Contactează-ne

Actualitate

Secretarul de stat, Bogdan Dumea, coordonatorul PESactivists Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ el a preluat mandatul de de Carmen Elena Năstase ■ PESactivists este o rețea europeană ce reuneşte membrii şi simpatizanţii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene membre ale Partidului Socialiştilor Europeni ■

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Dumea a preluat, la sfârșitul săptămânii trecute, coordonarea la nivelul județului Neamț a PESactivists, de la colega sa Carmen Năstase. „Am fost ales coordonatorul PES Neamț, preluând mandatul de la Carmen Elena Nastasă, pe care o felicit pentru toată activitatea sa, pentru modul exemplar în care a reușit să-i mobilizeze în proiecte entuziaste, de suflet, pe colegii din organizație.

Mulțumim, Carmen! Ai făcut o treabă excelentă și ne dorim să continuăm cel puțin la fel de bine. Succes în noul rol de vicepreședinte PES în relația cu OFSD. Totodată, am participat la seria de activități care au avut ca și scop abordarea și înțelegerea temelor europene de actualitate precum și modul în care putem acționa fiecare dintre noi pentru România de mâine, România europeană.

Discuțiile din paneluri au vizat, de asemenea, principalele proiecte ce urmează a fi desfășurate anul acesta, în concordanță cu valorile și obiectivele organizației”, a declarat Bogdan Dumea, care a ținut să-l felicite pe europarlamentarul Victor Negrescu pentru realegerea în funcția de coordonator național, dar și pe Janina Sitaru, ce a fost alesă în funcția de Secretar general.

PESactivists este o reţea europeană ce reuneşte membrii şi simpatizanţii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene membre ale Partidului Socialiştilor Europeni (PES). Creat în mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PESactivists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent mii de înscrişi şi sute de grupuri active în toată Europa.

PESactivists este în prezent constituit în România sub forma unui think tank (grup de experți ce caracterizează o entitate instituțională de cercetare) ce reuneşte peste 10.000 de membrii la nivelul întregii ţări cu organizații active în fiecare județ din România și în diaspora. PES activists România se prezintă ca o structură cu o formulă organizatorică independentă și un statut propriu, aprobat de PES.

Organizația susţine activitatea Partidului Socialiştilor Europeni şi a Partidului Social Democrat în calitate de membru PES, constituind în acelaşi timp sursa dezbaterilor europene și ideologice de stânga. Membrii PESactivists România sunt membrii sau simpatizanţi social-democrați de toate vârstele, gen sau religie, interesaţi de dezbaterea pe teme europene şi de activitatea stângii la nivel european.

Conform Statutului PSD, toți membrii și simpatizanții PSD de orice vârstă, gen, apartenență religioasă sau origine socială pot să devină membri PESactivists România. Organizaţiile PES activists România sunt reprezentate în birourile de conducere ale structurilor politice ale PSD. De asemenea conform statutului PSD, organizațiile locale PSD trebuie să sprijine acțiunile și activitatea PESactivists România.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending