Contactează-ne

Actualitate

Secretarul de stat Bogdan Dumea, critici la adresa municipalității romașcane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei 4 consilieri locali USR și 6 ai PSD au reușit să determine „picarea” proiectului de hotărâre, inițiat de primarul liberal, Leonard Achiriloaei și susținut de grupul PNL, referitor la finanțarea activităților legate de Zilele Municipiului ■ acțiunile propuse pentru luna mai 2023 ar fi trebuit să coste 450.000 lei ■ Bogdan Dumea se întreabă, retoric și ironic, ce nume ar trebui să poarte tema precampaniei electorale liberale: „Apă NU și risipă DA?” ■

Atent la evenimentele politice locale, social democratul Bogdan Dumea, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nu ezită să critice proiectele susținute de adversarii politici ai PSD în Consiliul Local Roman. Astfel, înainte de ultima ședință a CL de săptămâna trecută, acesta atrăgea atenția asupra a ceea ce social-democrații și USR, apreciază a fi „dezmăț” financiar. Asta în condițiile în care regula zilei ar trebui să însemne chibzuință a fiecărui bănuț, care se adună, din ce în ce mai greu, în visteria municipalității.

„Primăria Roman vrea să cheltuie 450.000 lei pentru evenimente pregătitoare campaniei electorale a PNL, dar nu alocă bani pentru problemele reale ale comunității. Aceasta este viziunea decidenților PNL de la conducerea dezastruoasă a Primăriei Roman. O viziune de o iresponsabilitate exuberantă care sfidează parcă și ultima picătură de răbdare a romașcanilor. Sunt curios oare ce temă centrală ar avea acest tip de festivism. Apă NU și risipă DA?

Dincolo de hazul de necaz inerent, atrag atenția tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, să nu voteze alocarea propusă. Este o sumă imensă pentru petreceri și concerte, în raport cu nevoile reale ale comunității. Lăsați campania electorală pentru anul următor! Acum, redați comunității noastre accesul la apă curentă și condiții normale de viață!”, a notat pe pagina sa de socializare, social-democratul.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de PNL, Zilele Romanului ar fi costat 450.00 lei, bani ce ar fi trebuit alocați pentru: conferințe, cazare, masă transport și cadouri cu și pentru diverși invitați – 47.000 lei; pliante, bannere, plachete, diplome și flori – 28.000 lei; concert de pian, în holul Bibliotecii Municipale (capacitate doar 40 de locuri) – 12.000 lei.

Pentru scenă, lumini, sunet și video (trei zile) erau necesari 117.000 lei, iar pentru  Festivalul de teatru – 40.000 lei. Grupul de consilieri USR și PNL  au propus reducerea risipei și revizuirea listei de cheltuieli. 300.000 lei sau un pic peste ar trebui să fie suficienți pentru organizarea fără a Zilelor Municipiului Roman. Ca răspuns, consiliera PNL, Dana Păiuș, consemnează și ea, tot pe pagina de socializare, că

„Anul acesta nu vom avea Gala Excelenței în Educație, Festivalul de teatru Dan Alecsandrescu, premierea talentelor locale, Spectacol de pian la Biblioteca Municipală „George Radu Meliodon”, Ștafela Generaților – MTB”, Conferința de la Muzeul Militar. Și pentru asta trebuie să mulțumim viceprimarului și colegilor săi de la USR și PSD”, este de părere Dana Păiuș.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Costica

    10 aprilie 2023 at 3:32 PM

    Toti cei care au votat in Consiliul local pentru risipa banului public prin aprobarea efectuarii unor studii de fezabilitate fara finalitate sau alte forme de risipa, sunt rugati sa acopere paguba produsa la bugetul local din surse proprii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending