Contactează-ne

Advertorial

Senatorul Ţapu: ”După trei luni, efectele Ordonanţei Lăcomiei aruncă România în instabilitate economică şi sărăcie”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “prejudiciile se măsoară în miliarde de euro”, mai susţine parlamentarul nemţean

Senatorul liberal Eugen Țapu Nazare trage un semnal de alarmă cu privire la efectele negative ale aplicării Ordonanţei 114, aşa-zisă ordonanţă a lăcomiei. În opinia acestuia ”prejudiciile produse de Ordonanţa 114 se măsoară în miliarde de euro, prejudicii calculate nu de membri de partid, ci de specialişti şi analişti independenţi. Principalele companii româneşti listate la Bursă au pierdut circa 1,76 de miliarde de euro, iar pierderea suferită în lei este şi mai mare, ca urmare a deprecierii monedei naţionale, accelerată tot de efectele ordonanţei. ALRO, Banca Transilvania, Transelectrica, Romgaz sînt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi, cuprinse între 36% şi 8,5%, în ordinea enunţată, dar lista poate continua”. Senatorul liberal a atras atenţia şi cu privire la vulnerabilitatea sectorului bancar care, lipsit de predictibilitate, se vede nevoit să majoreze anumite costuri, suportate tot de clienţi. ”Sectorul bancar, un sector care ar trebui să aplice politici prietenoase de creditare pentru români, persoane fizice şi juridice, este la fel de afectat. Sub presiunea impusă de guvern, opt principale bănci din România au anunţat că sînt nevoite să-şi majoreze unele costuri suportate de clienţi, cum ar fi micşorarea dobînzilor la depozite sau creşterea anumitor comisioane. Acestor măsuri se adaugă şi limitarea băncilor de a dezvolta o serie de programe de dezvoltare pentru sute de mii de IMM-uri”, a mai declarat senatorul Eugen Țapu. Acestor pierderi li se adaugă scăderea profitului companiilor româneşti din domeniul energetic, cu pînă la 50%, dar şi pierderile înregistrate ca urmare a anunţului făcut de marii jucători din piaţa IT, privind neparticiparea lor la licitaţiile pentru implementarea tehnologiei 5G. În consecinţă, statul român este cel care pierde sume importante la buget, ceea ce pune sub semnul întrebării dezvoltarea investiţiilor, dar şi plata pensiilor şi a salariilor din sistemul bugetar.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cristina

    10 aprilie 2019 at 9:19 AM

    Dle Tapu, e de noaptea mintii ce scrieti. Saracele banci!!! Va rog sa luati statisticile si sa vedeti in ce proportie se finateaza IMM-urile, si ce procentaj reprezinta creditele catre populatie. De fapt, banca inrobeste omul de rand, cu IMM-urile mai vedem noi cum ii finantam si la ce costuri!!! Ati vazut ce profit declara bancile anual? A, deci ordonanata e super, mai da apa la moara bancilor sa mai scada dobanzile la depozite, si asa foarte mici, si sa mai mareasca niste comisioane deja mari.

    Dle, candidati pe undeva? Sa stiu sa nu va votez. Nu trageti PNL-ul mai jos decat e.

    A se retine ca nu-s simpatizant PSD, desi asta mi-ati replica, dar sa luati bancile in brate, cand fac ce vor cu statul si omul de rand in aceasta tara, e absolut strigator la cer!!! Rusine sa va fie!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare, pentru elevi sau studenți!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deputatul PNL de Neamţ Mara Calista a emis recent un comunicat de presă în care a anunţat că guvernul a adoptat o hotărâre ce stipulează acordarea unui ajutor financiar de 200 de euro pentru stimularea achiziţionării de calculatoare.

„Guvernul, condus de prim – ministrul Florin Cîțu, a adoptat HOTĂRÂREA pentru modificarea Anexei nr. 3 la Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004. Suma acordată este de 200 de euro.

Educația copiilor noștri este strâns legată și de competențele digitale pe care le dobândesc. De aceea este important ca fiecare să aibă șansa de a învăța, fără să fie lipsit de mijloacele necesare pentru a completa procesul educațional”, a declarat Mara Calista, deputat PNL de Neamț.

 

Citește știrea

Actualitate

Primarii nemțeni ai PNL s-au întîlnit cu premierul Florin Cîțu

Știre publicată în urmă cu

în data de

O delegație formată din 33 de primari și 3 viceprimari ai PNL din județul Neamț, condusă de prefectul George Lazăr, președintele PNL Neamț, și senatorul Eugen Țapu-Nazare s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu, cu directorul Companiei Naționale de Investiții, Mihaela Pătrășcoiu, cu alți oficiali guvernamentali. Au fost prezentate principalele proiecte de investiții în comunitățile locale, identificate soluții de finanțare, iar mai multe contracte cu finanțare guvernamentală au fost și semnate.

”În condițiile în care politica PNL este aceea de a nu majora taxele și impozitele, una dintre pârghiile importante de dezvoltare a comunităților locale, pe lângă cele europene, o reprezintă fondurile guvernamentale. Când vorbim de comunitățile locale, nu ne referim doar la cele conduse de primarii PNL, pentru că populația nu trebuie împărțită după calitatea de membru de partid a primarilor. Din acest punct de vedere, premierul Florin Cîțu este un partener de dialog, iar ușa Guvernului, a Companiei Naționale de Investiții, este deschisă tuturor celor care doresc dezvoltarea județului Neamț, care scriu și depun proiecte”, a explicat prefectul George Lazăr, președintele PNL Neamț.

”A fost o întâlnire utilă, mai ales că ne aflăm la jumătatea anului și urmează o rectificare bugetară, iar primarii au avut ocazia să-și prezinte strategiile de dezvoltare, mare parte dintre ele implementate cu fonduri guvernamentale. Am început această serie de întâlniri în urmă cu mai multe luni, iar astăzi, o parte dintre contractele de finanțare au fost și semnate, pentru că cei mai mulți primari au depus proiecte pentru construcția de școli și dispensare, de rețele de apă și canalizare, de terenuri de sport, de infrastructură rutieră și pietonală etc”, a precizat și senatorul Eugen Țapu-Nazare.

Prezent la întâlnirea cu premierul României, Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, a reiterat nevoia de sprijin guvernamental și a insistat asupra deschiderii pe care Guvernul PNL o are pentru dezvoltarea  comunităților locale. ”Întâi de toate suntem primari, oamenii ne-au creditat cu încrederea lor, iar singura politică pe care o facem este politica dezvoltării. Premierul Florin Cîțu este un partener deschis, atent la nevoile orașului nostru, și îmi doresc în continuare să păstrăm același dialog, să identificăm nevoi și soluții”, a precizat primarul municipiului Piatra Neamț.

 

Biroul de presă al PNL Neamț

Citește știrea

Actualitate

Liberalii nemțeni au decis să-l susțină pe Florin Cîțu pentru președinția PNL

Știre publicată în urmă cu

în data de

Noul Birou Permanent Județean al PNL s-a întrunit în prima sa ședință, iar principala hotărâre adoptată este mandatarea actualului președinte, George Lazăr de a-l sprijini pe premierul Florin Cîțu la congresul PNL, din 25 septembrie. Decizia a fost votată în unanimitate. De altfel, atât George Lazăr, cât și senatorul Eugen Țapu-Nazare, cel a deținut interimatul în ultimele patru luni, au anunțat cu mai mult timp în urmă că-l vor sprijini pe actualul premier.

”Nu mai este niciun secret, am anunțat de multă vreme că atât eu, cât și cei doi prim-vicepreședinți, Eugen Țapu-Nazare și Andrei Carabelea, îl susținem pe premierul Cîțu. PNL este un partid dinamic, un partid care înțelege necesitatea reformelor interne, pentru a nu cădea în capcana suficienței, așa cum istoria ne-a demonstrat că se întâmplă. Este un lucru absolut firesc ca cel care deține funcția de premier, să fie și președintele partidului din care provine. Așa se întâmplă în democrațiile consolidate, așa se va întâmpla și la noi, pentru că, nu am nicio îndoială, premierul Florin Cîțu va fi noul președinte al PNL, din 25 septembrie”, a precizat George Lazăr, președintele PNL Neamț.

În aceeași ședință, Adrian Ciobanu a fost ales noul secretar general al PNL Neamț, funcție deținută până nu demult de George Lazăr, actualul președinte.

Citește știrea

Trending