Contactează-ne

Actualitate

Semaforizarea intersecției de la Gîdinți, în sfîrșit, gata! „ Sîntem foarte mulțumiți. Deja se resimte fluidizarea traficului“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ darea în folosință a semaforizării s-a făcut în prezența reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, sucursala Neamț, Poliției Rutiere și autorităților publice locale ■

Așteptată cu înfrigurare de către șoferii din Gîdinți și din cele cinci unități administrativ teritoriale, care au fost obligați după prăbușirea în Siret a podului de la Luțca să circule pe traseul deviat, miercuri, 7 septembrie 2022 a avut loc, în sfîrșit, darea în folosință a lucrărilor de semaforizare dintr-o intersecție extrem de periculoasă.

La punerea în stare de funcțiune a semafoarelor au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților implicate în proiect. Un comunicat de presă publicat pe pagina de facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași anunțată finalizarea lucrărilor la intersecția DN 15D cu DJ207 D din comuna Gîdinți.

„Lucrările fac parte din planul de măsuri de sporire a siguranței circulației pe drumurile naționale inițiat la nivelul DRDP Iași. Instalarea și punerea în funcțiune a sistemului de semaforizare a avut loc cu acordul și în prezența reprezentanților Poliției, Prefecturii județului Neamț și ai autorităților publice locale. Circulați cu atenție”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

Primarul comunei Gîdinți, Vasile Băbuță, a salutat finalizarea lucrărilor, subliniind importanța acestora pentru fluidizarea traficului, triplat după prăbușirea podului de la Luțca: „La momentul dării în exploatare a semaforului au fost prezenți domnul inginer Remus Luca de la Secția Drumuri Naționale Neamț, domnul Valentin Băetanu, de la Biroul Rutier Roman, reprezentantul SC Loial Suceava, firma care a realizat lucrarea și noi, reprezentanții autorităților locale.

Punerea în funcțiune a semaforului s-a făcut miercuri, 7 septembrie, la ora 13.30. Noi, ca și autoritate publică locală sîntem foarte mulțumiți. Deja se resimte fluidizarea traficului. La montarea semafoarelor, din cîte au explicat specialiștii, s-a făcut temporizarea pe DN 15 C de 70 secunde și cea de 30 secunde pe DJ207 D, pentru o descărcare mai mare a traficului de pe drumul județean. Acum putem spune că se circuilă în condiții normale”.

Primarul comunei Gîdinț a mai spus că, în conformitate cu datele statistice, în această intersecție au avut loc, de-a lungul timpului, 30 de accidente rutiere grave. Unul foarte grav s-a petrecut pe data de 14 august, în care au fost accidentate trei personae. Una dintre ele, preotul Antim, de loc din satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, și-a pierdut viața. În nedoritul incident rutier au fost implicate două autovehicule, cauza coliziunii fiind neacordarea de prioritate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending