Contactează-ne

Actualitate

Şedinţă ordinară on-line a consilierii de sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aleşii locali vor lua parte pe 19 iunie la o şedinţă ordinară, cu 20 de proiecte pe ordinea de zi

Aleşii locali de sub Cetate vor participa, pe 19 iunie, la o şedinţă ordinară ce se va desfăşura on-line, prin intermediul aplicaţiei Zoom.

Pe ordinea de zi sînt menţionate 20 de proiecte, primul de pe listă referindu-se la aprobarea unui schimb de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, aflate în Blocul V1 de pe strada Ştefan cel Mare.

La un alt punct se va discuta despre retragerea municipiului Roman din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamţ şi modificarea actelor statutare ale asociaţiei menţionate.

Alte subiecte vizează închirierea unui spaţiude 36 mp, situat în imobilul din str. Inginer Serafim Lungu nr.1, aparţinînd domeniului privat al oraşului, către Organizaţia ALDE Tîrgu Neamţ, un alt spaţiu, în suprafaţă de 39 mp, de pe aceeaşi stradă, urmînd să fie scos la licitaţie publică.

Executivul local mai propune scoaterea la licitaţie în vederea închirierii unui teren în suprafaţă de 408 mp, situat pe str. 9 Mai, darea în folosinţă a două terenuri de 8 mp, respectiv 138,50 mp, către SC Delgaz Grid, concesionarea unor terenuri de 35 mp şi 12 mp. Vor mai fi dezbateri legate de scoaterea la licitaţie publică deschisă în vederea închirierii a două spaţii aflate în incinta Ambulatoriului de specialitate al oraşului Tîrgu Neamţ (Policlinică), situat în B-dul Ştefan cel Mare nr.35, aparţinînd domeniului public, fiind cerut acordul aleşilor şi pentru lotizarea unui teren în vederea apartamentării unei construcţii în care se află sediile unor firme.

Vor mai fi supuse atenţiei consilierilor proiecte privind rectificarea Bugetului local al oraşului şi a Listei de investiţii pentru anul 2020, aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Creşei nr.1 şi a numărului de locuri la această creşă, cu stabilirea procedurii, criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor şi listei actelor necesare pentru dosarul de înscriere.

La votul participanţilor vor mai ajunge proiecte despre lotizarea unor terenuri de pe malul drept al rîului Ozana şi de pe strada 22 Decembrie, subapartamentarea unei construcţii aferente clădirii în care a funcţionat cu ani în urmă primăria, radierea unor terenuri din domeniul privat al oraşului ca urmare a vînzării acestora.

Vor mai fi luate hotărîri şi în ce priveşte transmiterea unui teren din domeniul public al oraşului şi administrarea CL în domeniul public al judeţului Neamţ şi administrarea CJ. Ultimul proiect de pe ordinea de zi se referă la acordarea unor facilităţi la plata impozitului pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri.

Advertisement
Trending