Contactează-ne

Actualitate

Se apropie o nouă minivacanţă. Cînd vor fi trei zile libere din luna august

Știre publicată în urmă cu

în data de

Luna august aduce o minivacanţă de trei zile libere, consecutive, pentru oamenii muncii. Acesta va fi în week-end-ul viitor. Zilele de sîmbătă şi duminică, 13 şi 14 august sînt oricum libere, iar acestea se leagă cu ziua de 15 august 2022, luni, cînd se serbează Adormirea Maicii Domnului, zi liberă conform normelor legale în vigoare.

Cei care vor beneficia de aceste libere pot petrece la munte sau la mare, important fiind faptul că cei care sînt deja în concediu legal de odihnă în perioda menţionată pot să-şi ia ziua liberă de pe 15 august, oricînd pînă la finele anului în curs. Pînă la sfîrşit de 2022 mai sînt doar două minivacanţe de acest fel. Septembrie şi octombrie nu aduc nici un fel de eveniment de acest fel, următoarea minivacanţă fiind la final de noiembrie şi început de decembrie.

Asta deoarece ziua de 30 noiembrie, cînd se serbează Sfîntul Andrei şi este liberă prin lege, cade într-o zi de miercuri şi se leagă cu ziua de joi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Dacă oficialii fac o “punte” şi dau liber şi în ziua de vineri, 2 decembrie, se ajunge la o perioadă liberă de 5 zile. În cazul în care nu se va face “punte”, unii salaiaţi îşi pot păstra o zi din concediu pentru a fi liberi vineri, 2 decembrie.

Ultimele zile libere din an sînt cele de Crăciun, prima şi a doua zi, 25 – 26 decembrie, care anul acesta nu cad prea bine, duminică, care e liberă deja, şi luni. Chiar şi aşa vor fi trei zile libere consecutive, sîmbătă, dumincă şi luni. Cei are nu-şi pot lua zilelel libere prevăzute de lege şi trebuie să meargă la muncă trebuie să ştie că angajatorii sînt obligaţi să le acorde compensaţii. Ori le dau o altă zi liberă, în următoarele 30 de zile, ori le asigură un spor salarial de 100% din salariul de bază.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending