Contactează-ne

Actualitate

S-a tras cortina peste o nouă ediţie a Festivalului de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi Lucky Kids

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au participat un număr de 220 de copii din România şi Republica Moldova ■ juriul a fost format din muzicieni cunoscuţi între care şi cîştigătorul concursului Super Star România ■

Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi Lucky Kids s-a desfăşurat recent în sala de festivităţi a Primăriei Roman. Competiţia-spectacol s-a adresat tuturor categorilor de vîrstă, de la copii de 4-5 ani pînă la 18 ani, inclusiv. Au fost acordate trofee şi premii I, II, III, menţiuni I, II, III, precum şi premii speciale.

Juriul a fost format anul acesta din compozitorul Ionel Tudor, compozitorul Nicolae Caragea, textiera Andreea Andrei şi Alessandro Mucea, cîştigătorul concursului Super Star România (PRO TV), ediţia 2022. „Toţi aceşti copii minunaţi au obţinut 10 pe linie. Este prima ediţie, din cele 11 desfăşurate pînă acum, cînd s- a întîmplat aşa ceva. 10 pe linie la toţi cei 14 concurenţi care au luat trofee. A fost un regal muzical, concurenţi foarte bine pregătiţi, copii şi adolescenţi dornici de a urca pe scenă.

Noi, ca şi organizatori, le-am asigurat concurenţilor o sonorizare excepţională, care i-a ajutat pe tineri foarte mult. Scena a fost pregătită, diferit faţă de ceilalţi ani. Au fost două zile încărcate de emoţii la cote maxime, două zile în care muzica a răsunat în oraşul Roman, unde au ajuns 220 de concurenţi din întreaga ţară, dar şi din Chişinău. Mulţumim principalului şi unicului sponsor, Bulai Elemar, o doamnă iubitoare de artă şi de copii“, a declarat Mihaela Tertelici.

Trofeul Junior a fost acordat următorilor copii: Carolina Racoviţan – Cluj; Daria Niculai – Cluj; Elena Tofan – Piatra Neamţ; Giulia Dancă – Roman; Alexia Ţăruş – Iaşi; Alexandru Ioan Ojog – Bacău; Cassandra Ilinca Botea – Iaşi; Eric Alexandru Crăcană – Botoşani. Trofeul Adolescent a ajuns la Theodor Gabriel Stroiu, din Podul Turcului (Bacău), Sara Maria Munteanu – Oneşti; Amalia Blejoiu – Bîrlad şi la romaşcancele Ştefania Pascal şi Teodora Zalomir.

De menţionat faptul că, anul acesta, aflate în dificultăţi financiare, firmele nu au mai pus umărul pentru a ajuta în organizarea unui festival, care a adus beneficii culturale, dar şi materiale economiei private locale. De mirare este însă şi faptul că ajutorul autorităţilor publice locale a fost unul minimal. Prinsă într-un nesfîrşit şir de dispute politice, primăria a pus la dispoziţia organizatorilor, timp de două zile, sala de spectacole.

Dar fără asigurarea, ca în alţi ani, a unor premii, pe care edilii le înmînau copiilor, ca semn al preţuirii unui festival, care şi-a cîştigat de-a lungul timpului notorietate. Şi care a adus în lumina reflectoarelor muzica de valoare şi talente certe, de la medaliaţii la Eurovision Cristian Prăjescu sau Sebastina Tudor, la cel mai recunoscut talent din ultima vreme, „Superstarul“ Alessandro Mucea, cu care mai toţi politicienii n-au ezitat să se fotografieze.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ ameninţă cu judecata liderii PNL

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, spune că îi va da în judecată pe liderii liberalilor nemţeni, după ce aceştia au făcut public un comunicat de presă în legătură cu lucrările efectuate pe podul de pe drumul naţional DN2, la intrarea în municipiul Roman.

Prefectul s-a declarat deranjat de “minciunile și calomniile pe care semnatarii acestui comunicat le-au făcut la adresa mea” şi face precizarea că “îi voi chema în judecată pentru a răspunde civil pentru prejudiciul de imagine pe care mi l-au produs”.

El mai spune şi care este motivul pentru care a luat această decizie: “Această decizie am luat-o deoarece nemțenii nu sunt datori să asiste la bălăcărelile publice proliferate de politicieni care nu s-au remarcat în activitatea lor politică și administrativă decât prin circ și comportament de mahala”.

În ceea ce priveşte starea şi evoluţia lucrărilor la pod, în comunicatul de presă emis de prefect se fac următoarele precizări:

“Reprezentanții DRPDP Iași ne-au comunicat că această activitate a fost contractată de o firmă specializată respectându-se procedurile legale. Operațiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi.

Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilatație are termen de finalizare de cel puțin 5 zile/fir. Termenul nu poate fi devansat deoarece sunt folosite în procesul tehnologic betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție. Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul contractual de finalizare a lucrării este sfârșitul lunii august a.c.

Se încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt, dar fără a fi afectate etapele tehnologice”.

Citește știrea

Actualitate

Calvarul va mai dura. Cozi de kilometri pe E-85, din cauza lucrărilor de la podul de Horia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ neexistînd rută alternativă, cozile de maşini se întind pe 6-7 kilometri în ambele sensuri ■ problema descongestionării traficului nu are soluţie ■ lucrările ar trebui să fie terminate la finalul lunii august ■

Direcţia Regională de Drumuri Iaşi a început reparaţii la mai multe poduri din raza sa de responsabilitate, printre acestea numărîndu- se şi lucrarea de la cel de Horia, care asigură accesul prin Roman, pe E-85, spre Suceava, Iaşi sau Bacău. Numai că, pe ambele sensuri, zilnic, aglomeraţia depăşeşte limitele normalului.

Se formează cozi de 6-7 kilometri pe ambele sensuri, lucru care irită la maxim conducătorii auto, sau pe cei care tranzitează zona, fiind în concediu. Florin Marius Sima, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Pentinenciare, filiala Bacău, care face naveta, are de fiecare dată probleme, fiind nevoit să plece că cel puţin o oră înainte, pentru a nu întîrzia la serviciu.

„Traficul este îngreunat şi la modul glumeţ aş spune că ar trebui să se aducă un bac care să folosească la traversarea rîului Moldova. Fac naveta de la Roman la Bacău şi de la începutul lunii am mari probleme, pentru că trebuie să iau în calcul un timp suficient pentru a nu întîrzia la serviciu. Luni, 8 august, am stat în trafic 3 ore pentru a ajunge la Bacău, iar astăzi, cînd m-am întors de la Bacău am aşteptat două ore şi jumătate să intru în Roman.

Coada era pînă la Secuieni. În acest timp, la pod nu lucra nimeni. Vreo patru muncitori stăteau în staţia de benzină de la intrarea pe pod, la o cafea şi o ţigară. În coloană erau maşini cu numere din toate judeţele ţării şi foarte multe TIR-uri cu număr de Ucraina. Lumea e nervoasă, iese din maşină, înjură, dar nu are pe cine întreba ce se întîmplă, pentru că nu există cineva care să dirijeze traficul“, a declarat Florin Sima.

Purtătorul de cuvînt al DRDP Iaşi, Neculai Popovici, a declarat că lucrarea are ca termen de execuţie sfîrşitul lunii august: „Operaţiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea şi realizarea găurilor, montarea rosturilor noi. Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilataţie are termen de finalizare de cel puţin 5 zile/fir.

Termenul nu poate fi devansat, deoarece sînt folosite în procesul tehnologic betoane speciale, cu timp strict de întărire şi protecţie. Avînd în vedere complexitatea operaţiunii şi instalaţiile folosite, activitatea nu se poate desfăşura pe timpul nopţii, ci doar ziua. Totodată, în procesul tehnologic există şi pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operaţiuni şi nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul de finalizare a lucrării este sfârşitul lunii august“.

Poliţia Neamţ cunoaşte problema, dar nu are nici o pîrghie de rezolvare, ţinînd cont că nu există variantă ocolitoare. „În acest moment, valorile de trafic sînt foarte ridicate şi din cauza TIR-urilor din Ucraina, care transportă cereale spre Constanţa. Constructorul are un anumit termen de execuţie şi ne dorim respectarea lui.

Dacă lucrarea se prelungeşte, în septembrie începe şcoala şi traficului existent i se va adăuga cel specific transportului şcolar. E adevărat că nu există poliţişti care să dirijeze traficul, dar vorbind de situaţia complicată. Noi verificăm permanent valorile de trafic, pentru a nu exista incidente, dar nu ajută cu nimic“, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

VIDEO: Turist din Iaşi, accidentat de o stâncă desprinsă din Chei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Iaşi, a fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă dintr-un versant muntos din Bicaz-Chei.

“Astăzi, 10 august, în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment”, a declarat subinspector Ciofu Ramona, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unor surse neoficiale, în momentul în care s-a produs nedoritul incident, bărbatul era cu soţia şi cei doi copii.

Vom reveni.

UPDATE: Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iaşi.

UPDATE 2: Victima a suferit traumatisme la nivelul capului și se află într-o stare gravă – sursa ISU Neamţ

FOTO: generica

Citește știrea
AdvertisementTrending