Contactează-ne

Actualitate

Şi heroina a apărut pe piaţa din Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doi nemţeni au fost încarceraţi după ce au fost prinşi de DIICOT cu un astfel de drog ■ pe piaţă, o doză ajunge la 80 de lei ■

Doi nemţeni au fost încarceraţi după ce foarte aproape de sărbătorile de iarnă au fost prinşi cu heroină. Măsura privativă de libertate a fost luată în week-end, de magistraţii Tribunalului Neamţ, după ce cei doi tineri fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore cu o zi înainte.

În cauză este vorba de Bogdan Gabriel Vrînceanu, în vîrstă de 30 de ani, acesta fiind pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc şi conducerea unui autovehicul sub influenţa drogurilor. Arestat a fost şi Marian Zâru, în vîrstă de 18 ani, acesta fiind acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc şi comercializarea către persoane fizice de precursori.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală cu referire la art. 223 alin. 1 lit d, alin 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 19.12.2020 pînă la data de 17.01.2021 inclusiv, a inculpatilor: 1. V. B. G., pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1 şi alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen., introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, prev. de art. 3 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, prev. şi ped. de art. 4 al. 1 si alin. 2 din Lg. 143/2000 şi conducere a unui autovehicul sub influenţa drogurilor, prev. de art. 336 alin. 2 C. pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi 2. Z. M., pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1 şi alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. şi art. 113 şi urm. Cod penal, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, prev. şi ped. de art. 4 al. 1 şi alin. 2 din Lg. 143/2000 cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal şi comercializarea către persoane fizice de precursori, prev. de art. 20 alin. 3 din Legea 142/2018 cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen.“, conform Tribunalului Neamţ.

Imediat după pronunţare, ambii inculpaţi au contestat măsura privativă dispusă de instanţa de fond şi cer clemenţă la Curtea de Apel Bacău. Dacă judecătorii de acolo menţin arestarea, cei doi vor petrece sărbătorile de iarnă în arestul IPJ Neamţ. Conform actelor de urmărire penală, faptele reţinute în sarcina celor doi ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020. Procurorii DIICOT au stabilit că inculpaţii s-ar fi deplasat în mai multe rînduri peste graniţă şi ar fi adus în ţară droguri dar şi alte substanţe interzise, pe care le-ar fi vîndut către clienţi interesaţi.

Au fost prinşi pe 18 decembrie, în flagrant, avînd asupra lor cinci doze de heroină care ar fi trebuit să ajungă la consumatori. Pe piaţa neagră o astfel de doză, care se încălzeşte şi se inhalează, ajunge unde la vreo 80 de lei. Anchetatorii continuă cercetările în acest caz şi rămîne de văzut ce surprize mai apar.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending