Contactează-ne

Actualitate

Şoferiţe şi mari „isprăvi“ la volan: alcool şi accidente spectaculoase. Cu maşina pe casă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în trafic şi conducătoarele auto au fost implicate în diverse nedorite incidente ■ unele au fost depistate că băuseră, au comis accidente sau au fugit de la locul faptei ■

Cazuistica rutieră arată că cea mai mare parte a accidentelor sau a faptelor de natură contravenţională îi au ca protagonişti pe bărbaţi, despre femei spunându-se că sunt mult mai precaute şi atente în timpul condusului. Însă sunt şi excepţii, şoferiţe fiind descoperite în culpă din cauza alcoolului ori au fost protagonistele principale în grave accidente. Recente cazuri petrecute pe şoselele judeţului Neamţ stau mărturie.

Zilele trecute, pe 18 mai 2022, o tânără de 21 de ani, a fost trasă pe dreapta pe la miezul nopţii, în municipiul Roman. Etilotestul avea să indice o valoare mare, 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condusă la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, verificările stabilind că nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânăra s-a ales cu dosar penal, cercetările continuând pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Un accident foarte grav avea loc în anul trecut, în prim-plan fiind o femeie. Poţiţiştii rutieri erau solicitaţi să intervină, pe 13 august 2021, pentru a face cercetări în cazul petrecut pe drumul naţional Piatra Neamţ – Târgu Neamţ, pe strada Cetatea Neamţului, la ieşirea din primul oraş menţionat. În jurul orei 12.00, şoferiţa în vârstă de 58 de ani se îndrepta către domiciliu, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, a zburat peste un trotuar şi un şanţ, oprindu-se într-o curte, nu înainte de a dărâma un gard masiv, construit din piatră.

Accidentul putea avea urmări foarte grave, dar atunci când conducătoarea auto a părăsit drumul, pe trotuar nu se afla nici un pieton. Şoferiţa a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, pentru îngrijiri medicale. Testului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că are şi ea dosar penal. Se poate spune, fără a greşi, că era în pragul comei alcoolice, care se instalează pe la 2 la mie, deoarece valoarea reală se măsoară în urma analizei sângelui şi este dublă faţă cea indicată de etilotest.

Pe 4 martie 2022, în jurul orei 10.30, cadrele de la Poliţia Târgu Neamţ erau sesizate despre producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Naţional 15 C, în localitatea Bălţăteşti, implicate fiind şase autoturisme, în care erau 13 persoane. La locul indicat a fost trimişi pompierii cu o autospecială de stingere şi una de descarcerare, plus trei echipaje de la Ambulanţă.

După producerea tamponărilor, o conducătoare auto, de 58 de ani, a părăsit locul accidentului, dar a fost depistată la scurt timp de către poliţişti. Toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În urma ciocnirilor în trafic, două femei au fost transportate la spital. Se pare că şoferiţa de 58 de ani, a efectuat un virajul la stânga, pentru a pătrunde pe DN 15 G.

Numai că, nu a acordat prioritate unui sucevean, care conducea un autoturism pe DN 15 C, din direcţia Târgu Neamţ – Bălţăteşti. Acesta, pentru a evita impactul a virat dreapta de volan, intrând în coliziune cu două autovehicule care erau staţionate. De asemenea, alte două maşini, care circulau în spatele bărbatului din Suceava au intrat şi ele în coliziune. De departe, unul dintre cele mai spectaculoase accidente petrecute pe şoselele din Neamţ este cel produs în decembrie 2020.

A avut loc în localitatea Rediu, pe data de 3, în jurul orei 19.00. A fost momentul când liniştea serii a fost tulburată de o bubuitură puternică, martorii observând ceva ce rar le-a fost dat să vadă. Un autoturism fusese proiectat într-o casă, partea din spate şi roţile stricând acoperişul locuinţei, maşina rămânând proptită cu botul pe sol, în poziţie verticală. La volan era o tânără de 18 ani, care a fost scoasă din habitaclu de către martorii incidentului, ulterior fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Neamţ, pentru că suferise unele leziuni.

Cercetările aveau să stabilească faptul că şoferiţa a pierdut controlul volanului într-o curbă uşoară la stânga, a intrat într-un cap de pod, iar din impact maşina a fost proiectată pe casă şi gard. „În urma impactului, autoturismul a fost proiectat vertical, sprijinindu-se pe partea din faţă în gardul şi acoperişul unui imobil“, transmitea Poliţia Neamţ. La producerea accidentului au contribuit atât viteza, cât şi lipsa de experienţă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ ameninţă cu judecata liderii PNL

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, spune că îi va da în judecată pe liderii liberalilor nemţeni, după ce aceştia au făcut public un comunicat de presă în legătură cu lucrările efectuate pe podul de pe drumul naţional DN2, la intrarea în municipiul Roman.

Prefectul s-a declarat deranjat de “minciunile și calomniile pe care semnatarii acestui comunicat le-au făcut la adresa mea” şi face precizarea că “îi voi chema în judecată pentru a răspunde civil pentru prejudiciul de imagine pe care mi l-au produs”.

El mai spune şi care este motivul pentru care a luat această decizie: “Această decizie am luat-o deoarece nemțenii nu sunt datori să asiste la bălăcărelile publice proliferate de politicieni care nu s-au remarcat în activitatea lor politică și administrativă decât prin circ și comportament de mahala”.

În ceea ce priveşte starea şi evoluţia lucrărilor la pod, în comunicatul de presă emis de prefect se fac următoarele precizări:

“Reprezentanții DRPDP Iași ne-au comunicat că această activitate a fost contractată de o firmă specializată respectându-se procedurile legale. Operațiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi.

Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilatație are termen de finalizare de cel puțin 5 zile/fir. Termenul nu poate fi devansat deoarece sunt folosite în procesul tehnologic betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție. Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul contractual de finalizare a lucrării este sfârșitul lunii august a.c.

Se încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt, dar fără a fi afectate etapele tehnologice”.

Citește știrea

Actualitate

Calvarul va mai dura. Cozi de kilometri pe E-85, din cauza lucrărilor de la podul de Horia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ neexistînd rută alternativă, cozile de maşini se întind pe 6-7 kilometri în ambele sensuri ■ problema descongestionării traficului nu are soluţie ■ lucrările ar trebui să fie terminate la finalul lunii august ■

Direcţia Regională de Drumuri Iaşi a început reparaţii la mai multe poduri din raza sa de responsabilitate, printre acestea numărîndu- se şi lucrarea de la cel de Horia, care asigură accesul prin Roman, pe E-85, spre Suceava, Iaşi sau Bacău. Numai că, pe ambele sensuri, zilnic, aglomeraţia depăşeşte limitele normalului.

Se formează cozi de 6-7 kilometri pe ambele sensuri, lucru care irită la maxim conducătorii auto, sau pe cei care tranzitează zona, fiind în concediu. Florin Marius Sima, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Pentinenciare, filiala Bacău, care face naveta, are de fiecare dată probleme, fiind nevoit să plece că cel puţin o oră înainte, pentru a nu întîrzia la serviciu.

„Traficul este îngreunat şi la modul glumeţ aş spune că ar trebui să se aducă un bac care să folosească la traversarea rîului Moldova. Fac naveta de la Roman la Bacău şi de la începutul lunii am mari probleme, pentru că trebuie să iau în calcul un timp suficient pentru a nu întîrzia la serviciu. Luni, 8 august, am stat în trafic 3 ore pentru a ajunge la Bacău, iar astăzi, cînd m-am întors de la Bacău am aşteptat două ore şi jumătate să intru în Roman.

Coada era pînă la Secuieni. În acest timp, la pod nu lucra nimeni. Vreo patru muncitori stăteau în staţia de benzină de la intrarea pe pod, la o cafea şi o ţigară. În coloană erau maşini cu numere din toate judeţele ţării şi foarte multe TIR-uri cu număr de Ucraina. Lumea e nervoasă, iese din maşină, înjură, dar nu are pe cine întreba ce se întîmplă, pentru că nu există cineva care să dirijeze traficul“, a declarat Florin Sima.

Purtătorul de cuvînt al DRDP Iaşi, Neculai Popovici, a declarat că lucrarea are ca termen de execuţie sfîrşitul lunii august: „Operaţiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea şi realizarea găurilor, montarea rosturilor noi. Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilataţie are termen de finalizare de cel puţin 5 zile/fir.

Termenul nu poate fi devansat, deoarece sînt folosite în procesul tehnologic betoane speciale, cu timp strict de întărire şi protecţie. Avînd în vedere complexitatea operaţiunii şi instalaţiile folosite, activitatea nu se poate desfăşura pe timpul nopţii, ci doar ziua. Totodată, în procesul tehnologic există şi pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operaţiuni şi nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul de finalizare a lucrării este sfârşitul lunii august“.

Poliţia Neamţ cunoaşte problema, dar nu are nici o pîrghie de rezolvare, ţinînd cont că nu există variantă ocolitoare. „În acest moment, valorile de trafic sînt foarte ridicate şi din cauza TIR-urilor din Ucraina, care transportă cereale spre Constanţa. Constructorul are un anumit termen de execuţie şi ne dorim respectarea lui.

Dacă lucrarea se prelungeşte, în septembrie începe şcoala şi traficului existent i se va adăuga cel specific transportului şcolar. E adevărat că nu există poliţişti care să dirijeze traficul, dar vorbind de situaţia complicată. Noi verificăm permanent valorile de trafic, pentru a nu exista incidente, dar nu ajută cu nimic“, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

VIDEO: Turist din Iaşi, accidentat de o stâncă desprinsă din Chei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Iaşi, a fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă dintr-un versant muntos din Bicaz-Chei.

“Astăzi, 10 august, în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment”, a declarat subinspector Ciofu Ramona, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unor surse neoficiale, în momentul în care s-a produs nedoritul incident, bărbatul era cu soţia şi cei doi copii.

Vom reveni.

UPDATE: Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iaşi.

UPDATE 2: Victima a suferit traumatisme la nivelul capului și se află într-o stare gravă – sursa ISU Neamţ

FOTO: generica

Citește știrea
AdvertisementTrending