Contactează-ne

Actualitate

Secretarul de stat Dumea: „Fondurile europene și naționale, singura șansă de dezvoltare a României“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 36,4 miliade de euro pentru 490 de proiecte stau la dispoziție ■ e vorba de fonduri pe opt programe naționale și tot atâtea regionale ■ ele vizează infrastructură rutieră, modernizarea rețelelor de apă și canalizare, construirea sau reabilitarea de spitale regionale și reabilitarea infrastructurii școlare ■

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea, consideră că singura șansă de modernizare a României rămâne accesarea fondurilor europene și naționale de dezvoltare. Sunt disponibile prin Politica de Coeziune 2021-2027 un număr de 16 programe interne și internaționale.

Prin intermediul acestora se pot obține finanțări considerabile în vederea dezvoltării a ceea ce ține de infrastructura rutieră. Alte fonduri au ca destinație optimizarea rețelelor de alimentare cu apă și pentru canalizare. Finanțări sunt destinate reabilitării unui număr de șapte spitale județene și sunt bani destinați  reabilitării infrastructurii școlare.

„În total, prin Politica de Coeziune 2021-2027 sunt disponibile opt programe naționale și opt programe regionale cu finanțări în valoare totală de 46 miliarde de euro. Când vom trage linie, obiectivele vizate sunt 632 km de drumuri noi sau rehabilitate.

Ar mai fi 6.977 km conducte noi sau optimizate pentru rețeaua de apă și canalizare, șapte spitale județene noi sau reabilitate și săli noi de clasă pentru 128.000 de elevi. Calendarul consolidat al apelurilor de proiecte în anul 2023 pentru programele cu finanțare în cadrul Politicii de Coeziune și PNRR, precum și alte informații, pot fi aflate de cei care vor să acceseze fondurile naționale sau europene la adresa:

https://mfe.gov.ro/calendarul-fondurilor-europene-2023-534-de-apeluri-de-proiecte-in-valoare-de-40-miliarde-de-euro/“, a declarat secretarul de stat. Acesta atrage atenția că șansa dezvoltării comunităților locale este accesarea acestor fonduri, prin proiecte corente și bine scrise de către autorități.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending