Contactează-ne

Actualitate

Românii care muncesc în străinătate, întîlnire cu edilii. „Aş vrea să am o afacere, nu să vin pe post de slugă“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ romaşcanii care lucrează în străinătate găsesc lăudabile realizările municipalităţii ■ dorinţa lor este ca atunci cînd se vor întoarce să-şi deschidă propria afacere ■

La sediul Primăriei Roman, aproximativ 20 de romaşcani care muncesc în străinătate s-au întîlnit, vineri, 19 august, în sala de consiliu local cu primarul Leonard Achiriloaei, de faţă fiind şi deputatul Laurenţiu Leoreanu, dar şi directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, Elena Miron şi Gabriela Bobeanu, şef Serviciu Comunicare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Deputatul Leoreanu a ţinut o prelegere despre diversele crize prin care trece omenirea, sanitară, economică, energetică, subliniind eforturile guvernamentale de ieşire din acest uriaş impas. Rînd pe rînd, invitaţii au prezentat proiectele de sprijinire a romaşcanilor, care lucrează în diaspora. Primarul Leonard Achiriloaei a expus cu lux de amănunte eforturile de schimbare a feţei oraşului.

„Ştiu ce înseamnă să fii departe de cei dragi, să aştepţi cu sufletul frămîntat de emoţii bucuria reîntîlnirii cu familia, cu cei care în urmă cu ani de zile au plecat departe de oraşul natal pentru a-şi construi un viitor mai bun. Experienţa celor care lucrează peste hotare a adus mereu un suflu nou localităţilor, iar aceşti oameni sînt de apreciat. Îmi doresc o reîntoarcere acasă a cît mai multor persoane.

Tocmai de aceea am prezentat ascensiunea pe care Romanul a avut-o în ultimii doi ani şi proiectele viitoare care vor fi implementate în municipiul nostru, pe fiecare domeniu în parte: sănătate, educaţie, infrastructură. Voi rămîne într-un dialog deschis şi constructiv cu romaşcanii din diaspora, utilizînd mijloacele informatice de comunicare, pentru că doar aşa, apropiaţi fiind, vom continua drumul dezvoltării şi vom face un «acasă» mai frumos pentru fiecare dintre noi!“, a spus Leonard Achiriloaei.

Cîţiva dintre cei prezenţi au ridicat o serie de probleme aparent mărunte: nevoia de montare a mai multor coşuri de gunoi, nevoia vopsirii unitare a faţadelor blocurilor, nevoia unui serviciu de comunicare eficient pentru rezolvarea problemelor juridice ale celor întorşi din străinătate, necessitate unei şcoli de vară pentru copiii întorşi din ţărileunde muncesc părinţii.

„Muncesc de peste două decenii în străinătate şi mi-aş dori ca cel puţin eu să mă întorc acasă. Marea problemă e faptul că ne ţin acolo copiii care şi-au făcut un rost şi nu se mai pot integra în România. Eu cred că şi mie mi-ar fi greu să fac acest lucru. Dacă aş veni acasă aş vrea să am o afacere a mea, să nu mai vin pe post de slugă a altora“, a spus una din persoanele prezente. Primarul a încercat să răspundă, punctual, la fiecare problemă ridicată.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Moshu

    25 august 2022 at 12:50 PM

    Păi, da ! S-a săturat să fie slugă ! Acum vrea să fie ,,patron”, cu afacerea lui !!
    PS. El, săracu, nu știe cam cum e să fii ,,patron” în România !!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending