Actualitate
Și tu adori măștile de față?
Este final de săptămână sau mâine ai un eveniment la care trebuie să strălucești? Atunci sigur ai la îndemână o mască de față. Fie că dorești mai multă hidratare, luminozitate sau te confrunți cu ridurile și imperfecțiunile, ai o multitudine de variante printre măștile de față. Nu contează că vorbim despre cele realizate în casă sau cele pe care le achiziționezi de pe rafturile magazinelor, mereu este o variantă pe care o poți utiliza.
Dar cât de multe știi despre măștile de față? Aici ai un ghid complet care te va lămuri cu adevărat despre gama variată de alegeri pe care o ai la dispoziție.
Cum funcționează o mască de față?
În comparație cu o cremă de noapte, o mască stă pe pielea ta pentru o perioadă relativ scurtă de timp. Deci, cum se face că măștile chiar au efecte vizibile? În general, au o concentrație mult mai mare de ingrediente active, spun specialiștii.
Tocmai din acest motiv, dacă instrucțiunile spun să lași o mască timp de 20 de minute și o ții peste noapte, din păcate, nu te vei trezi cu pielea netedă. În acest caz, mai mult nu înseamnă mai bine. De fapt, aplicarea unei măști mai mult decât este recomandat (în special dacă este o formulă de exfoliere) poate provoca iritații. Unii experți spun chiar că lăsarea unei măști șervețel pentru prea mult timp poate provoca în mod contraintuitiv pielea să devină iritată și, posibil, mai uscată.
Iată[ cele mai populare tipuri de măști!
- Măști șervețel
În esență, măștile șervețel sunt doar atât, șervețele de unică folosință îmbogățite cu ingrediente active. De obicei, te poți baza pe acest tip de mască pentru a trata orice fel de problemă de piele pe care o poți avea, dar materialul din care este făcut șervețelul este cel care face diferența.
Bumbacul este probabil cel mai obișnuit material. Măștile din bumbac sunt udate în ser sau esență, care se transferă pe piele în timpul aplicării. Nu uita că, uneori, măștile din bumbac nu se potrivesc pe față la fel de bine ca alte materiale, așa că poate fi necesar să te așezi pe spate și să te relaxezi dacă porți una.
Măștile din hidrogel sunt ca o foaie groasă de jeleu. Ele sunt infuzate cu – spre deosebire de umezite în – ingrediente active. Acest lucru permite acestor măști să conțină o cantitate mai mare de ingrediente active.
Măștile din bioceluloză, un material natural – care este fabricat din bacterii cultivate – sunt super absorbante, așa că stochează și oferă cea mai mare concentrație de substanțe active. Acest tip de mască aderă, de asemenea, foarte bine la piele, ceea ce înseamnă că are un efect ocluziv și nu permite ingredientelor să se evapore la fel de repede.
- Măști de argilă
Măștile îmbogățite cu argilă sunt foarte bune pentru pielea grasă, deoarece pot ajuta la absorbția excesului de sebum. Asemănătoare, dar diferite, sunt măștile pe bază de noroi. Noroiul este similar prin faptul că este o combinație de apă, argilă și alte minerale. Totuși, nămolul are alte proprietăți vindecătoare, deci este mai blând și este mai potrivit pentru persoanele cu pielea mai uscată.
- Măști de cărbune
Deoarece ajută și la eliminarea excesului de ulei, cărbunele este o altă opțiune excelentă pentru pielea grasă. Având în vedere acest lucru, poți să folosești o mască de cărbune ca tratament dacă ai o erupție – poate ajuta ca zona să fie mai puțin roșie și mai puțin inflamată.
- Măști cremă
Măștile cremoase pentru spălare au o mare varietate de beneficii în funcție de ingredientele active. Acidul hialuronic este eficient dacă vrei să te hidratezi, sau acizii alfa-hidroxi și beta hidroxi pentru când ai nevoie de exfoliere.
Desigur, lista este una și mai lungă de atât. Dacă măștile de mai sus nu sunt potrivite pentru tine, poți încerca măștile de față ca cele pentru dormit, cele cu bule sau cele peel-off. Poți încerca și măștile cu sclipici sau cele cu printuri care sunt foarte amuzante, pe lângă beneficiile pe care le aduc pielii tale.
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
”Lebăda neagră” Călin Georgescu își adjudecă județul Neamț
-
Actualitate6 zile,
Cine a câștigat alegerile prezidențiale la Roman
-
Actualitate6 zile,
Proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro
-
Prima pagină6 zile,
Cultura Cucuteni, cea mai importantă civilizaţie preistorică europeană. Simpozion internațional la Piatra-Neamț
-
Prima pagină5 zile,
Îngrijorări majore în sistemul de Sănătate
-
Prima pagină7 zile,
Elena Lasconi pare să-i fi spulberat visurile prezidențiale ale lui Mircea Ciolacu
-
Actualitateo săptămână,
Alegeri prezidențiale 2024: Ghid complet pentru votanți