Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Scandalul „Voiculescu Securist“, la Piatra Neamt

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Dan Voiculescu, seful Partidului Conservator, declarã cã în CNSAS, ocupînd o functie importantã, existã un colaborator al Securitãtii cu nume conspirativ Dominic • în replicã, purtãtorul de cuvînt al CNSAS, Cazimir Ionescu, a afirmat cã existã doar douã persoane cu nume conspirativ Dominic • una din Piatra Neamt •

Verdictul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitãtii (CNSAS), prin care se certificã faptul cã Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea ca politie politicã, a stîrnit reactii vehemente din partea sefului Partidului Conservator. Una dintre acestea se referã la faptul cã în CNSAS, ocupînd o functie importantã, existã un colaborator al Securitãtii cu nume conspirativ Dominic. În replicã, purtãtorul de cuvînt al CNSAS, Cazimir Ionescu, a afirmat cã, din verificãrile institutiei pe care o reprezintã, a rezultat cã existã doar douã persoane cu nume conspirativ Dominic, una din Piatra Neamt, iar cealaltã din Alba, ambele persoane fãrã nici o legãturã cu CNSAS. Încercãrile redactiei „Monitorul“ de a face luminã în trimiterea la Piatra Neamt a ofiterului acoperit sub numele conspirativ Dominic s-au lovit de un zid impenetrabil. Una dintre persoanele care ar fi putut comenta disputa în jurul lui Dominic este Dumitru Badea, fost sef al unei sectii judetene a Securitãtii si actual vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt. Cum era de asteptat, Dumitru Badea a dat asigurãri cã nu cunoaste nici un Dominic printre ofiterii acoperiti. Marius Rogin, deputat PD, membru în Comisia de apãrare, ordine publicã si sigurantã nationalã, avea celularul închis, ieri searã.

Presedintele PC va contesta decizia CNSAS

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat, marti, într-o conferintã de presã, cã în decizia pe care i-a trimis-o CNSAS se aratã cã a fãcut politie politicã si a precizat cã va contesta decizia si va da în judecatã CNSAS. Voiculescu a sustinut cã din dosarul sãu au fost sustrase declaratiile olografe semnate de el cu numele de cod „Felix“. „Mã întreb cine a avut interes de la CNSAS sã sustragã declaratiile mele“, a spus Voiculescu. El sustine cã a vãzut dosarul complet la audierea de sãptãmîna trecutã de la CNSAS si cã din acesta au dispãrut, între timp, filele semnate cu numele de cod „Felix“ despre care el a spus cã si le asumã. Dan Voiculescu a precizat cã, în cursul zilei de marti sau miercuri, va depune contestatie la CNSAS.

Picanterii între Dinescu si Andon

În legãturã cu declaratiile lui Andon referitoare la „Dominic“, Dinescu a sustinut cã „nu poti sã fii si presedinte al Comisiei juridice a politichiei românesti si dupã aia sã faci în timpul liber manipulãri si santaje la adresa unei institutii“. „E o micã contradictie. Nu poti sã fii vestalã în templu si dupã ora 18 iesi pe soseaua de centurã“, a remarcat Dinescu. „Santajul, am impresia cã se poate si pedepsi prin lege“, a adãugat Dinescu. Reprezentantul Colegiului CNSAS a arãtat cã, potrivit legii, cine detine documente ale fostei Securitãti este obligat sã le predea CNSAS. El a mai arãtat cã „în ãstia 16 ani s-au luat tot felul de dosare si bãietii santajeazã, deci (dosarul Dominic – n.r.) s-ar putea sã fie într-o gascã, care acuma îl scot si-l fluturã“. Sergiu Andon a afirmat cã dezvãluirile sale legate de presupusul fost colaborator al securitãtii, care acum ocupã o functie importantã în CNSAS, cunoscut sub numele de cod Dominic, reprezintã un test de capacitate pentru Consiliu. Avocatul a dat cîteva detalii despre presupusul informator si sustine cã „niciodatã în viatã“ nu a fãcut afirmatii fãrã acoperire.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending