Contactează-ne

Actualitate

Simpozion omagial. „Mărășești 100 – altar de jertfă și recunoștință”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ manifestarea științifică a fost organizată la inițiativa preotului dr. Florin Țuscanu ■ „De fiecare dată când privesc Mausoleul Eroilor de la Mărășești, simt că acest monument păstrează în el nu doar istorie, ci și spiritul de eroism și dăruire al soldaților noștri”, afirmă deputatul Laurențiu Leoreanu ■

Corpul A al Muzeului de Istorie, la sala Nevruzzi, s-a desfășurat joi, 17 august, simpozionul omagial „Mărășești 100 – altar de jertfă și recunoștință”, la inițiativa preotului Florin Țuscanu, la doar câteva zile după ce o delegație de romașcani,  sprijinită de primărir, a participat la manifestările organizate la Mărășești, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a monumentalei construcții, considerată a fi Panteonul neamului românesc.

La manifestarea de la Muzeul de istorie a participat și deputatul liberal Dan Laurențiu Leoreanu. „Am avut bucuria să iau parte la un eveniment care mi-a atins sufletul – Simpozionul omagial «Mărășești 100 – altar de jertfă și recunoștință», inițiat de părintele Aurel Florin Țuscanu, la muzeul romașcan. De fiecare dată când privesc Mausoleul Eroilor de la Mărășești, simt că acest monument păstrează în el nu doar istorie, ci și spiritul de eroism și dăruire al soldaților noștri.

Alături de primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei și toți cei prezenți, am reușit să aducem un omagiu celor care au dat totul pentru țară. Ei au întruchipat în fapte,  devotamentul și sacrificiul, contribuind la întemeierea României Mari. Astfel de momente nu doar că ne conectează cu trecutul nostru de curaj și noblețe, ci ne și reamintesc de responsabilitatea noastră de a păstra vie memoria acestor eroi.

Ei au luptat pentru libertate și independență, dar mai mult decât atât, ne-au lăsat o moștenire de unitate și forță. Sunt recunoscător pentru că au fost exemple de verticalitate și patriotism!”, a consemnat, pe pagina de socializare, deputatul PNL, Dan Laurențiu Leoreanu, care declară că în lumina acestui eveniment se simte încurajat să cultive valorile patriotice ale neamului românesc.

Unul atât de greu încercat de-a lungul istoriei sale seculare și zbuciumate. „Curajul, devotamentul și pasiunea lor pentru țară trebuie să continue să ne inspire în construirea unui viitor mai bun. Fie ca amintirea lor să ne îndrume pașii în fiecare acțiune pe care o întreprindem, în slujba comunității și a țării noastre iubite!”, a mai subliniat parlamentarul nemțean.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending