Contactează-ne

Prima pagină

Se anunță puține note maxime la proba de Matematică de la Evaluarea Națională

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la cea de a doua probă au absentat 54 de candidați, din cei 4.244 înscriși ■ 41 de copii cu probleme de sănătate au avut asigurate condiții speciale ■ examenul este monitorizat din partea Ministerului Educației de inspectoarea Maria Vatamanu, care a vizitat școlile din Cândești, Ruseni, Borlești și Dumbrava Roșie ■

Proba la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională s-a desfășurat în județul Neamț în condiții de deplină normalitate. Conform precizărilor conducerii Inspectoratului Școlar Județean, la cea de a doua probă scrisă au absentat 54 elevi, din  cei 4.244 înscriși, fiind prezenți 4.190 candidați (98,72%), față de 4.188 prezenți la Română (98,68%).

Ei au susținut examenul în 113 centre, urmând ca lucrările candidaților să fie evaluate în 4 centre: 2 la Piatra Neamț, 1 la Roman, 1 la Târgu Neamț. „La proba de Matematică au absentat 54 de elevi, fiind prezenți cu doi candidați în plus, față de proba anterioară, cea de Limba română. Dintre ei, 8 sunt elevi la școlile din mediul urban și 46 în mediul rural.

Examenul a decurs în condiții normale. Subiectele au ajuns în sălile de clasă la timp și nu s-au înregistrat nici un fel de incidente (tentative de fraudare – n.r.). Specific examenului din acest an a fost faptul că avem 41 de elevi cu probleme deosebite de sănătate, care au avut asigurate condiții specifice, prevăzute de legislație. Copiilor cu diabet zaharat li s-au asigurat gustări, în timpul examenului (pentru a se evita creșterea glicemiei pe fond de stres – n.r).

Am avut copii cu ADHD ( tulburare de neurodezvoltare, cu deficit de atenție și hiperactivitate – n.r.), copii cu Sindrom Down și copii cu tetrapereze. Toți acești candidați s-au bucurat de condiții speciale, cele prevăzute de lege”, a precizat inspectorul școlar general, Florentina Moisă.

În județul Neamț este prezentă, din partea Ministerului Educației, inspectorul Maria Vatamanu, care monitorizează examenul de Evaluare Națională, ea fiind însoțită în teren de președinta Comisiei de Evaluare Națională, Dana Păiuș. Au fost inspectate școlile din Cândești, Ruseni, Borlești și Dumbrava Roșie, pentru a vedea nodul în care se desfășoară examenul de la pregătirea acestuia, de către membrii comisiilor, primirea candidaților și îndrumarea acestora către sălile de examen, funcționarea sistemelor de supraveghere video, etc.

Subiectele la Evaluarea au fost redactate sub forma unei broșuri, elevii având posibilitatea de a cere pagini suplimentare. Elevii trebuie să predea broșurile la finalul probei şi, întrucât acestea conţin subiectele şi rezolvările acestora, nu rămân în posesia candidaţilor. Examenul a fost structurat în trei subiecte, fiecare cu mai multe cerințe, „valorând“. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu.

Profesorii apreciază că, la Matematică, subiectele au avut un grad mediu de dificultate, dar că va fi destul de greu de luat notă maximă din cauza câtorva itemi mai dificili. Pe 28 iunie, până la ora 14.00 vor fi afișate primele rezultate. În zilele de 28 iunie, între ora 16.00 și 19.00 și în 29 iunie, între 08.00 și 12.00 se vor depune contestațiile. Ele vor fi soluționate până în 4 iulie, când vor fi afișate rezultatele finale.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending