Contactează-ne

Actualitate

Secretarul de stat Dumea, despre Ziua Siguranței pe Internet: „Vă îndemn la responsabilitate”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nemțeanul Bogdan Dumea dă câteva sfaturi despre modul în care trebuie folosit internetul ■ scopul Zilei Siguranței pe Internet este conștientizarea publică a scurgerilor de date, combaterea conținutului ilegal și hărțuitor, promovarea unui mediu on-line sigur și educarea copiilor în acest sens ■

Ziua Siguranței pe Internet este marcată anul acesta marți, 7 februarie. Scopul acestui eveniment este de a promova conștientizarea utilizării în siguranță a acestui mediu, internetul. Peste 170 de țări au adoptat această sărbătoare organizată de INSAFE – European Safer Internet Network. Astfel, se urmărește ca utilizarea internetului și a tehnologiei să fie făcute cu responsabilitate, în special de către copii și adolescenți.

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea,  a ținut să precizeze rolul pozitiv al tehnologiei, dar mai ales de ce este importantă o asemenea zi a Siguranței pe Internet. Adresându-se copiilor, acesta dă câteva sfaturi, extrem de utile în folosirea internetului.

„Dragi copii, iată câteva sfaturi care vă pot fi utile pentru a utiliza corect internetul: parolele pe care le stabiliți sunt confidențiale; le puteți nota pe o hârtie sau agendă și păstra într-un loc sigur. Nu le împărtășiți cu alte persoane; adoptați o atitudine pozitivă cu ceilalți oameni de pe internet, nu vă purtați urât; discutați cu părinții sau cineva apropiat dacă observați ceva diferit în activitatea din mediul online.

Nu spuneți adresa de acasă, a școlii sau alte date personale unor străini și nu oferiți fotografii, cu voi sau cu familia,  unor persoane pe care nu le cunoașteți; internetul este un mediu bun, dar nu toate lucrurile pe care le citiți sau vedeți sunt adevărate. Indiferent de rolul nostru, fie ca decidenți politici, părinți, profesori, tineri dornici de cunoaștere, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale sau ai mediului de afaceri, vă îndemn la responsabilitate”, sfătuiește demnitarul.

Acesta le explică copiilor și pericolul încălcării unor astfel de reguli, condiție în care apare posibil furtul de informații personale, când pot deveni victime sigure  ale unor infracțiuni informatice, atât ei, cât și familiile acestora.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending