Actualitate
Secretarul de stat Bogdan Dumea, participare la un summit internațional privind oportunitățile de inovare cibernetică

■ summitul Cybertech Global 2023 a avut loc în capitala Israelului, Tel Aviv ■ România a fost reprezentată de secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Dumea ■
Recent, la Tel-Aviv, în Israel, a avut loc summit-ul Cybertech Global 2023 la care România a fost reprezentată de secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea. Evenimentul a reunit reprezentanți, la nivel de șefi de stat, oficiali guvernamentali, antreprenori, investitori, reprezentanți ai mediului academic și din domeniile cheie de activitate, precum inteligența artificială, telecomunicații, securitate, apărare, sănătate și infrastructură critică.
„Cybertech Global 2023 este una dintre oportunitățile extraordinare în cunoașterea celor mai noi descoperiri în sfera de inovare cibernetică, crearea de oportunități de afaceri, schimb de cunoștințe și crearea unei rețele de colaborare la nivel internațional. Evenimentul a reprezentat o platformă de rețea B2B a industriei cibernetice, la care au participat reprezentanți la nivel înalt.
Din întreaga lume au fost directori, oficali guvernamentali, factori de decizie, precum și experți în multiple domenii cheie, de interes public: infrastructură critică, inteligență artificială, telecomunicații, asigurări, vânzări, sănătate, apărare, cercetare, dezvoltare, producție, transporturi”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Dumea.
Acesta a spus că, în prima zi a întâlnirii s-au derulat, concomitent, trei evenimente speciale, axate pe conexiunea între domeniul sănătății și cyber, securitate cibernetică în era 5G, domeniu de securitate națională (unitatea 8200), oportunitățile cyber din India, respectiv tematica privind identificarea amenințărilor cibernetice.
Revoluția 5G și implicațiile acesteia asupra securității la nivel mondial
Oficilul român subliniază importanța globală a evenimentului amintit. „#5 G și #IOT schimbă din temelii industria comunicaților și viețile oamenilor. Am participat la evenimentul din Israel la discuțiile unde s-au dezbătut aspecte ce țin de revoluția 5G și implicațiile acesteia asupra securității la nivel mondial. S-au avut în vedere măsuri corecte pentru protejarea cetățenilor.
Panelul «Cybersecurity Lanscape In The 5G Era Changes$ Challenges» a fost moderat de președintele IBC CyberiL Israel, domnul Nati Cohen, care a adus împreună experți din zona publică și din industria de profil. Astfel, s-au analizat și alte probleme deosebit de importante, respectiv conformarea la noile reglementări și protocoale 5 G, amenințările cibernetice și oportunitățile care apar odată cu această tehnologie, plecând de la studii de caz și incidente cibernetice din lumea reală”, a adăugat secretarul de sat român.
Conform sursei citate, în cea de a doua zi a reuniunii de la Tel Aviv a avut loc întâlnirea delegațiilor în plenul oficial și deschiderea sesiunilor principale ale evenimentului, la care au fost prezenți reprezentanții guvernamentali la nivel înalt, reprezentanții industriei și a mediului academic din întreaga lume, care au discutat despre tehnologiile tip software, inovații în domeniul ciberneticii (cyber), din domeniul securității cibernetice, despre aspecte legate de lanțul de aprovizionare și conexiunea cu cyber, respectiv studii de caz ale unor mari companii/start-up-uri în contextul cyber.
De asemenea, s-au desfășurat panel-uri paralele cu următoarele teme: colaborările internaționale în domeniul cyber, construirea ecosistemelor internaționale în domeniul cyber și al inovațiilor aferente la nivel mondial, utilizarea AI în domeniul cyber, implicarea femeilor în domeniul cyber, viitorul securității cibernetice a cloud-ului (soluționarea amenințărilor din cyber, managementul securității.
S-a discutat despre identificarea noilor amenințări, respectiv softurile în cazul lanțurilor de aprovizionare, securitatea tehnologiei financiare, respectiv tematici legate de domeniul apărării. În ultima zi a reuniunii, în cadrul plenului au fost prezentate teme din domeniul securității cibernetice, din perspectivă elvețiană, evoluția securității datelor, strategia cibernetică la nivel național în vederea transformării digitale, respectiv investiții în domeniul cyber.
Ulterior au avut loc și alte sesiuni de discuțiii paralele, axate pe tema securității cibernetice, din perspectivă antreprenorială, impedimentele cyber în timp de război. S-a mai vorbit și despre domeniul HI-Tech și al inovației, robotică, drone și platforme autonome, aspectele juridice și proprietatea intelectuală, forțele de ordine publică și implementarea legii, mobilitatea inteligentă și sigură în mediul cyber, din domeniul transporturilor, respectiv reziliența domeniului financiar în mediul cyber.

-
Prima pagină7 zile,
Tanti auguri, Ionel Arsene, come stai?
-
Actualitate2 săptămâni,
George Lazăr, președinte PNL Neamț: „103 miloane de euro vor fi alocate prin PNRR pentru sistemul de educație timpurie!
-
Prima pagină5 zile,
Adina Bindăroi, experiență unică în Dubai. A participat la decorarea sălii de la Burj Al Arab unde a avut loc Balul Prinților și al Prințeselor
-
Actualitate6 zile,
Iancu Wexler, președintele Comunității Evreilor din Roman, nouă decenii de viață
-
Actualitate2 săptămâni,
Coliziune între un autoturism şi un TIR. Victimă o tânără de 25 de ani
-
Actualitate2 săptămâni,
Conferinţă de presă „apă de ploaie” la PSD Neamţ. S-a comunicat tot, dar nu s-a zis nimic
-
Actualitate2 săptămâni,
Condamnarea și fuga lui Arsene, ce zic pesediştii nemţeni. Şeful interimar, chemat la Bucureşti. Unii iritaţi, alţii… nostalgici
-
Actualitateo săptămână,
A rămas cum s-a stabilit: Asaftei preşedinte CJ Neamţ. “Preşedintele a… fugit, trăiască preşedintele”