Contactează-ne

Sport

Sanctiuni la CSM după umilinta din ultima etapă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Seria de esecuri ale echipei de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Roman, care se zbate prin subsolul clasamentului si a fost învinsă, acasă, de ultima clasată, a dus la luarea unor măsuri dure de către conducere. Primarul Lucian Micu a propus Consiliului de Administratie al grupării, în cadrul unei sedinte programate astăzi, 16 ianuarie, sanctionarea cu 20% din lefuri pentru handbaliste si antrenor, pînă la revenirea în parametri. „În ceea ce priveste echipa de handbal, vorbim, din păcate, despre un nou rezultat dezamăgitor si, pe cale de consecintă, vor fi luate o serie de măsuri la nivelul conducerii tehnice si al jucătoarelor. În cursul zilei de marti, 16 ianuarie, a fost convocată o sedintă a Consiliului de Administratie de la CSM, acolo unde va fi invitat antrenorul, pentru a prezenta situatia din acest moment. Am făcut recomandarea ca atît conducerea tehnică, dar si jucătoarele să aibă contractele diminuate cu 20%, avînd în vedere rezultatele din ultima perioadă. Este, pînă la urmă, o activitate sustinută din bani publici, jucătoarele trebuie să înteleagă că ele sînt plătite din banii romascanilor. Dacă vor să joace pentru romascani este foarte bine, dacă nu vor, e mai bine, poate, ca unele din ele să plece si să ne desfăsurăm activitatea numai cu handbaliste care pun pasiune în joc“, a declarat primarul Lucian Micu. La CSM Roman, salariul mediu este în jur de 2.000 de euro. În prezent, după înfrîngerea de duminică, 14 ianuarie, acasă, în fata codasei CSM Slatina, scor 27-30, CSM Roman este pe pozitia a IX-a în clasament, cea mai slabă din ultimele sezoane, acumulînd 15 puncte din cinci victorii si are un golaveraj negativ, -12, 296 goluri marcate si 308 primite. De precizat că, în functie de discutiile de astăzi, nu este exclus să apară modificări în structura lotului sau a conducerii tehnice. „Va fi o discutie cît se poate de serioasă cu antrenorul si vom vedea, la acel moment, cum o vom rezolva. În ceea ce priveste plătile, sînt doar două luni restante, dar celelalte cheltuieli sînt la zi. Vorbim despre chestiuni care au mai fost de-a lungul anilor, deci nu este un element de noutate. Inclusiv de la semnarea contractelor a fost transmis că ultimele două luni vor fi achitate în anul următor, deci nu este o problemă în ceea ce priveste finantarea. Au fost făcute eforturi foarte mari, întotdeauna le-am spus că banii, chiar dacă întîrzie, vor veni. Însă punctele pierdute nu vor fi recuperate niciodată. De aceea am luat această decizie severă, care vreau să se constituie într-un semnal de alarmă pentru jucătoare. Trebuie să dea dovadă că sînt profesioniste si că pot să îsi facă treaba pentru care sînt plătite. Dacă nu le afectează esecul din alte puncte de vedere, măcar să le afecteze din punct de vedere financiar“, a conchis primarul. Ce va fi urmează a se vedea, cert fiind faptul că echipa este în colaps, practicînd un joc fără orizont si total ineficient.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încărcaţi de medalii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

La Băile Herculane, între 29 septembrie – 3 octombrie, au avut loc Campionatele Naţionale de Powerlifting, la care au participat peste 50 de cluburi din ţară. Sportivii romaşcani s-au întors acasă cu un număr impresionant de medalii.

„Ne-am întors de la această competiţie importantă cu nu mai puţin de 45 de medalii. Astfel, Alexandru Dascălu a reuşit să obţină 5 medalii de bronz, George Paraschiv o medalie de aur, trei de argint şi patru de bronz, Denis Cojocaru trei medalii de aur şi 4 de bronz, iar subsemnatul 8 medalii de aur, una de argint şi patru de bronz. Aceste rezultate reprezintă încununarea unei munci sportive intense şi constante“, a declarat Dan Stănescu, preşedintele Clubului de Powerlifting Roman.

Powerlifting-ul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăţi maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat şi îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiţia se desfăşoară în general pe categorii de vîrstă şi greutate şi este cîştigată de sportivul care obţine cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Următorul concurs de profil se va desfăşura în luna noiembrie la Beiuş, Bihor unde va avea loc Campionatul Naţional împins din culcat clasic şi echipat, la juniori şi masters, masculin şi feminin.

Citește știrea

Actualitate

Ceahlăul nu confirmă! Din nou a călcat strîmb

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pietrenii au remizat, pe propriul teren, cu penultima clasată, CSM Bacău, scorul final a fost 1-1 ■ oaspeţii au marcat primii ■ la 0-0, Ceahlăul a ratat un 11 metri ■

CSM Ceahlăul nu reuşeşte să să arate ca o echipă al scop declarat, la începutul acestui campionat, era promovarea în eşalonul secund al fotbalului românesc. Etapa trecută, a VI-a, care s-a disputat sîmbătă, 2 octombrie 2021, nemţenii au avut meci programat pe propriul teren, cu CSM Bacău şi existau speranţe într-un rezultat bun, oaspeţii fiind pe penultimul loc din clasament, cu doar un punct.

„Sper ca sâmbătă, suporterii să vină în număr cât mai mare pentru a ne susţine şi să îi mulţumim prin determinare, prin atitudine, prin spirit de echipă şi victorie. Noi trebuie să ne aducem aminte cum am arătat în meciul cu Huşana şi să repetăm evoluţia de atunci“, declara antrenorul Costel Ilie. N-a fost să fie, pardida terminîndu-se 1-1 (0-0). Poate că alta era situaţia dacă în minutul 22, oasteţii marcau din lovitură de la 11 metri, dar Ştefănescu a ratat. Băcăuanii au fost cei care au înscris primii, în minutul 56, prin Antal, egalarea survenind opt minute mai tîrziu, Pântea reuşind acest lucru.

Acest rezultat vine după alte nereuşite. A fost 0-0 la Rădăuţi (cu penalty ratat de pietreni în minutul 90), apoi înfrîngere acasă, cu Dante Botoşani (0-1) şi eşec la Şomuz Fălticeni, etapa trecută, scor 0-2. Celelalte rezultate ale rundei disputate pe 2 octombrie au fost: Sporting Juniorul Vaslui – Dante Botoşani 0-3 (0-1); Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava 3-1 (1-0); Şomuz Fălticeni – Şiinţa Miroslava 0-0. Meciul CSM Paşcani – Huşana Huşi, programat vineri, a fost amânat, pentru că mai mulţi jucători din lotul ieşenilor au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Etapa viitoare, pe data de 9 octombrie, vor avea loc meciurile: Dante Botoşani – CSM Paşcani, Huşana Huşi – Bucovina Rădăuţi, Foresta Suceava -Şomuz Fălticeni, Ştiinţa Miroslava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, CSM Bacău – Sporting Juniorul Vaslui.

Citește știrea

Actualitate

De pe Valea Bistriţei, drumul spre podiumul unui campionat mondial

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ doi sportivi de la clubul Bassai-Dai au obţinut medalii la Campionatul Mondial de Karate WUKF ■ Denis Alexandru este vicecampion mondial, iar Darius Alexandru a obţinut medalia de bronz ■ clasări onorante au avut şi alţi sportivi de la gruparea nemţeană ■ „Este greu să ajungi în vârf, dar este la fel de greu să rămâi acolo. Iar noi vrem să rămânem acolo pentru că la Bassai-Dai se face performanţă!“, a declarat sensei Mihai Popa ■

Reprezentanţii clubului Bassai-Dai din Piatra Neamţ, de a căror pregătire se ocupă sensei Mihai Popa, au avut rezultate remarcabile la cea de a IX-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate WUKF pentru toate vârstele, competiţie care a avut loc la Cluj Napoca, în perioada 23-26 septembrie 2021. Doi dintre ei au avut clasări pe podium, ocupînd locurile doi şi trei la categoria lor de vîrstă, iar alţi patru componenţi ai grupării nemţene au obţinut performanţe notabile.

Întrecerea internaţională găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian“ a adunat la start 1.320 de sportivi, 172 de antrenori şi 84 de arbitri, care au reprezentat 59 de federaţii din 39 de ţări de pe glob. Pe lângă sportivii din statele europene au participat şi componenţi ai unor cluburi de pe alte continente, din Statele Unite ale Americii, Mexic, Rusia, Africa de Sud, India, Pakistan, Sri Lanka, Senegal, Uzbekistan, Egipt, Kuweit şi Libia.

Cei doi sportivi nemţeni care s-au impus în faţa adversarilor şi au reuşit să urce pe podium sunt Denis Alexandru şi Darius Alexandru. Primul dintre ei a obţinut medalia de argint şi implicit titlul de vicecampion mondial, el concurînd în proba de Kumite individual Shobu Sanbon masculin minicadeţi la categoria 13 ani, iar colegul său a cucerit o medalie de bronz în proba de Kumite individual Shobu Nihon masculin la categoria 8 ani. Denis şi Darius sunt din comuna Borca. La competiţia mondială ce a avut loc la Cluj Napoca rezultate de apreciat au reuşit să obţină şi ceilalţi patru sportivi legitimaţi la clubul Bassai-Dai Piatra Neamţ.

Astfel, Georgiana Furtună, care are domiciliul în în localitatea Farcaşa a fost a VI-a în proba de Kata individual feminin la categoria 10 ani, iar Lucian Alixandrescu, din Poiana Teiului a terminat întrecerea pe acelaşi loc, VI, în proba de Kumite masculin la categoria 11 ani. Rareş Todosia, din Poiana Teiului s-a clasat în top 15 în proba de Kumite masculin – categoria 12 ani, iar Claudia Ţepeluş, din comuna Corbu, judeţul Harghita, a fost în top 12 în proba de Kata individual feminin la categoria 10 ani.

Despre reuşita sportivilor săi la Campionatul Mondial de Karate WUKF Mihai Popa a afirmat că nu este uşor să pleci de pe Valea Bistriţei (cu referire la localităţile de domiciliu ale copiilor) şi să ajungi pe podiumul unei întreceri de anvergură, dar acest lucru devine posibil prin muncă, perseverenţă şi pasiune.

„În primul rând ne bucurăm că am participat la această competiţie de nivel maxim, căci nu există nicio competiţie de karate mai sus de Campionatul Mondial. În al doilea rând, eu sunt foarte mândru de sportivii mei pentru rezultatele excepţionale! Nu e uşor să pleci de pe Valea Bistriţei şi să ajungi vicecampion mondial. Implică multă muncă, perseverenţă, pasiune şi sacrificii. Ne-am luptat cu cei mai buni din lume şi am urcat pe podium.

Este o realizare uriaşă pentru micul nostru club şi doresc să mulţumesc tuturor celor care cred în ceea ce facem şi sunt alături de noi de fiecare dată: Avcon Store, Primăriei comunei Poiana Teiului şi părinţilor. Este greu să ajungi în vârf, dar este la fel de greu să rămâi acolo. Iar noi vrem să rămânem acolo pentru că la Bassai-Dai se face performanţă!“, a declarat sensei Mihai Popa.

Clubul de karate Basssai-Dai Piatra Neamţ s-a înfiinţat în 2018, stilul de arte marţiale practicat fiind Shotokan. Cursurile se adresează în principal copiilor şi sunt conduse de sensei Mihai Popa, centură neagră, care are peste 30 de ani de experienţă în această ramură sportivă. Antrenamentele au loc în comuna Poiana Teiului, participând copii din toate localităţile Văii Bistriţei, dar şi din comunele apropiate din judeţul Harghita.

În cei trei ani de activitate, sportivii de la Bassai-Dai au reuşit să obţină un titlu de vicecampion mondial, 14 titluri de campion naţional, douaă cupe naţionale, precum şi nenumărate medalii şi cupe la competiţii zonale, naţionale şi internaţionale.

Citește știrea

Trending