Contactează-ne

Actualitate

Soluţie “misterioasă” pentru salvarea Telegondolei şi Bazei Hipice

Știre publicată în urmă cu

în data de

PMP a dat şah mat PSD în şedinţa de Consiliu Local Piatra Neamţ de marţi, 29 noiembrie, în care pe ordinea de zi a fost din nou proiectul privind participarea municipalităţii la licitaţia pentru achiziţionarea staţiei de plecare a Telegondolei.

Le-au dat clasă în special la capitolul imagine, dar şi la capitolul administraţie. La capitolul imagine şi pentru că au fost prezenţi fizic la şedinţă în vreme ce consilierii PSD au ales varianta on-line. Dar mai ales, aici au punctat şi la imagine şi la administraţie, au făcut cunoscut că într-o discuţie privată au propus o soluţie proprie pentru salvarea de la faliment a Perla Invest, inclusiv a Telegondolei şi Bazei Hipice.

Cei de la PSD au rămas în ofsaid total. În timp ce ei au încercat să-şi ascundă neputinţa sau dezinteresul mimând că mor de grija bătrânilor şi cerând ca banii pentru cumpărarea staţiei de plecare să fie dirijaţi spre ajutorarea acestora, un populism ieftin care cred că i-a jignit inclusiv pe bătrânii ce chiar au nevoie de ajutor, dar nu merită să fie folosiţi ca masă de manevră pentru jocuri politice puerile, cei de la PMP au dovedit că în mod real sunt interesaţi de soarta Telegondolei şi a Bazei Hipice. Şi nu se limitează doar la comunicate pe presă ce de multe ori sfidează nu doar logica minimă, ba chiar şi bunul simţ, tot minim, precum social-democraţii, ci sunt capabili să caute rezolvări la probleme.

Mai mult, cei de la PMP înţelegem că au şi un proiect de hotărâre gândit în acest sens sau măcar o idee şi o soluţie ce ar putea să devină în scurt timp un proiect de hotărâre, că tot e o dispută şi pe tema aceasta în aceste zile.

Noi, personal, nu prea am înţeles ce e atât de… privat într-o discuţie privind soarta acestor obiective cât se poate de publice şi pe fondul unei dezbateri la fel de publice, în care sunt implicaţi foarte mulţi pietreni, dar…

Dar… aşteptăm săptămâna viitoare când înţelegem că ne vor fi oferite şi nouă, prostimii sau dacă vreţi “neprivaţilor”, mai multe informaţii. Pentru că aşa ni s-a promis cel puţin.

Am mai reţinut că e de verificat şi dacă această soluţie “misterioasă”, cel puţin deocamdată, va fi agreată de judecătorul sindic şi se va potrivi cu calendarul privind reorganizarea Perla Invest.

Dacă pentru soluţie mai aşteptăm informaţii, şi chiar din misterioasă ne dorim să devină miraculoasă, pentru prestaţia aleşilor locali putem spune acum câteva lucruri clare: dacă PMP a punctat şi a dovedit, măcar în ceasul al doisprezecelea că poate face administraţie, PSD a rămas corigent la această “materie”. Şi au mai dovedit ceva cei de la PMP: că îşi doresc salvarea acestor obiective, nu sunt dispuşi, precum cei de la PSD, să le arunce la groapa falimentului. Cu tot cu milioanele deja plătite de pietreni.

Cât priveşte proiectul propus de primarul municipiului, acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi nici în şedinţa de marţi. Rămâne de văzut dacă va fi repus pe ordinea de zi sau înlocuit cu… soluţia misterioasă.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Vasile Popescu

    29 noiembrie 2022 at 7:21 PM

    Dacă mergem pe soluția primarului, eu mă întreb, cum se va descurca, d.p.d.v. financiar, Perla Invest după ce va rămâne fără veniturile pe care le realizează din închirierea spațiilor de la stația de plecare (gară)? Cu banii obținuți din vânzarea stației de plecare nu-și achită toate datoriile și atunci ce se va întâmpla? Eu cred că abia atunci, când nu vor mai avea venituri suficiente, Perla va intra în faliment. Dacă primarul vrea cu adevărat să salveze Perla Invest de la faliment și implicit telegondola și terenul din baza hipică ar trebui să cumpere telescaunul care deservește pârtia de schi..Motive și justificări pentru achiziția telescaunului sunt suficiente. Primăria deține în proprietate pârtia de schi cu toate mijloacele fixe și obiectele de inventar care o deservesc (tunuri de zăpadă cu instalațiile aferente, Ratrak, instalație de iluminat, instalație de supraveghere și sonorizare, etc) Cum pune problema conducerea primăriei eu nu îi consider de bună-credință, nu cred că au ca scop, pe termen mediu, salvarea Perlei de la faliment.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending