Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Securist radical

Știre publicată în urmă cu

în data de

• un romascan, fost ofiter de Securitate, cere dizolvarea Parlamentului • el a adresat o scrisoare de protest presedintilor celor douã camere si premierului Cãlin Popescu Tãriceanu • acesta îsi varsã nãduful pe politicienii români acuzîndu-i de lipsã de patriotism si dispret fatã de popor •

Octogenarul Costicã Rãdulescu, din Roman, a expediat, vineri, 2 decembrie, trei scrisori, cãtre: sefii celor douã camere ale Parlamentului si cãtre premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, prin care-si exprimã indignarea referitor la dispretul pe care l-au arãtat fatã de Ziua Nationalã a României, motiv pentru care cere dizolvarea Parlamentului. „Cu mare mîhnire am aflat de la televizor cã cei pe care i-am trimis în Parlament nu au catadixit, nici mãcar de formã, sã serbeze Ziua Nationalã a României. Noi, românii de rînd, dar mai ales generatia noastrã, crescutã în spiritul dragostei de tarã, am respectat si vom respecta Þara Româneascã, mosii si strãmosii nostri. De aceea am simtit o imensã mîhnire, cînd am vãzut cã cei pe care noi i-am trimis sã ne reprezinte n-au fãcut acest lucru, nici mãcar fictiv. Iatã de ce, eu, ca român, cer destituirea tuturor parlamentarilor. Dacã eu, ca om simplu, mi-am putut exprima sufletul si demnitatea, este inadmisibil ca cei pe care i-am trimis, prin votul nostru, în fruntea tãrii, sã manifeste un asemenea dispret fatã de valorile românesti“, si-a exprimat mînia Cosnstantin Rãdulescu (foto). Acesta povesteste cã aprinde candela, ori de cîte ori se cîntã Imnul tãrii, si tot atunci spune si Tatãl-Nostru, pentru cã simte cã, în felul acesta, devine mai bogat sufleteste. Reamintim faptul cã pensionarul romascan a fost în tinerete ofiter de Securitate, dar a fost nevoit, din cauza problemelor medicale, sã se retragã din sistem si sã practice meseria de statistician medical, în spitalul în care s-a internat sã-si trateze o tuberculozã mai veche. Constantin Rãdulescu este detinãtorul unor colectii impresionante de cãrti rare, de monede, mãrci postale, reviste din strãinãtate, permise a fi citite în România, în vremea dictaturii ceausiste, memorii, documente vechi, scrise în chirilicã, documente de pe vremea lui Cuza, sufrageria acestuia fiind un mic muzeu. Ca sã poatã trãi, pensionarul a fost nevoit anul trecut, cu ajutorul redactorilor „Monitorului de Roman“ sã vîndã o parte din piesele pretioasei sale colectii, pentru a putea supravietui.

Dezamãgit de indiferenta premierului În scrisoarea adresatã lui Cãlin Popescu Tãriceanu, acesta îi reaminteste premierului cã, imediat dupã alegeri, a stat în genunchi, în fata icoanei si s-a rugat sã-l lumineze Dumnezeu pe premier, ca sã poatã scoate tara din necazuri si sã o ducã în Europa. Si ca Dumnezeu sã-i ajute, octogenarul a aprins candela, în ziua de 28 decembrie 2004, (ziua de investiturã a Guvernului Tãriceanu.n.red.,) pentru ca echipa premierului sã reuseascã sã scoatã tara din tranzitie si românii sã trãiascã, cum li s-a promis, mai bine. „M-am rugat la Fecioara Maria sã-i dea primului nostru ministru: putere, sãnãtate, sã-i lumineze calea, sufletul si trupul pentru binele Þãrii Românesti, pentru cei ce vor veni dupã noi, iar cei care mai avem putin timp de trãit pe lumea asta, sã trãim un pic mai bine, cu sprijinul dumneavoastrã. Vreau sã stiti cã tot ce v-am scris este din suflet, cã nu sînt membru al niciunui partid politic si cã n-am mai iesit din casã, din cauza suferintelor de sase luni“, si-a încheiat Costicã Rãdulescu epistola cãtre premier, la vremea investiturii. În noua scrisoare expediatã cãtre seful de la Palatul Victoria, romascanul îsi exprimã, însã, dezamãgirea, cã dupã un an, nimic din toate acestea nu s-au întîmplat. „Nu sînt politician, nu sînt comentator, nu sînt analist, ci un simplu român, un pensionar de 78 de ani, care doresc sã se termine cu hotii, cu nemernicii, cu neoamenii, cu cei 7-10% dintre românii care nu au frica lui Dumnezeu, si-si bat joc de aceastã tarã. Românul s-a nãscut muncitor, demn, cinstit, uman, îngãduitor, rãbdãtor, cu frica lui Dumnezeu si cu multe calitãti, dar dacã constatã pe pielea lui cã-si bati joc de el, nu mai rabdã si-ti spune în fatã ce gîndeste, asa cum fac eu, acum, domnule prim ministru“, s-a plîns Costicã Rãdulescu. Acesta este nemultumit de faptul cã, în timp ce, de la Palatul Cotroceni, consilierul prezidential, Adriana Sãftoiu, i-a rãspuns, multumindu-i pentru urãrile de sãnãtate adresate presedintelui Traian Bãsescu, exprimîndu-si admiratia pentru tineretea sufletului si mintii romascanului, sustinînd cã presedintele este bucuros sã stie cã existã multi români care sprijinã schimbãrile necesare în România, premierul n-a fãcut acelasi lucru. Costicã Rãdulescu îi spune premierului cã este total dezamãgit si cã nu mai crede în declaratiile sale privitoare la binele pe care acesta l-ar dori tãrii, de vreme ce nu si-a gãsit timp sã-i rãspundã, fie si protocolar, la scrisoarea sa, în care-si pusese tot sufletul, toatã buna credinta în omul asezat în fruntea Guvernului, care ar fi urmat sã stîrpeascã hotiile din tara asta.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending