Contactează-ne

Eveniment

Infracțiuni silvice pe bandă rulantă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în 21 februarie polițiștii nemțeni au desfășurat acțiuni de combatere a infracțiunilor silvice ■ pe timpul desfășurării activității polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, fiind confiscate bunuri în valoare de 700 de lei ■

Numărul delictelor silvice în România se înmulțește de la o etapă la alta, efectele defrișărilor fiind resimțite din plin, de toată lumea.

Potrivit IJP Neamț, la 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat pe linia prevenirii activităților ilegale din domeniul silvic. Pe timpul desfășurării activității polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, fiind confiscate bunuri în valoare de 700 de lei.

La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bicaz Chei, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică și al specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Bicaz au efectuat verificări pe linia combaterii infracționalității, prevenieii şi combaterii activităților ilegale din domeniul depozitării, prelucrării şi transportului materialului lemnos, la punctele de lucru a două societăți, ce au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea masei lemnoase, de pe raza localității Ivaneș.

Cu ocazia măsurătorilor efectuate a rezultat o diferență în plus de 21.61 m.c. material lemnos, între stocul faptic și cel înscris în aplicația specifică. Acesta a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Bicaz. De asemenea, s-a procedat la verificarea modului de eliberare a avizelor de însoțire, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea, prin reprezentantul legal, nu ar fi efectuat fotografii ale mijlocului de transport din care să se poată distinge încărcătura. Totodată, s-a constatat faptul că una dintre societățile comerciale deținea o cantitate de material lemnos neîmprejmuită conform prevederilor legale. Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 11.000 de lei.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending