Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Sefia Obstetricii, nastere cu chinuri

Știre publicată în urmă cu

în data de

• medicii Georgeta Vintea si Romulus Caranfil nu au fost de acord cu rezultatele concursului • ambii au contestat rezultatul probei clinice, iar doctor Vintea, si rezultatul probei de sustinere a proiectului de management • desi legea prevede rezolvarea contestatiilor în 24 de ore, acest lucru nu a fost posibil, pentru cã profesorul universitar din comisia de examinare este plecat din tarã •

Situatia incertã a sefiei sectiei Obstetricã a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, care persistã de cîteva zile, pare cã a ajuns, oarecum, într-un punct mort. Aflati la egalitate de puncte în urma parcurgerii celor trei etape ale concursului organizat pentru ocuparea postului de sef al respectivei sectii, cei doi pretendenti, medicii Georgeta Vintea si Romulus Caranfil, au depus contestatii miercuri, 2 mai. Ambii candidati au fost împotriva rezultatului obtinut la proba practicã, iar doctor Vintea l-a contestat si pe cel de la proba de sustinere a proiectului de management. Rezolvarea acestei ultime contestatii a fost foarte simplã. Ieri dimineatã, s-a întrunit comisia de examinare în fata cãreia au fost prezentate proiectele de management, comisie alcãtuitã din membrii Comitetului Director al Spitalului Judetean Neamt si au reanalizat proiectul doctoritei Vintea. La final, punctajul acordat de comisia de examinare a fost identic cu primul. Rezolvarea contestatiilor legate de proba practicã i-a adus în impas pe membrii comisiei de examinare, pe motiv cã profesorul universitar Cristian Dragomir, sef al forului coordonator pe probleme de obstetricã si ginecologie si rectorul Universitãtii de Medicinã si Farmacie Iasi, este plecat din tarã si va lipsi mai mult timp. Cum regulamentul dupã care s-a desfãsurat concursul prevede ca rezolvarea contestatiilor sã se facã în 24 de ore, acest lucru ar fi trebuit rezolvat pînã ieri, la ora 16, ceea ce a fost imposibil. „Am trimis fax la rectoratul Universitãtii de Medicinã si Farmacie, prin care am arãtat situatia în care ne aflãm si am cerut o solutie, dar nu am primit nici un rãspuns. Întrucît în regulamentul dupã care s-a desfãsurat acest concurs nu este prevãzutã modalitatea de rezolvare a unei situatii ca aceea în care ne aflãm, am decis ca dosarele celor doi candidati sã fie trimise la Ministerul Sãnãtãtii si Familiei, spre definitivare“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director medical al Spitalului Judetean de Urgentã Neamt.

Sectiile Hemodializã si Neurologie au sefi de nota 10

Reamintim cã, de pe 25 aprilie încoace, sase medici ai celei mai mari unitãti sanitare din judet au intrat în concursul pentru ocuparea posturilor de conducere a cinci sectii ale unitãtii – Medicinã Internã, Hemodializã, Neurologie, Pediatrie, Obstetricã. Sectia Obstetricã a fost singura la sefia cãreia si-au depus candidaturile doi medici. Pentru celelalte patru sectii, s-a înscris cîte un candidat. Cei sase medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, intrati în concurs pentru sefia celor cinci dintre sectii, au sustinut odatã prima probã, respectiv prezentarea proiectului de management. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet, toti candidatii au prezentat în fata Comitetului Director proiecte de management foarte interesante si de mare tinutã, doi dintre ei obtinînd nota maximã. În urma concursului sustinut ieri, doctor Carmen Turcea este sefa sectiei Hemodializã. Aceasta a obtinut la proba scrisã 99 de puncte, ceea ce echivaleazã cu nota 9,9, iar la proba clinicã, 100 de puncte, care înseamnã nota 10. Dupã examenul promovat cu notã maximã, doctorita Vanda Pop este începînd de vineri, 27 aprilie, sefa sectiei Neurologie. Doctorita Suzana Constantinescu, candidata la conducerea Pediatriei, va sustine proba scrisã si clinicã luni, 7 mai, iar doctorul George Bararu, înscris la concurs pentru postul de conducere al sectiei Medicinã Internã, va da cele douã probe marti, 8 mai.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending