Contactează-ne

Actualitate

Săptămână grea la spital. Au fost și cazuri de Covid

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în intervalul 15-21 ianuarie, au ajuns la Centrul de Primiri Urgențe de la Spitalul Roman 820 de pacienți ■ 250 de persoane au fost internate ■ 37 de cazuri au ajuns în ATI ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a precizat, pe pagina de Facebook, faptul că săptămâna 15-21 ianuarie a fost una extrem de solicitantă pentru personalul medical al unității, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. La CPU, în intervalul de timp amintit, au fost 820 de prezentări, iar 250 de persoane au necesitat internarea în spital.

În cazul a 37 de cazuri, deosebit de grave, a fost necesară internarea la Terapie Intensivă. 23 de pacienți au fost victime ale unor accidente rutiere, iar patru persoane au ajuns în spital după agresiuni fizice. Numărul afecțiunilor neurologice au ajuns la 78. 12 persoane au suferit accidente vasculare cerebrale. La spital a ajuns și un pacient care a suferit un infarct miocardic.

Alte 78 persoane s-au prezentat cu tensiune arterială ridicată. De remarcat și numărul foarte mare de infecții respiratorii, respectiv 71. Trei pacienți ajunși la spital au fost diagnosticați cu Covid. Extrem de ridicat a fost și numărul pacienților cu afecțiuni toraco-abdominalo pelvine, care a ajuns la 91. Alți 28 de pacienți au fost internați în urgență cu plăgi și 103 pacienți au prezentat diverse traumatisme.

La Secția Pediatrie au fost consultați 394 de copii, din care 41 au fost internați. Au necesitat trimiterea către alte spitale, din cauza gravității bolii, 15 copii. 77 de micuți au fost diagnosticați cu gripă, 21 cu infecții respiratorii, 13 cu viroze și 20 cu pneumonie. 36 copii au ajuns cu diverse forme de amigdalită.

În intervalul precizat, la Maternitatea Roman au fost aduși pe lume 11 copii, din care 8 pe cale naturală și 3 prin operație cezariană. „În perioadele reci și cu risc crescut de viroze, este esențial să se acorde o atenție sporită sănătății. Menținerea unei igiene riguroase, în special prin spălarea frecventă a mâinilor cu săpun și apă, ajută la prevenirea răspândirii virusurilor.

Trebuie riguros respectate regulile de tuse și strănut, acoperind gura și nasul cu un șervețel sau cotul în cazul lipsei acestuia. Pentru întărirea sistemul imunitar, adoptați un stil de viață sănătos, incluzând o alimentație echilibrată, odihnă adecvată și activitate fizică moderată. Îmbrăcămintea trebuie adaptată adecvat pentru temperaturile scăzute pentru a evita expunerea excesivă la frig.

Se recomandă evitarea contactului apropiat cu persoanele bolnave și limitarea participării la evenimente aglomerate. Pentru informații medicale specifice și sfaturi personalizate, recomandăm să consultați medicul de familie/ medicul din cadrul centrelor de permanență și doar când considerați că este o urgență, vă prezentați în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe”, sunt recomandările de pe pagina de Facebook a instituției.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending