Contactează-ne

Actualitate

Şofer prins cu 180 de km/h. Amplă acţiune a poliţiştilor pe drumurile din Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la o activitate preventivă pe şoselele din Neamţ au fost angrenate şi cadre de la serviciile rutiere din Bacău, Iaşi, Vaslui şi Harghita ■ 567 de conducători auto au fost depistaţi în neregulă ■

Concluziile unei misiuni efectuate după cele opt tragedii petrecute zilele trecute în Neamţ nu sunt prea îmbucurătoare. Şoferii n-au fost impresionaţi că erau numeroşi poliţişti în trafic, fiind descoperite foarte multe abateri în cadrul unei acțiuni desfăşurate pe 19 octombrie 2022, în intervalul  12.00 – 16.00.

Ieri, pe şosele au acţionat 60 de cadre, pa lângă poliţiştii din Neamţ fiind angrenaţi şi colegi de la inspectoratele din Bacău, Iaşi, Vaslui şi Harghita, pentru supravegherea traficului rutier, combaterea vitezei excesive, cauză ce duce la creşterea riscului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

„Chiar dacă vizibilitatea colegilor noştri a fost una ridicată, 567 de conducători auto au fost depistaţi comiţând abateri, unele atrăgând şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Au fost constatate 218 cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise, cea mai mare fiind de 180 de km/h, apoi 150 şi 103 km/h. Alte 278 de situaţii au fost de indisciplină rutieră, 38 de biciclişti şi 25 de pietoni au comis fapte contravenţionale, fiind şi şapte depăşiri neregulamentare.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au reţinut 59 de premise de conducere, dintre care 47 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, şapte pentru depăşiri neregulamentare, un carnet pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Înafară de şoferul iresponsabil care circula cu 180 de km/h, altul s-a ales cu dosar penal pentru că era beat la volan. Este vorba despre un conducător auto, de 40 de ani, el fiind tras pe dreapta în municipiul Roman. Aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Asemenea acţiuni de prevenire vor fi organizate şi în perioada următoare. Pe arterele rutiere din Neamţ, în anul 2022, până la data de 19 octombrie, au fost înregistrate 90 de accidente grave, în urma cărora 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 63 de persoane au fost grav rănite“, a mai comunicat Poliţia Neamţ.

De precizat este faptul că, în doar şase zile, între 9 şi 14 octombrie 2022, o serie neagră de accidente au avut loc în Neamţ. Opt morţi, între care trei copii, este sumbrul bilanţ al acestora, în cel mai grav dintre ele pierzându-şi viaţa patru persoane, toate din aceeaşi familie. S-a întâmplat pe 13 octombrie, la ora 03.30.

Într-o maşină erau şase persoane, cu domiciliul în Roznov, care se întorceau de la pelerinajul la Sfânta Parascheva. Pe E85, în apropiere de Săbăoani, cel de la volan nu a acordat prioritate unei autoutilitare. Au decedat un bărbat de 35 de ani, o femeie de 31 de ani, copilul lor de 9 ani şi un nepot de 11 ani.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending