Contactează-ne

Actualitate

Se strică vremea. Sînt anunţate precipitaţii, posibile furtuni cu descărcări electrice, iar temperaturile scad considerabil

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ de mîine, se depreciază condiţiile meteo, astfel că la debutul toamnei calendaristice vor fi valori termice sub 20 de grade ■ ploi sau furtuni se anunţă cam în fiecare zi din această săptămînă ■

În ultima perioadă de timp, căldura a fost insuportabilă, însă se pare că astăzi, 29 august 2022, este ultima zi de vară autentică. De mîine se răcoreşte tranşant, iar în prima zi a toamnei calendaristice în zona noastră sînt aşteptate maxime ce nu ating pragul de 20 de grade. Acelaşi trend îl au şi minimele nocturne.

În plus, se anunţă precipitaţii cam în fiecare zi a acestei săptămîni, atît ploi liniştite, cît şi furtuni violente. De menţionat este faptul că nu mai departe de ieri, 28 august, în judeţ au fost temperaturi insuportabile. Cel mai cald a fost în zona Roman unde meteorologii au măsurat, la umbră, temperaturi de 33,9 grade, iar azi ne aşteptăm la 30 de grade în Piatra Neamţ.

Mîine, 30 august 2022, se răcoreşte binişor şi nu vor fi mai mult de 26 de grade. În a doua parte a zilei ar putea veni furtuni violente. Minima nocturnă se oprete la 18 grade. În ultima zi a lui Gustar, miercuri 31 august, se mai pierd cîteva grade şi vor fi doar 22 ziua şi 17 grade se vor înregistra după lăsarea întunericului. În a doua parte a zilei ar putea veni, din nou, furtuni.

Joi, 1 septembrie, în prima zi a toamnei calendaristice, se face mai rece decît ar fi normal, iar mercurul din termometre nu trece de 18 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt. Noaptea aduce valori termice de 15 grade. Cea mai rece zi din această săptămînă pare a fi cea de vineri, 2 septembrie.

Chiar dacă revedem soarele, la amiază nu vor fi decît 17 grade, iar în a doua parte a zilei se adună norii şi va ploua. Urmează cea mai friguroasă noapte din ultima vreme, cu o minimă de 12 grade. Sîmbătă, 3 septembrie, va fi ceva mai bine, pentru că maxima ajunge la 19 grade. Vestea proastă este că va ploua.

Precipitaţii sînt aşteptate şi duminică, 4 septembrie, la o maximă diurnă de 20 de grade şi o minimă nocturnă de 13 grade. Dacă previziunile de acum se adeveresc, nici săptămîna viitoare nu va fi mai bine. Scăpăm de ploi, însă temperaturile diurne vor fi modeste, 21 de grade la începutul intervalului şi 19 grade vor fi în week-end-ul viitor. Minimele nocturne se vor încadra între 13 şi cel mult 15 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending