Contactează-ne

Actualitate

Sfaturi privind construirea unui tavan boltit în garaj

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tavan boltit nu doar că face garajul să pară mai înalt, ci îl face mai spațios și îmbunătățește calitatea aerului în interiorul său, printr-o mai bună ventilație. Astfel, dacă vrei un garaj mai spațios, o bună idee ar fi să îți boltești tavanul. În continuare, hai să vedem cum poți face asta!

Indiferent de construcție, tavanele boltite atrag atenția datorită aspectului aparte. Dar nu este doar despre asta. În cazul garajelor, de exemplu, tavanele boltite sunt construite și din alte motive precum:

  • Crearea de mai mult spațiu pentru cap;
  • Îmbunătățirea ventilației;
  • Crearea de loc suficient pentru instalarea elevatoarelor hidraulice.

Prin urmare, dacă vrei să optezi pentru oricare dintre opțiunile menționate, construiește un tavan boltit! Iar dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a-ți pune planurile în aplicare, poți accesa un credit nebancar.

Motivele pentru care merită să construiești un tavan boltit în garaj

Ventilație slabă

Circulația aerului în interiorul și în afara garajului poate să nu pară un aspect important la prima vedere, însă utilizarea constantă a unor substanțe chimice sau prelucrarea unor anumite metale duce la intoxicarea aerului din încăpere cu substanțe și pulberi cu potențial impact negativ.

De aceea, este foarte important să-ți dotezi garajul cu un sistem de ventilație potrivit. Iar construind un tavan boltit, poți îmbunătăți și mai mult calitatea aerului și a ventilației în garaj.

Spațiu inadecvat în partea de sus a garajului

În general, tavanul unui garaj nu este foarte înalt. Drept urmare, tavanul garajului tău s-ar putea să fie mai jos decât celelalte părți ale casei, ceea ce îți poate crea probleme, mai ales dacă intenționezi să folosești garajul și pentru alte activități pe lângă parcarea mașinii.

Vei avea nevoie de mai mult spațiu în partea de sus și pentru a te deplasa mai ușor prin garaj. Să nu mai spunem că un garaj cu tavanul prea jos te poate face să te simți inconfortabil dacă ești claustrofob.

O soluție la această problemă este construirea unui tavan boltit pentru a mări înălțimea garajului. Rezultatul va fi mai mult spațiu liber atât pentru a te mișca în voie, cât și pentru a-ți depozita lucrurile.

Spațiu limitat pentru montarea unui elevator hidraulic

Dacă în garaj ai nevoie de un elevator hidraulic pentru a face diferite reparații la mașină, trebuie să ai suficient spațiu pentru a instala unul.

Tavanul boltit creează acel spațiu liber suplimentar de care ai nevoie pentru a folosi elevatorul hidraulic.

Aspect inestetic

Dacă în cazul unui atelier auto, aspectul estetic nu este important, un garaj rezidențial merită transformat într-un spațiu atractiv.

De la pardoseală și uși, la spațiu de depozitare și banc de lucru, garajul ar fi bine să aibă un aspect îngrijit și bine organizat. Tavanul boltit, mai înalt și cu design aparte, dă acel plus de farmec la care nu te-ai aștepta de la un garaj.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a crea un tavan boltit în garaj

Construirea unui tavan boltit poate fi tentantă deoarece oferă atât beneficii estetice, cât și funcționale. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te apuci de un astfel de proiect.

Desigur, mai întâi de toate, trebuie să știi dacă tavanul garajului tău poate fi transformat într-un tavan boltit. Dacă garajul are un tavan plat, crearea unui tavan boltit va însemna îndepărtarea tavanului existent și schimbarea structurii acoperișului pentru a crea un tavan boltit. Acest lucru însă poate obstrucționa câmpul vizual. Trebuie să iei în calcul și acest aspect.

În continuare, trebuie să te gândești la costuri pentru că, oricât de impresionante sunt tavanele boltite, nu ar trebui să încerci să-l construiești de unul singur decât dacă ai o calificare ce iți permite sa realizezi acest tip de lucrări. În caz contrar, tavanul boltit trebuie realizat de o echipă de profesioniști. Iar pentru asta vei avea nevoie de bani.

Dacă mai ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a construi un tavan boltit în garaj, dar și pentru a face diferite îmbunătățiri necesare, solicită un credit rapid și obține în scurt timp banii care-ți lipsesc. Creditul rapid poate fi soluția de care ai nevoie pentru a-ți construi garajul la care ai visat dintotdeauna.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending