Contactează-ne

Actualitate

Secretarul de stat Bogdan Dumea: „Bilanț pozitiv la un an de guvernare PSD“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ totalul pachetelor sociale inițiate de PSD reprezintă mai mult de 6% din PIB și este dublu față de 2021 ■ noile măsuri pentru 2023, vor crește cu până la 45% veniturile celor mai nevoiași pensionari și majorează cu aproape 18% salariul minim ■

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării și Digitalizării, romașcanul Bogdan Dumea, face un an de bilanț al guvernării PSD vorbind despre impactul socio-economic pozitiv al măsurilor adoptate.

„Totalul pachetelor masive de sprijin pentru populație și economie, inițiate și susținute de PSD, reprezintă mai mult de 6% din PIB și este cel puțin dublu față de 2021, când a fost o guvernare pur de dreapta. La începutul anului în curs, pachetul #social a permis creșterea pensiilor cu 14%, a salariului minim cu 11%.

Au fost crescute și alocațiile pentru copii. Noul pachet de măsuri, cu aplicare de la 1 ianuarie 2023, crește cu până la 45% veniturile celor mai nevoiași pensionari și majorează cu aproape 18% salariul minim. PSD a reușit anul acesta să convingă coaliția de guvernare să pună stop speculei și facturilor uriașe prin reglementarea energiei!

Pe parcursul anului a reușit să impună niveluri ale plafonării care au făcut ca facturile populației și ale IMM-urilor să rămână suportabile; iar începând cu anul viitor nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/KWh”, susține secretarul de stat Bogdan Dumea.

Oficialul a vorbit și despre alte progrese importante referitoare la deficitul bugetar în scădere, menținerea și consolidarea stabilității politice și economice, despre creșterea  investițiilor străine în România: „Moneda națională își păstrează stabilitatea cu tendință de ușoară apreciere față de valutele forte.

În plan extern se ridică MCV și avem perspectiva reală a admiterii în Schengen. Întotdeauna PSD a făcut o prioritate din susținerea categoriilor celor mai vulnerabile: salariați cu venituri mici, pensionari, familii cu copii. De bună credință și cu toată priceperea sa, PSD va continua să guverneze punând în prim plan oamenii și interesele naționale”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending