Contactează-ne

Actualitate

Scandalul “sinecurilor” din ATOP ia amploare. Unii cu venituri triplate, nemţenii cu tarife majorate la apă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Demersul consilierului judeţean Creţu este completat de colega de partid şi for judeţean, Maria Apostol.

Aceasta face publică şi componenţa ATOP, persoanele care ar urma să primească de trei ori mai mult pentru o şedinţă, şi mai aduce în discuţie un aspect: în paralel cu creşterea “sinecurilor”, se supune la vot şi majorarea tarifelor la apă-canal. Cum s-ar zice, pentru sinecuri mai mulţi bani, pentru nemţeni mai mulţi bani… scoşi din buzunar ca să aibă apă. Aşa o fi corect?!

“Câți dintre nemțeni câștigă 2.500 lei net (și chiar mai puțin) după o lună plină de muncă?

În ședința ordinară de mâine a Consilului Județean, la propunerea vicepreședintei Mădălina Ciubotaru, se va vota creșterea indemnizației membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică de la 857 lei, cât este acum, la 2500 lei. Activitatea acestor membri se rezumă, de obicei, la o ședință lunară, iar ATOP are un rol pur consultativ, sarcina membrilor ei fiind realizată deja de alte instituții.

USR a depus anul trecut în Parlament o inițiativă legislativă prin care membrii ATOP să nu fie remunerați pentru participarea la aceste ședințe, proiectul aflându-se acum la comisii în Camera Deputaților. În același timp, la Neamț, PSD și celelalte partide din coaliție își doresc aproape triplarea valorii indemnizației actuale. Mi se pare o bătaie de joc la adresa nemțenilor o astfel de sumă, motiv pentru care grupul consilierilor USR va vota împotriva proiectului.

În imagine vedeți componența ATOP la nivelul județului Neamț.

În total, pe ordinea de zi a ședinței de mâine se găsesc 25 de proiecte și încă cinci suplimentări.

Un alt subiect „fierbinte” de pe ordinea de zi și care va afecta direct buzunarele nemțenilor este cel al majorării tarifului la apă. Dacă va trece acest proiect, nemțenii vor trebui să scoată din buzunar 5.59 lei/mc pentru apa potabilă (creștere de la 5.07 lei/mc), iar pentru apa uzată 5.48 lei/mc (creștere de la 4.35 lei/mc).

În acest moment, la nivel național, Județul Neamț se află pe locul 11 în clasamentul tarifelor plătite de contribuabili, iar după noile prețuri ar urca în top, până pe locul 3. Dar serviciile oferite de ApaServ sunt de Top 3? Noi propunem conducerii ApaServ să găsească o soluție de rentabilizare și să ia medalie pentru serviciile oferite, care în acest moment lasă de dorit, și să aibă mai multă grijă de angajații care duc greul, nu doar de cei cu funcție de conducere”, este mesajul public al Mariei Apostol.

Despre luarea de atitudine a consilierului Laurenţiu Creţu, puteţi citi aici: https://monitorulneamt.ro/un-consilier-acuza-psd-ului-nu-ii-mai-ajung-sinecurile-indemnizatia-membrilor-atop-se-vrea-triplata/

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending