Dragoș Chitic, candidatul nostru, pe care-l voi susține, în continuare, necondiționat. Dar mi s-a părut anormal ca un partid ca Pro România, cu trei consilieri, ca și noi, să aibă doi candidați: unul susținut de PSD și altul susținut de USR-PNL” a declarat Sorin Cazan

Al doilea considerent pentru care a votat ca vicepreședinte să fie candidatul PNL, Florin Hopșa,  a fost acela că i se pare te normal ca zona Roman să fie reprezentată în Consiliul Județen. ”Colegul nostru, Florin Hopșa, de la PNL este romașcan, chiar dacă acum locuiește în Piatra Neamț. Am fost ferm convins că acesta va ține cu romașcanii pentru că are încă în inimă ceva acolo, pentru Roman . Și un al treilea lucru, dar nu și ultimul,  a fost acela că Mădălina Ciubotaru, așa cum am văzut în presă,  este cercetată penal pentru o fraudă uriașă, de vrei 5 miliarde lei vechi, la Negulești. Și nu am vrut ca votul meu să meargă în această direcție”, a explicat consilierul județean Sorin Dumitru Cazan.

Sorin Dumitru Cazan  susține că se așteaptă la decizia de ridicare a sprijinului politic, dar că, după modificarea Codului Administrativ, nu-și va pierde locul în Consiliul Județean pînă ce instanța nu va da o soluție definitivă și irevocabilă și că așa cum merg lucrurile în România, un asemenea proces va putea dura, lejer, 3-4 ani, timp în care își va face treaba de consilier județean votînd conform propriei conștiințe, în interesul nemțenilor. ”Sînt conștient că pînă atunci nu voi mai avea zile bune în partid, dar la fel de conștient  sînt că voi  avea zile grele”, a mai spus Sorin Dumitriu Cazan. Acesta  s-a sfătuit cu avocatul său, Alexandru Iștoc, care-i este și ginere,  și este pregătit să atace în instanță  o eventuală decizie de ridicare a sprijinului politic. Contactat telefonic de către redactorii ”Monitorul”, președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu, a spus că nici nu confirmă, dar nici nu infirmă o asemenea discuție. ”La noi în PMP modul în care vom vota într-o ședință de Consiliu Local sau Consiliu Județean se ia în interiorul partidului. Vom analiza votul și atitudinea lui Sorin Cazan în Consiliul Executiv Județean și abia atunci vom ieși cu o declarație publică”, a spus președintele PMP Neamț.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Gabi

    18 februarie 2021 at 5:04 PM

    La cate voturi ati adus la alegeri,nu va meritati locul in CJ

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Informare de vreme rea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ atenţionarea este valabilă pînă pe 14 mai, la ora 21:00 ■ sînt anunţate manifestări de instabilitate atmosferică ■

Se strică vremea şi Administraţia de Meteorologie a emis o informare valabilă pentru toată ţara, în perioada 12 mai, ora 16:00 pînă vineri, 14 mai, ora 21:00. Se anunţă manifestări de instabilitate atmosferică, furtuni cu intensificări de vînt, tunete şi fulgere, probabil şi ceva grindină.

„Vor fi perioade în care instabilitatea va fi accentuată, la început în sud-vestul şi vestul ţării, apoi şi în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25-30 l/mp“, conform ANM.

Ieri, 12 mai, la ora 11:00 termometrele indicau 19 grade în tot judeţul, mai puţin la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca unde erau 10 grade. Temperatura resimţită era mai mare, 23 de grade în teritoriu şi 11 grade pe munte. Pe Ceahlău, stratul de zăpadă mai măsoară doar 20 de centimetri. Cea mai rece zi din această săptămînă va fi astăzi, 13 mai, iar previziunile arată că că la amiază nu vor fi mai mult de 17 grade.

Ne putem aştepta la furtuni cu descărcări electrice şi intensificări de vînt, posibil şi ceva grindină, fenomene ce sînt aşteptate îndeosebi în a doua parte a zilei. Minima nocturnă rămîne cantonată la pragul de 9 grade. În ultima zi lucrătoare a acestei săptămîni sînt aşteptate din nou precipitaţii. În schimb, se face mai cald, iar maxima saltă la valoarea de 20 de grade. Şi noaptea va fi mai blîndă, iar minima ajunge la 10 grade.

Regimul termic se apreciază şi pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, la jumătatea lui Florar se anunţă timp bun, soare, şi o maximă în creştere pînă la 21 de grade. Din păcate nu scăpăm de precipitaţii şi din nou sînt anunţate furtuni cu intensificări de vînt. Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 9 grade. Duminică, 16 mai, din nou se schimbă vremea.

În prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 19 grade şi sînt aşteptate ploi mai după amiază. Noaptea va fi însă ceva mai caldă, iar meteorologii anunţă o maximă de 10 grade. De menţionat este faptul că dacă previziunile de acum se adeveresc, săptămîna viitoare va fi mai rece, cu maxime diurne între 16 şi cel mult 18 grade, însă sînt aşteptate precipitaţii cam în fiecare zi. Minimele nocturne pleacă de la 9 grade şi se opresc pe la 11 grade.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului. În pas cu moda

Știre publicată în urmă cu

în data de

Constantin Bîrjoveanu (1934-2000) ), scriitor, pictor, caricaturist şi vorbitor de esperanto dădea viaţă, în urmă cu două decenii şi ceva, unor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, Gazeta de Roman. În numărul de astăzi iată o altă cronică intitulată „În pas cu moda“, care aduce în discuţie, cu fină ironie, o altă tară a societăţii post-decembriste, legată de zicătoarea: „Ce porţi lele chelbe-n cap? Păi, dacă-i modă ce să fac?“. O radiografie subtilă nu doar a modei propriu-zise, ci şi a unor năravuri, precum hoţia, care a luat proporţii, ca şi fenomen, în ultimi 30 de ani şi care au dus buhul României prin lume despre „calităţile“ unor indivizi, care au prosperat economic prin nemuncă, în timp ce populaţia cinstită a ajuns în sărăcie lucie, punînd petec peste petec şi peste acestea, alt petec.

„Moda este o formă a urîţeniei atît de insuportabilă încît trebuie schimbată din şase în şase luni“. În ceea ce urmează nu voi face un istoric al modei vestimentare, ci vor arăta că victime ale acestei maladii cad nu numai femeile, ci şi bărbaţii. Am cunoscut cîndva, undeva, un bărbat potrivit de statură. Dar „lung de mînă“, care purta cămăşi înflorate. Cînd au apărut acele cămăşi gri, închis, pestriţe, a purtat „sare şi piper“, că aşa se chemau.

Mai tîrziu am aflat că a purtat cîţiva ani numai dungi. Lasă că aşa îi trebuie, că nu s-a mai săturat! După aceea l-am văzut cu pantaloni de catifea raiată. Pe vremea blugilor frecaţi cu o cărămidă, ca să capete un aer de originalitate, l-am văzut cu blugi. Tot cu blugi l-am văzut şi după aceea cînd frecatul cu… cărămida nu mai era la modă.

Săptămîna trecută, undeva pe centru, dau nas în nas cu el. A trecut şi iarna materialelor înflorate. Aşa e în modă ca şi în dragoste… „On revient toujours“, numai că de astă dată înfloraţi îi erau pantalonii de pînză, un fel de compromis între lungi şi scurţi, care, cică, s-ar purta prin Bermude.

Dacă afacerile în care s-a lansat au să prospere, de bună seamă, în curînd se va îmbrăca cu haine de ultimul răcnet, cărora le va aplica petice false, ca să fie în pas cu cei ce vor purta petice justificate, la haine cumpărate pe vremea comunismului. Da, nu?!

Nota Redacţiei: Rubrică susţinută de Cabinetul parlamentar al senatorului PNL, Eugen Nazarie Ţapu

Citește știrea

Actualitate

Muncă la negru, sancţiuni de 142.500 lei de la ITM

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inspectorii au descoperit cazuri de muncă fără forme legale, dar şi alte nereguli ■ în aprilie, au avut loc 12 accidente de muncă ■

Sinteza activităţii prestare de ITM pe parcursul lunii aprilie arată că au fost depistate, din nou, cazuri de muncă la negru, precum şi alte abateri, iar în perioada analizată au avut loc 12 accidente.

„Au fost efectuate 233 de controale, ocazie cu care s-au constatat 246 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă (RM) şi al securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) şi s-au dispus 252 de măsuri pentru remedierea deficienţelor, aplicîndu-se 161 de sancţiuni din care 19 amenzi în cuantum de 142.500 lei“, conform ITM Neamţ.

În ce priveşte activitatea în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, inspectorii au efectuat 103 controale şi evaluări la angajatori şi au constatat un număr de 106 abateri de la prevederile legale şi au dispus 112 măsuri pentru remediere. Şapte de angajatori au fost sancţionaţi cu 106 sancţiuni contravenţionale, din care 98 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 30.500 lei.

În ce priveşte evenimentele de muncă, în luna aprilie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamă au fost comunicate 14 evenimente de muncă. Cele mai multe au avut drept cauză utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie.

În ce priveşte activitatea în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii au efectuat un număr de 130 controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată. La final s-au aplicat 140 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat în total 55 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în cuantum de 112.000 lei şi 44 avertismente contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr.53/2003- Codul muncii, republicată, modificată şi completată şi ale H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor. La 4 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 5 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 4 persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă şi o persoană nu avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor. „Au fost dispuse 4 măsuri şi au fost aplicate 4 amenzi în cuantum de 100.000 lei (3 amenzi de 20.000 lei şi o amendă de 40.000 lei).

Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sînt construcţii, comerţ, bar şi creşterea animalelor“, conform ITM Neamţ. În perioada analizată angajatorii au încheiat şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă 4 contracte colective de muncă şi 3 acte adiţionale la contractele colective de muncă.

Citește știrea

Trending