Contactează-ne

Actualitate

Se fac recrutări pentru soldați profesioniști

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ MApN continuă Campania de selectare de personal pentru posturile de soldat gradat profesionist ■ la Roman Baza 3 Logistică ”Zargidava” desfășoară, începând cu 15 septembrie, o campanile de recrutare pentru bărbații care doresc să îmbrățișeze această meserie ■

În conformitate cu un comunicat de presă remis redacției ”Monitorul” de către Baza 3 Logistică ”Zargidava” se aduce la cunoștința cetățenilor că Ministerul Apărării Naționale continuă procesul de recrutare pentru posturile de soldat gradat profesionist. În acest sens și Baza 3 Logistică „Zargidava’’ Roman, Centrul 83 Mentenanță Est, Batalionul 43 Transport „Roman I Mușat” și Centrul 373 Depozitare Zonală, începând cu 15 septembrie 2023, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare generale și specifice.

Candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Pentru o informare detaliată privind criteriile, dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, persoanele  interesate sunt așteptate la sediul Bazei 3 Logistică „Zargidava’’, situat în Roman, str. prof. Dumitru Martinaș, nr. 2, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0233/741.401.

La prezentarea la unitatea militară, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală şi unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire.

Documentul amintit face și precizări privind condițiile de recrutare:

  • cetățenie română și domiciliul stabil în România;
  • vârsta între 18 ani împliniți, la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 de ani împliniți, la data finalizării programului de instruire;
  • absolvirea cel puțin a primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior (minimul 10 clase);
  • numai pentru arma „auto” și/sau pentru specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma ”geniu”: să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B și C.
  • să nu faceți parte din partide politice;
  • să aveți cazier „curat”;
  • pentru candidații care au mai fost în sistem, trebuie declarație în scris că renunță la grad (în urma selecției și instruirii, aceștia vor primi gradul de soldat);
  • apt medical;
  • apt psihologic;

Detalii suplimentare se găsesc pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa: www.mapn.ro  sau www.recrutare.mapn.ro, ori pe pagina de Facebook a Baza 3 Logistică „Zargidava’’ Roman. Persoană de contact la Baza Zargidava este  lt.col. Cosmin Bibire.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending