Actualitate
Şefii Neamţului, plîngere penală ajunsă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie

■ plîngerea penală formulată de Jănel Iosub împotriva şefilor judeţului a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi ■ iniţial, DIICOT comunicase că plîngerea a fost trimisă la Parchetul Neamţ ■ „Am luat cunoştinţă din petiţia adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis“, a comunicat petentului Administraţia prezidenţială ■
Plîngerea penală formulată de Jănel Iosub împotriva şefilor judeţului, pe care, în rezumat, îi acuză de constituire de grup infracţional organizat pentru a deturna bani publici, are mari şanse să facă mare vîlvă în condiţiile în care s-a implicat şi Administraţia prezidenţială. Concret, Jănel Iosub a formulat către DIICOT o plîngere penală, cităm, „pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire de grup organizat în vederea săvîrşirii infracţiunii de furt al banilor publici, spălare de bani publici, abuz în serviciu, abuz în serviciu în formă continuată, aderare la grup organizat în vederea săvîrşirii infracţiunilor de criminalitate economică, folosirea funcţiilor publice în scopul constrîngerii şi ameninţării subsemnatului“. Cei vizaţi de această plîngere sînt extrem de numeroşi, lista fiind deschisă de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, fostul county manager Oana Bulai, în prezent consilier al premierului României, directori de la societăţi subordonate CJ Neamţ, primari, angajaţi cu funcţii de conducere din CJ. Iniţial, reprezentanţii DIICOT i-au răspuns lui Iosub că plîngerea a fost înaintată „spre competentă soluţionare Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neam?“, urmînd a i se comunica rezultatul verificărilor. Nemulţumit, petentul s-a adresat Administraţiei prezidenţiale.
„Plasarea responsabilităţilor în România a devenit o practică obişnuită de cel puţin un deceniu“
„În data de 13 iulie am depus o plîngere penală împotriva preşedintelui CJ Neamţ, Arsene Ionel, consilierei prim-ministrului, Bulai Oana Geanina, cît şi a mai multor persoane cu funcţii publice şi de răspundere din administraţia judeţeană pentru constituire de grup infracţional şi aderare la o grupare infracţională organizată în vederea săvîrşirii infracţiunilor de spălare de bani publici, fals în documente şi înscrisuri oficiale etc, plîngere adresată, conform emailului remis dumneavoastră, structurii centrale a DIICOT România. Această instituţie, care are atribuţii exprese pentru aceste infracţiuni, a decis fără vreo explicaţie (conform e-mailului remis dumneavoastră) să redirecţioneze sesizarea subsemnatului la Parchetul Neamţ. Doresc să ştiu cărei instituţii din România trebuie să mă adresez atunci cînd milioane de euro din bani publici sînt sifonaţi de baronii locali PSD după bunul lor plac? A contat pentru noua conducere DIICOT că toţi cei inseraţi de subsemnatul în această grupare de criminalitate economică sînt membrii PSD? Sau domniile lor nu-şi încarcă memoria cu astfel de prejudicii din fondurile publice, plasînd responsabilitatea de la o instituţie la alta, deoarece plasarea responsabilităţilor în România a devenit o practică obişnuită de cel puţin un deceniu? Contează pentru preşedintele României, cît şi pentru instituţia prezidenţială faptul că din cauza demersurilor mele legale, obiective, transparente, am fost destituit abuziv din funcţia de director general, imediat revocat din funcţia de membru neexecutiv din componenţa CA al unei societăţi subordonate consiliului local, iar acum după mai bine de un an revocat şi din funcţia de membru CA tocmai din societatea unde am descoperit neregulile, societate antamată de PSD şi condusă după propriul cherem? Ce garanţii îmi oferă statul român, cît şi instituţiile de elită ale ţării care trebuie să protejeze avertizorii publici şi nu să-i pună ofrandă pe ghilotina PSD-ului pentru a fi daţi ca exemplu, de aşa nu?“.
Se cam adună plîngerile la adresa şefilor CJ
Şi Administraţia prezidenţială i-a răspuns lui Jănel Iosub şi a dat şi o informaţie „interesantă“: că plîngerea lui a fost trimisă la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu la cel de la Neamţ. „Domnule Jănel Iosub, am luat cunoştinţă din petiţia adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră. În vederea analizării problemelor semnalate, petiţia dumneavoastră a fost trimisă la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, aşa cum v-am precizat în mod eronat în mesajul transmis anterior. Urmează ca, în termenul legal, instituţia sesizată să comunice, Administraţiei Prezidenţiale şi dumneavoastră, soluţia adoptată“, se precizează în răspunsul semnat de consilierul de stat Gabriel-Cristian Pişcociu. Dacă vor considera necesar, procurorii de la centru ar putea începe ancheta chiar cu audierea lui Jănel Iosub, care a afirmat în repetate rînduri că deţine documente cu care poate proba acuzele aduse. Referirile făcute au avut în vizor în principal societatea Troleibuzul, unde pînă în urmă cu puţin timp Jănel Iosub a fost membru în CA. A fost recent revocat şi a acuzat că „mazilirea“ sa a fost cauzată de faptul că ar fi descoperit mai multe nereguli în cheltuirea banului public şi a solicitat documente din firmă pentru a-şi clarifica suspiciunile. Rămîne de văzut ce atitudine vor adopta procurorii de la Parchetul de pe lîngă Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie şi dacă şefii judeţului, nominalizaţi în plîngere, vor fi sau nu chemaţi la audieri. Pînă la o eventuală sentinţă definitivă, toţi cei în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, însă e de remarcat că se înmulţesc plîngerile penale care îi vizează pe cei cu cele mai înalte funcţii în ierarhia judeţeană.

-
Prima paginăo zi,
Tanti auguri, Ionel Arsene, come stai?
-
Actualitateo săptămână,
George Lazăr, președinte PNL Neamț: „103 miloane de euro vor fi alocate prin PNRR pentru sistemul de educație timpurie!
-
Actualitate2 săptămâni,
Cătuşe pentru că a incendiat casa vecinului. Doi bărbaţi au suferit arsuri
-
Actualitate5 zile,
Coliziune între un autoturism şi un TIR. Victimă o tânără de 25 de ani
-
Actualitate5 zile,
Conferinţă de presă „apă de ploaie” la PSD Neamţ. S-a comunicat tot, dar nu s-a zis nimic
-
Actualitate2 săptămâni,
Arsene, condamnat definitiv, căutat de poliţişti. Conform unor informaţii neoficiale a fugit în Italia
-
Actualitateo săptămână,
Condamnarea și fuga lui Arsene, ce zic pesediştii nemţeni. Şeful interimar, chemat la Bucureşti. Unii iritaţi, alţii… nostalgici
-
Actualitate2 săptămâni,
UPDATE: Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene – 6,8 ani de puşcărie