Contactează-ne

Prima pagină

Școala de vară „Cu Hristos în suflet“, o reușită a preotului Gherasimescu de la Parohia Sfântul Gheorghe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ este organizată în curtea bisericii, pentru 183 de elevi ■ activitatea se bucură de sprijinul Primăriei Roman ■ o parte dintre participanți va primi ghiozdane cu tot necesarul de rechizite pentru anul școlar ■ la prima ediție au participat 80 de copii ■ cei mici primesc, zilnic, o gustare cu dulciuri, fructe, pizza, înghețată și sucuri ■

Problema ocupării timpului liber al copiilor în timpul vacanței de vară a determinat ca tot mai multe ONG-uri să se preocupe de organizarea taberelor tematice estivale. Aflată la cea de a doua ediție, tabăra de vară intitulată „Cu Hristos în suflet” este un proiect materializat de părintele Bogdan Gherasimescu de la Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe, cu sprijinul Primăriei Roman și al părinților.

„Tabăra de vară are binecuvântarea IPS Ioachim, cu referire la activitățile pe sectorul social-cultural-filantropic. Datorită renumelui pe care activitatea l-a câștigat după prima ediție, de anul trecut, când la ea au participat 80 de copii, anul acesta a trebuit să acceptăm mult mai mulți, deși inițial ne propusesem doar primirea a 100 de copii.

Așa am ajuns ca, în 2023, la tabără să participe 183 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Dacă în prima zi numărul de participanți a fost de 174, zilnic numărul acestora a crescut datorită bunei organizări și a unui program divers și atractiv. Tabăra are loc în perioada 3-7 iulie, între ora 17.00 și 19.30. Este organizată în colaborare cu Primăria Roman și cu sprijinul mai multor părinți.

Proiectul bugetat de către administrația publică locală a primit aprobarea Consiliului Local,  care asigură masa pentru 25 de copii. Tot 25 vor fi și cei care vor primi ghiozdane cu toate rechizitele necesare pentru anul școlar viitor. Aici însă există condiția ca acești copii să fie selectați dintre cei cu posibilități materiale modeste.

Pentru ceilați copii, având în vedere numărul lor foarte mare, nu vom putea asigura, pe lângă gustarea zilnică, decât o medalie care să ateste participarea lor la acest proiect educativ estival”, a declarat preotul Bogdan Gherasimescu. Acesta a mai afirmat că, pentru prima dată în acest an, în proiect au fost cuprinși și copii de la Centrul Social Romanița, care corespund vârstei de 7-12 ani, de toate religiile.

Participanții desfășoară, zilnic, activitățile sub îndrumarea unor voluntari, în special de la Seminarul Teologic Ortodox „Melchisedec Ștefănescu” și de la Asociația „People to People”, care funcționează pe lângă Colegiul „Roman Vădă“. Tot voluntar lucrează și cadrele didactice selecționate în urma unui anunț dat pe pagina de Facebook a preotului coordonator.

„Programul cuprinde o multitudine de activități sportive, educative, ateliere de pictură, de teatru, muzică, dans și de confecționare decorațiuni handmade. Dar, poate cea mai așteptată activitate, este una pe care am păstrat-o până astăzi secretă. Ea e legată de un program de magie, foarte atractiv pentru copii, pe care-l vom desfășura în ultima zi de tabără, vineri, 7 iulie, când sperăm să avem și vreme bună.

Din cauza numărului foarte mare de participanți, toate activitățile se desfășoară în curtea bisericii, unde copiii au spațiu suficient și se află în siguranță”, a mai adăugat preotul Bogdan Gherasimescu. Proiectul a trebuit să țină seamă și de acțiunile similare organizate de alte parohii ortodoxe și catolice, pentru a nu se suprapune activitățile.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending