Contactează-ne

Actualitate

Roman: O ziaristă vrea fotoliul de primar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Partidul Împreună pentru Moldova propune un candidat surpriză - jurnalista Teo Baciu ■ aceasta a anunţat că va renunţa, pentru moment, la a mai scrie ■ „Sîntem sătui de ce se întîmplă în Roman: lipsă de transparenţă, bani din împrumuturi cheltuiţi doar pentru firme prietene, lucrări de calitate îndoielnică“, a declarat candidata ■

Organizată într-un cadru neobişnuit, la intrarea pe centura Ocolitoare Roman-Est, conferinţa de presă a Partidului Împreună pentru Moldova, filiala Roman, a venit cu o surpriză de proporţii.

Aceea a lansării pe lista de candidaţi pentru primărie nu a liderului noii formaţiuni, afaceristul Bogdan Roman, ci a unei jurnaliste, pe Teodora Rusu Baciu. I-au stat alături profesorul Ovidiu Albert, omul de afaceri Adrian Gherghel şi cîţiva colegi de partid.

„În timp ce partidele mari au logistică, fonduri imense, provenind din afaceri cu statul, bazin electoral, manipulat şi cumpărat, noi ne avem doar unii pe alţii. Am ales să candidăm sub umbrela Partidului Împreună pentru Moldova pentru că e unul regional, nici de stînga, nici de dreapta, ci unul care promovează interesele Moldovei şi ale romaşcanilor. Vrem dezvoltarea Moldovei, iar Romanul reprezintă o parte a istoriei Moldovei şi care merită mai mult decît primeşte de la Bucureşti“, a declarat Bogdan Roman.

Teodora Baciu a mărturisit ziariştilor de ce a decis să se implice în politică şi mai ales să candideze pentru fotoliul de primar.

„Ştiu că este o mare surpriză pentru toţi şi mărturisesc că şi pentru mine a fost, atunci, cînd de cîteva zile, mi s-a propus să fiu parte din acest proiect. Aş vrea să fie foarte clar că această candidatureă este pentru că aceşti oameni, colegii mei, m-au convins că este momentul să ne implicăm mai mult. Ştiu că Romanul merită mai mult.

Sîntem sătui de ce se întîmplă în Roman: lipsă de transparenţă, bani din împrumuturi cheltuiţi doar pentru firme prietene, aroganţa autorităţilor de a nu se consulta cu cetăţenii cînd iau decizii, lucrări de calitate îndoielnică. Artera ocolitoare pe care ne aflăm este un exemplu de acest fel. Să ne amintim că am stat fără apă luni de zile, să ne amintim că pierderile sînt imense, pentru că lucrurile nu au fost făcute în mod profesionist“, a spus ziarista, decisă să lase condeiul şi să se apuce de administraţie publică, dacă romaşcanii o vor vota.

Aflată în postura de a răspunde la întrebările jurnaliştilot, candidata surpriză, care are doar 35 de ani, a declarat că va întrerupe activitatea şi că politica editorială a site-ului său nu va fi influenţată de calitatea sa de candidat, dar mai ales că va încerca să fie una onestă. De altfel deviza sa va fi: Onestitatea, Transparenţă şi Performanţă.

Teo Baciu este căsătorită cu un coleg jurnalist, a absolvit Faculatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Bacău şi a beneficiat de o bursă Erasmus în Franţa şi alta la Bruxelles.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending