Contactează-ne

Actualitate

„România are nevoie de profesori corect plătiți, bine instruiți, suficient de motivați și mai ales respectați“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pachetul legislativ referitor la Educație a fost publicat în Monitorul Oficial al României ■ secretarul de stat Bogdan Dumea apreciază că Guvernul a făcut eforturi majore de rezolvare a nemulțumirilor care au dus la greva cadrelor didactice ■

Unul din cele mai dezbătute subiecte politice ale acestor zile rămâne, fără discuție, pachetul legislativ referitor la Educație, publicat în Monitorul Oficial miercuri, 5 iulie. Secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Dumea, apreciază că Guvernul din care face parte  pune Educația în centrul atenției.

Acesta a avut o intervenție consistentă, pe acest subiect, la o dezbatere organizată la postul central de televiziune Antena 3 CNN. „În această intervenție am subliniat faptul că inclusiv negocierile de tip politic au fost sistate atunci când profesorii s-au aflat în grevă. Prin implicarea fermă a premierului Marcel Ciolacu au fost identificate cele mai sustenabile soluții pentru rezolvarea revendicărilor cadrelor didactice.

În continuarea angajamentului nostru față de dascăli, PSD a inclus o serie de beneficii în Legile educației, deoarece respectul pentru ei și implicit interesul pentru creșterea calității actului educațional nu vizează doar aspectele pecuniare.  Considerăm că România are nevoie, mai mult ca niciodată, de profesori corect plătiți, bine instruiți, suficient de motivați și mai ales respectați, de noi toți,  în calitatea lor de făuritori de generații.

De generații care pot și vor susține progresul și evoluția țării noastre”, a punctat Bogdan Dumea. Reamintim faptul că Legea 198/2023 reglementează învățământul preuniversitar iar Legea 199/2023 învățământul superior. Cele două acte normative vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial, adică din 3 septembrie 2023, odată cu începerea a anului școlar 2023-2024.

 

 

 

 

 

Citește știrea
3 comentarii

3 Comments

 1. Vasile

  7 iulie 2023 at 11:24 AM

  Stiti ca 30%din tinerii sub19 ani in jud. Neamț sunt analfabeti iar 50% din restul sunt analfabeti functionali ?!?
  Cer scuze pentru indulgență

  • Nae Roman

   9 iulie 2023 at 2:43 PM

   Vasâli, sî zâci „analfabeți funcțional”!

 2. Nae Roman

  9 iulie 2023 at 2:54 PM

  @ R. Drume sau Drules1. bine instruiți; 2.corect plătiți; 3.dacă sânt „motivați”; 4. respectați (doar dacă „merită” !)
  NB. Unu și doi depinde de voi ( pesede + penele + SRI /aca „statu // ); 3 și 4 de… fiecare în parte !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending