Contactează-ne

Actualitate

Secretul facturilor mici? Negociere pe Bursă. Dacă poţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Primăria a negociat în iunie 2020 şi iunie 2021 un pachet de servicii pentru furnizare de energie la Bursa de Mărfuri Neamţ ■ a obţinut astfel tarife mai mici ■ şi anul acesta va proceda la fel ■

Într-un număr anterior al cotidianului “Monitorul” am reuşit să aflăm “secretul” prin care municipalitatea romaşcană a reuşit să ţină în frîu, la Roman, cît de cît, preţurile la energia electrică şi gaz metan, pentru consumul unor instituţii publice.

Pentru mai multe informaţii, am solicitat lămuriri suplimentare purtătorului de cuvînt al Primăriei, Dragoş Toma.

“Pentru energia electrică, Primăria Municipiului Roman a încheiat la data de 30 iunie 2020, respectiv 30 iunie 2021, un pachet de servicii prin licitaţie la Bursa de Mărfuri Piatra Neamţ. Ultimul contract se află în vigoare în acest moment şi este încheiat inclusiv pentru cele 18 instituţii subordonate.

Preţul de achiziţie, care include preţ de furnizare, tarif transport şi tarif distribuţie în anul 2020 pentru 1 MWh a fost de 492,88 lei, iar în anul 2021 preţul pentru 1 MWh a crescut la  588,42 lei. Facem precizarea că administraţia publică intenţionează să achiziţioneze un nou contract, prin aceeaşi metodă, la data expirării celui aflat în vigoare, pentru a obţine un cost cît mai redus al facturilor la energie”, a precizat purtătorul de cuvînt al Primăriei.

Contractîndu-se un pachet  mai mare de servicii, comunitatea locală a reuşit să obţină tarife mai mici pentru sediul său, pentru 13 şcoli, pentru sediul Administraţiei Pieţelor, sediul Clubului Sportiv Municipal, al Direcţiei de Asistenţă Socială, al Direcţiei Locato Serv şi pentru Spital.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending