Contactează-ne

Prima pagină

Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ea a fost alcătuită de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, fiind la îndemâna tuturor părinților care se roagă în aceste zile pentru reușita copiilor la examene ■ într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, rugăciunea a fost publicată pe pagina de internet a lăcașului de cult ■

În timp ce copii de gimnaziu așteaptă rezultatele de la Evaluarea Națională și în plină etapă de susținere de către liceeni a probelor de la Bacalaureat, reprezentanții bisericii sunt alături de familiile celor aflați în „confruntări“ decisive pentru viitorul tinerei generații.

Una care a avut de-a face cu obstacole în ultimii ani: perioada pandemică, greva din Educație sau lipsurile materiale ale famililor, etc. IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, este autorul unei rugăciuni pentru părinți, publicată pe pagina de internet a instituției menționate. Iată conținutul acesteia, alcătuită într-un limbaj simplu, fără prea mulți termeni religioși:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută pe fiul meu/fiica mea, să treacă cu bine examenul ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, înțelepțește-i cugetul și luminează-i mintea să poată răspunde cu discernământ, fără teamă și cu dreaptă socoteală, la toate întrebările care i se vor pune de către dascălii rânduiți pentru aceasta.

Tu, Doamne, știi osteneala, râvna de pregătire, din nopțile-i nedormite, pentru ca la vremea potrivită să aibă în minte adunate cunoștințele necesare pentru trecerea acestui examen. De aceea, fii milostiv, Doamne, și îl/o inspiră ca, din mulțimea învățăturilor acumulate, să găsească cele mai frumoase răspunsuri, atunci când i se vor pune înainte întrebările, după rânduielile statornicite de cei în drept. Tu, Doamne, ești stăpânul vieții noastre și, fiind atoateștiutor, cunoști străfundurile ființei noastre și în mâinile Tale este soarta fiecăruia dintre noi!

De aceea, eu cred că îi va fi de mare folos copilului meu să iasă încununat din această experiență, iar rezultatul obținut să îi deschidă orizontul cunoașterii în dorința de a urca, treaptă cu treaptă, spre desăvârșire, înmulțind talantul pe care Tu l-ai rânduit pentru el. Te rog, așadar, să se facă toate precum Tu voiești și precum Tu știi pentru fiul meu/fiica mea, ca să-ți aducem mulțumire și laudă, în vecii vecilor. Amin!”, se spune în rugăciune.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending