Contactează-ne

Actualitate

Se face frig şi e posibil să ningă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la finele primei decade a lui ianuarie valorile termice scad şi devin negative ■ se anunţă şi ceva fulgi de nea ■ minimele nocturne au acelaşi trend şi ajung la -7 grade ■

Vremea schimbă foaia la finele primei decade a lui ianuarie şi valorile termice scad dramatice. De la temperaturi de 7, 8 grade trecem la maxime la limita îngheţului, apoi valorile vor fi negative. Acelaşi trend cunosc şi temperaturile nocturne şi se ajunge la minime negative de -6, -7 grade Celsius spre jumătatea iernii calendaristice.

La începutul intervalului de prognoză ne putem aştepta şi la cîţiva fulgi de nea. Aşa stînd lucrurile trebuie spus că se schimbă condiţiile meteo chiar de azi, 8 ianuarie. Se adună norii şi sînt aşteptate ceva precipitaţii sub formă de zăpadă. Faţă de intervalul precedent se pierd cîteva grade bune şi în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 2 grade.

Peste noapte trecem la valori negative şi mercurul din termometre se opreşte la -1 grad. Se face şi mai rece pe parcursul zilei de sîmbătă, 9 ianuarie, cînd vedem soarele în prima parte, apoi va ninge slab la o maximă de 1 grad. Şi noaptea va fi mai frig, iar minima coboară la -4 grade. Se pierde cîte un grad de la o zi la alta iar meteorologii anunţă că duminică, 10 ianuarie, scăpăm de precpitaţii dar se ajunge la o maximă diurnă la limita îngheţului, 0 grade, în timp ce după lăsarea întunericului se vor înregistra -3 grade.

Cu începere de luni, 11 ianuarie, trecem şi la valori termice diurne negative, iar în miezul zilei termometrele vor indica -2 grade grade şi va ninge slab. După lăsarea întunericului vor fi -4 grade. Cam la fel se anunţă vremea şi marţi, 12 ianuarie, cînd zărim soarele, în reprize, iar cînd revin norii ar mai putea fi ceva ninsori slabe cantitativ. Maxima diurnă rămîne cantonată la -2 grade, iar minima nocturnă scade pînă la -6 grade. De miercuri, 13 ianuarie, scăpăm de nori şi precipitaţii, nu şi de frig. Specialiştii spun că ziua va fi ceva mai confortabil la o minimă de 0 grade, însă noaptea va fi cea mai rece de la începutul iernii şi minima se opreşte la -7 grade.

Joi, 14 ianuarie, revin norii, nu şi precipitaţiile. Nu prea sînt schimbări importante în registrul termic, iar ziua va fi o maximă de -1 grad, însă noaptea se vor înregistra -5 grade. Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie. La jumătatea primei luni din an va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. În cel mai cald moment al zilei se vor înregistra valori de -1 grad, iar noaptea aduce o minimă de -7 grade. Abia în week-end-ul viitor pare că se mai îmbunează vremea.

Sîmbătă, 16 ianuarie, va fi cer acoperit şi o maximă la limita îngheţului, 0 grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la -6 grade. Duminică, 17 ianuarie, zărim soarele, dar nu este nici o schimbare termică, 0 grade ziua şi -6 grade peste noapte.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending