Contactează-ne

Prima pagină

S-au prescris infracțiunile comise de o proxenetă. Făcea parte dintr-o rețea internațională de trafic de persoane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nemțeanca fusese condamnată la 7 ani de închisoare ■ era dată în urmărire încă din timpul urmăririi penale ■ prescrierea faptelor a fost decisă de magistrații de la Tribunalul Neamț ■

Gabriela Ivan, în vârstă de 39 de ani, din Roman, nu va executa pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, fiind condamnată, în urmă cu mult timp, la 7 ani de închisoare. A fost mai bine de douăzeci de ani cu poliţia pe urmele ei, bănuindu-se că s-ar fi aciuat undeva prin Grecia.

Faptele au fost comise la începutul anilor 2000 şi fusese dată în urmărire încă din timpul urmăririi penale. Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Neamţ au constatat că a interenit prescripţia executării sancţiunii pentru infracţiunile comise încă de când era minoră, în 2001-2002. Făcea parte dintr-o grupare care racola tinere, acestea erau duse în străinătate pu obligate să practice prostituţia.

„Admite contestaţia la executare formulată de judecătorul delegat cu executarea din cadrul Biroului Executări Penale al Tribunalului Neamţ la data de 27.06.2023. Constată că a intervenit prescripţia executării pedepsei de 7 (şapte) ani închisoare aplicate condamnatei IMG prin Sentinţa penală nr. 43/P din data de 11.04.2011 (…)“, se arată în decizia propunţată zilele trecute.

Gabriela Ivan a plecat în Grecia la vârsta de 17 ani, aici cunoscându-l pe Antonios Bozonis, împreună punând bazele reţelei de trafic de persoane, pe care le racolau din zona oraşului natal al româncei. Anchetatorii aflaseră cu ce se ocupau, iar pe 15 martie 2005 grecul a fost depistat în flagrant, în Roman, în timp ce „convingea“ două fete să meargă în Grecia

Cercetările au stabilit că elenul venise de câteva ori pe plaiurile mioritice şi că era ajutat de româncă, care o vreme muncise pentru el. După ce i-a câştigat încrederea a intrat în „afacere“. Reţeaua avea acoliţi, iar victimele erau duse la Calafat, de unde, noaptea, erau trecute ilegal Dunărea, iar prin Bulgaria, tinerele ajungeau în Grecia. Anchetatorii au identificat zece fete racolate, patru fiind minore.

Ajunse la destinaţie, tinerele constatau că trebuiau să practice prostituţia. Din declaraţiile acestora a rezultat că cei doi traficanţi exploatau în Grecia, se pare în zona Atena, fete din România, Moldova, Ucraina, Rusia şi Bulgaria. După ce grecul a fost prins în flagrant, la Roman, din cauza lipsei unui translator autorizat, instanţa a amânat termenele de arestare.

În cele din urmă i s-a aplicat interdicţia de a părăsi România, dar măsura a venit târziu, deoarece Bozonis reuşise să treacă fraudulos frontiera, ajungând în Grecia. În 2007, acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Atena la 19 ani de închisoare, pentru infracţiuni de crimă organizată, trafic de persoane, deţinere ilegală de arme şi de bani falşi, care au fost comise în ţara natală.

Gabriela Ivan a reuşit să se sustragă urmăririi penale. „Detalii: condamnare – 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi proxenetism. Inculpata, în 2001 – 2002, a constituit un grup infracţional, cu sprijinul unui cetăţean grec (…). Au racolat tinere şi minore, pe care mai apoi le-au traficat în alte ţări, în vederea practicării prostituţiei“, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending