Contactează-ne

Actualitate

Secții cu mai multe paturi, altele cu mai puține. Modificări de structură la Spitalul de Urgență Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după o analiză a nevoilor de îngrijiri medicale ale pacienților au fost solicitate Ministerului Sănătății aprobări pentru modificarea numărului de paturi din diferite secții și compartimente ■ s-au aprobat și transformări din compartimente în secții și invers ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a analizat nevoilor de îngrijire ale populației zonă și a unor localități apropiate din județele Bacău, Iași și Vaslui. Avându-se în vedere și analiza gradului de acoperire a acestora pe plan local/județean, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de mai multe paturi, în diferite și secții și compartimente.

Iar în acest sens a fost făcută o solicitare către Ministerului Sănătății, care a  primit avizul. Pe pagina de Facebook a unității se anunță că, după aprobarea ministerului, este nevoie de un acord al Consiliului Local Roman, în vederea obținerii autorizației de funcționare a spitalului, cu noua structură, precum și contractarea cu Casa de Asigurări de Sănătate a serviciilor medicale, în conformitate cu noua  structură.

Faţă de structura din 2010, reactualizată în 2018, s-au aprobat următoarele modificări: Creșterea numărului de paturi de la 5 la 10 în Compartimentul Chirurgie Toracică, din cadrul Secției Chirurgie Generală; Creșterea numărului de paturi de la 5 la 10 în Compartimentul Urologie, din cadrul Secției Chirurgie Generală; Înființare Compartiment Chirurgie Plastică 5 paturi, în cadrul Secției Chirurgie generală.

Înființare Compartiment Chirurgie Vasculară 5 paturi în cadrul Secției Chirurgie generală; Scăderea numărului de paturi de specialitate Chirurgie generală de la 45 paturi la 35 paturi; Creșterea numărului de paturi de la 5 la 12 paturi în Compartimentul Gastroenterologie, din cadrul secției Medicină Internă, care va avea 80 paturi.

Creșterea numărului de paturi de la 10 la 25 paturi în Compartimentul Pneumologie, din care 5 paturi să fie de recuperare medicală respiratorie. Pe cale de consecință urmează și transformarea Compartimentului Pneumologie în Secția Pneumologie.  Scăderea numărului de paturi de la 80 la 56 paturi în cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie.

Scăderea numărului de paturi de la 45 la 37 paturi în cadrul Secției Neonatologie; Creșterea numărului de paturi de la 15 paturi la 20 paturi în cadrul Secției Recuperare, medicină fizică si balneologie, cu scăderea numărului de paturi în compartimentul de Reumatologie de la 15 paturi la 10 paturi.

Înființare de Compartiment Recuperare neurologicӑ cu 5 paturi, în cadrul Secției Neurologie prin reorganizare internӑ în secție; Ȋnființarea de cabinete de Ambulatoriu pentru specialitățile Chirurgie Toracică, Chirurgie Plastică, Chirurgie Vasculară, Reumatologie, Neonatologie, Cabinet Psihiatrie Pediatrică, Cabinet Genetică Medicală.

Creșterea număr de paturi pentru spitalizare de zi de la 20 paturi la 33 paturi, cu scăderea numărului de paturi de însoțitori de la 30 paturi la 20 paturi; Se va proceda la corectarea denumirii „Structură de Sterilizare” în „Stația Centrală de Sterilizare, CPIIAM în SPIAAM- Serviciu de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, Blocurile Operatorii din spital vor fi organizate într-un  Bloc Operator Unic.

Compartimentul Chirurgie – Ortopedie Infantilă se va transforma în Compartiment Chirurgie Ortopedie Pediatrică. Se va proceda și la redenumirea Compartimentului Endocrinologie cu 23 paturi, din care 15 paturi pentru Compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice în Compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice cu 23 paturi, din care Compartiment Endocrinologie cu 8 paturi.

Trecerea Cabinetelor de Boli Infecțioase, Cabinet Diabet zaharat si Cabinet Oncologie în cadrul ambulatoriului integrat; Cabinet Medicina Muncii (îndreptare eroare).  Trecerea din ambulatoriul integrat în Cabinet Hematologie, Cabinet Alergologie și Imunologie clinic, nefiind corespondent în cadrul secțiilor. Spitalul deservește cei peste 50.000 de locuitori ai orașului, la care se adaugă 108.048 locuitori aparținând celor 27 de comune din Zona Roman Metropolitan.

Tot la Roman sunt îngrijiți mare parte din cei 8.380 locuitori ai localităților din preajma orașului Negrești (Vaslui), precum și cei 4.275 ai comunei Filipești (Bacău). Din județul Iași vin la Spitalul Roman, de regulă, 1.333 locuitori ai comunei Mircești și 4.101 din comuna Butea (Iași) motivați de distanța foarte mică în raport cu Spitalul Roman, ceea ce justifică adresabilitatea foarte mare către unitatea sanitară.

 

 

.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending