Contactează-ne

Actualitate

Sînt doar 290 de locuri de muncă în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cererea de personal rămîne redusă şi spre finalul verii ■ cele mai multe angajări ar putea avea loc în zona Roman ■ pentru personalul cu studii superioare sunt doar 16 oferte ■

Criza medicală a răpus şi piaţa muncii, în a doua decadă a lunii august nefăcîndu-se cine ştie ce angajări. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă că la începutul acestei săptămîni, pe 17 august 2020, în tot judeţul erau libere numai 290 de job-uri.

Cele mai multe angajări ar putea avea loc la Roman, unde afaceriştii au nevoie de 123 de noi salariaţi, în reşedinţa de judeţ şi-ar putea găsi de lucru 95 de persoane, iar în zona Tîrgu Neamţ sînt libere 72 de posturi în cele mai diverse ocupaţii. Avînd în vedere toate acest consideraţii, se înţelege că cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă, iar personalul de înaltă calificare nu prea are căutare.

La Piatra Neamţ este nevoie de un consilier economic, dar se caută şi un inginer agronom, un inginer mecanic, precum şi un inspector resurse umane. Pentru cei cu studii medii cele mai multe job-uri, cîte 10, sînt în ocupaţiile de şofer autocamion de mare tonaj şi muncitor necalificat în silvicultură, dar ar fi nevoie şi de 11 lucrători comerciali.

În multe alte ocupaţii este mai puţin de lucru, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ de pe strada Mihai Eminescu. La Roman, personalul de înaltă calificare are ceva mai multă căutare şi în zonă ar fi nevoie de doi economişti, doi ingineri electric, din care unul cu curs de sănătate şi securitate în muncă, la care se mai adaugă cinci posturi de inginer proiectare instalaţii.

Mai este liber un post pentru un medic veterinar. În rest cele mai multe cereri de personal vin de la angajatori din domeniul industriei uşoare unde se recrutează de diverşi angajatori un număr de 29 de confecţioneri asamblori articole textile, dar şi 10 operatori confecţioneri industriali. Se mai cer 8 muncitori necalificaţi, ori 5 montatori izolaţii.

Mai este de lucru, dar mai puţin, pentru cei care pot presta în multe alte ocupaţii între care frezor, instalator, instalator centrale, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, mecanic maşini de cusut sau tehnician veterinar şi tîmplar universal. La Tîrgu Neamţ nu se găsesc de mai mult timp doi licenţiaţi, un medic veterinar şi un inginer zootehnist.

În rest este nevoie de barmani şi ospătari, dulgheri, drujbişti, muncitori în construcţii sau la prelucrare lemn, precum şi şofer, lăcătuş mecanic sau rectificator.

Advertisement
Trending