Advertorial
Senatorul Ţapu: ”După trei luni, efectele Ordonanţei Lăcomiei aruncă România în instabilitate economică şi sărăcie”
■ “prejudiciile se măsoară în miliarde de euro”, mai susţine parlamentarul nemţean
Senatorul liberal Eugen Țapu Nazare trage un semnal de alarmă cu privire la efectele negative ale aplicării Ordonanţei 114, aşa-zisă ordonanţă a lăcomiei. În opinia acestuia ”prejudiciile produse de Ordonanţa 114 se măsoară în miliarde de euro, prejudicii calculate nu de membri de partid, ci de specialişti şi analişti independenţi. Principalele companii româneşti listate la Bursă au pierdut circa 1,76 de miliarde de euro, iar pierderea suferită în lei este şi mai mare, ca urmare a deprecierii monedei naţionale, accelerată tot de efectele ordonanţei. ALRO, Banca Transilvania, Transelectrica, Romgaz sînt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi, cuprinse între 36% şi 8,5%, în ordinea enunţată, dar lista poate continua”. Senatorul liberal a atras atenţia şi cu privire la vulnerabilitatea sectorului bancar care, lipsit de predictibilitate, se vede nevoit să majoreze anumite costuri, suportate tot de clienţi. ”Sectorul bancar, un sector care ar trebui să aplice politici prietenoase de creditare pentru români, persoane fizice şi juridice, este la fel de afectat. Sub presiunea impusă de guvern, opt principale bănci din România au anunţat că sînt nevoite să-şi majoreze unele costuri suportate de clienţi, cum ar fi micşorarea dobînzilor la depozite sau creşterea anumitor comisioane. Acestor măsuri se adaugă şi limitarea băncilor de a dezvolta o serie de programe de dezvoltare pentru sute de mii de IMM-uri”, a mai declarat senatorul Eugen Țapu. Acestor pierderi li se adaugă scăderea profitului companiilor româneşti din domeniul energetic, cu pînă la 50%, dar şi pierderile înregistrate ca urmare a anunţului făcut de marii jucători din piaţa IT, privind neparticiparea lor la licitaţiile pentru implementarea tehnologiei 5G. În consecinţă, statul român este cel care pierde sume importante la buget, ceea ce pune sub semnul întrebării dezvoltarea investiţiilor, dar şi plata pensiilor şi a salariilor din sistemul bugetar.
Lasă un răspuns
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
”Lebăda neagră” Călin Georgescu își adjudecă județul Neamț
-
Actualitate6 zile,
Cine a câștigat alegerile prezidențiale la Roman
-
Actualitate6 zile,
Proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro
-
Prima pagină6 zile,
Cultura Cucuteni, cea mai importantă civilizaţie preistorică europeană. Simpozion internațional la Piatra-Neamț
-
Prima pagină7 zile,
Elena Lasconi pare să-i fi spulberat visurile prezidențiale ale lui Mircea Ciolacu
-
Prima pagină5 zile,
Îngrijorări majore în sistemul de Sănătate
-
Actualitateo săptămână,
Alegeri prezidențiale 2024: Ghid complet pentru votanți
Cristina
10 aprilie 2019 at 9:19 AM
Dle Tapu, e de noaptea mintii ce scrieti. Saracele banci!!! Va rog sa luati statisticile si sa vedeti in ce proportie se finateaza IMM-urile, si ce procentaj reprezinta creditele catre populatie. De fapt, banca inrobeste omul de rand, cu IMM-urile mai vedem noi cum ii finantam si la ce costuri!!! Ati vazut ce profit declara bancile anual? A, deci ordonanata e super, mai da apa la moara bancilor sa mai scada dobanzile la depozite, si asa foarte mici, si sa mai mareasca niste comisioane deja mari.
Dle, candidati pe undeva? Sa stiu sa nu va votez. Nu trageti PNL-ul mai jos decat e.
A se retine ca nu-s simpatizant PSD, desi asta mi-ati replica, dar sa luati bancile in brate, cand fac ce vor cu statul si omul de rand in aceasta tara, e absolut strigator la cer!!! Rusine sa va fie!!!