Contactează-ne

Actualitate

”Sărbătoarea răzeșilor” la Moldoveni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ziua de 15 august locuitorii comunei Moldoveni sunt așteptați, cu mic, cu mare, la cea de a 14-a ediție a Zilei comunei ■ la sediul Primăriei se vor desfășura lucrările unui simpozion și apoi va avea loc tradiționalul spectacol la care vor participa artiști români îndrăgiți ■

Marți, 15 august, comuna Moldoveni, cunoscută în vechime ca Porcești, îmbracă haine de sărbătoare. Locuitorii sunt invitați la ”Sărbătoarea răzeșilor” care va începe la sediul Primăriei, la orele 16.00, unde va avea loc un simpozion legat de prima atestare documentară a localității, care datează din anul 1448, când ținuturile sale au fost date în proprietate dregătorului Sfatului Țării Moldovei, Ion (Oană) Porcu.

Este a 14-a ediție a Zilelor comunei, care se organizează, anual, pe 15 august, concomitent cu hramul Bisericii Moldoveni. Este o sărbătoare a bucuriei, când toți concetățenii noștri, plecați la muncă în străinătate și pe alte meleaguri ale țării, se adună acasă, pentru a se bucura de revederea cu cei dragi”, a declarat primarul comunei, Marcel Bârjoveanu.

Locuitorii din Moldoveni se vor aduna la ora 16.00 pe stadionul Amfiteatru din centrul comunei, primind și salutul invitaților: deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, senatorul Eugen Țapu, prefectul județului Adrian Niță. La spectacolul de anul acesta vor urca pe scenă Daria Elena Ciubotariu, Cristian Raul Rancu, Ansamblul ”Răzeșii Moldovenilor”, Diana Sârbu, Codina Călin, Radu Iustin, Riana Asandei, Nicu Paleru, Maximilian și Amna, care o va înlocui, din cauze ce țin de o problemă personală, pe Codruța Filip.

Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii, la orele 22.

 

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. Vasile

  12 august 2023 at 6:35 PM

  Poate lipsește și leureanu.

  • Vasile

   12 august 2023 at 7:38 PM

   Ne amintește de tăierile de salarii și pensii, timp in care ei își cumpărau sute de hectare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending