Contactează-ne

Actualitate

Social-democrații, critici la adresa bugetului. „Rezultatul este unul dezamăgitor“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ lideri ai PSD fac un „rechizitoriu” al modului în care la Roman a fost votat bugetul municipiului pentru anul 2023

Secretarul  de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea, se numără printre politicienii care aduc critici la adresa modului în care a trecut de votul Consiliului Local de joi, 2 februarie, bugetul municipiului Romanul.

„Rezultatul este unul dezamăgitor care nu ține cont de nevoile și necesitățile reale ale romașcanilor. Colegii mei, consilierii locali PSD, au încercat să-i convingă pe primarul liberal și consilierii locali PNL și USR că investiția cea mai necesară și urgentă este pentru refacerea și modernizarea infrastructurii de apă a orașului.

Au fost însă altele «prioritățile», unele care frizează ridicolul și, ca urmare, sunt sigur că cetățenii vor sancționa la următoarele alegeri această lipsă de interes pentru o viață trăită în normalitate la Roman”, declară Bogdan Dumea. Demnitarul enumeră câteva din investițile ce vor fi bugetate în acest an de municipalitate, unele criticabile:

4.000 metri pătrați de trotuare și bordure; programul de întreținere spații verzi; programul pentru reparații și înființări de parcări; evenimente. Și liderul grupului de consilieri social-democrați, George Bălan, face referire, în postatea sa pe  Facebook, la modul în care a fost creată majoritatea necesară pentru a trece proiectul legat de modernizarea rețelelor de apă/canalizare.

„Apei i-a fost dată puterea de a deveni seva vieţii pe pământ, spunea Leonardo da Vinci. Când vom reuși să înțelegem acest lucru, vom reuși probabil să înțelegem că, dincolo de campaniile electorale, de promisiuni ambalate sclipicios, până la autostrăzi (promise și ele, dar aproape inexistente) și orașe verzi și smart, mai ales pe plan local, noi toți avem nevoie de apă curentă.

Condiție obligatorie pentru un trai civilizat și decent. Romașcanii s-au săturat de întrebările devenite de acum retorice: «De ce s-a oprit apa?» și «În ce scop s-a oprit, iarăși, apa?». Răspunsurile sunt aproape standardizate – avarie sau neacumulare în bazine. Pe romașcani nu îi ajută cu nimic promisiunile și pasarea responsabilității”, susține alesul local.

Cei doi politicieni cred că respingerea de către majoritatea PNL- USR a amendamentului grupului de consilieri PSD cu privire la reabilitarea rețelei de apă a Romanului înseamnă, de fapt, un moment politic și administrativ ratat, ținând cont de faptul că problema apei, în municipiul de la confluența Moldovei cu Siretul,  a rămas o chestiune majoră, care se va acutiza din ce în ce mai mult în perioada următoare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending