Contactează-ne

Politica

Roman: componența noului Consiliu Local

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în viitorul legislativ local a intrat PNL cu 8 mandate, PSD tot cu 8 mandate ■ USR-ul va avea doar doi consilieri, față de 4 în actualul mandat ■  AUR-ul a obținut două mandate și SOS un mandat de consilier local ■ viitorul Consiliu Local Roman va fi format din consilieri a 5 formațiuni politice ■ în mandatul în exercițiu romașcanii au fost reprezentați tot de 5 formațiuni politice ( PNL, PSD, ÎPM, Pro România și USR) ■

Urmare a numărării voturilor exprimate de romașcanii care s-au prezentat la scrutinul de duminică, 9 iunie, componența viitorului Consiliu Local la Roman, după distribuirea mandatelor va fi de 8 consilieri PNL, formațiunea obținând 7039 de voturi (37,97%), inițial fiindu-i atribuite 7 mandate, iar în urma procedurii de redistribuire primind și un al 8-lea mandat.

PSD  a obținut la CL 7933 voturi (37,97%) formațiunii revenindu-i tot 8 mandate.

USR a fost votat de  2201 romașcani(10,53%), revenindu-i doar două mandate față de 4 în actualul CL, legislativ care  va funcționa până în luna septembrie. AUR a fost votat la CL de 1791 de romașcani(8,57%) revenindu-i tot două mandate. Formațiunea Dianei Șoșoacă –SOS a fost votată de 1116 romașcani(5,34%) obținând dreptul la un mandat de consilier local.

Redactorul ”Monitorul” a încercat să afle componența viitorului Consiliu Local, care își va intra ”în pâine” în luna septembrie, când va expira mandatul de 4 ani al actualului Consiliu Local.

Lista de consilieri PNL ar urma să fie deschisă de actualul primar Leonard Achiriloaei, în condițiile în care acesta nu va fi promovat într-o altă funcție, așa cum am aflat din surse gazetărești .

În cazul în care se va întoarce pe postul de director economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman, post rezervat prin lege, cele opt fotolii de CL ar urma să fie ocupate de: Leonard Achiriloaei, Dana Păiuș, Alin Tănase, Daniela Ichimaș, Ciprian Meriuță, Roxana Iorga, Constantin Ghica, Mioara Constantin, Ungureanu Mioara. Dacă Leonard Achiriloaei va pleca într-o altă funcție,  în consiliul local va intra din partea liberalilor și Mihai  Ciobanu. De remarcat că nume noi în viitorul CL din partea PNL ar fi doar cele ale medicului stomatolog Ciprian Mereuță și al expertului contabil Mioara Ungureanu. Următorul pe lista PNL cu șanse de a intra în viitorul legislativ local e inginerul constructor Mihai Ciobanu de la SOMACO, aflat pe poziția 9 pe liste.

Studiind și lista PSD cei 8 consilieri care ar urma să intre în noul CL ar fi: Lucian Micu (jurist), Ionuț Ciocoiu (profesor), Elena Tabacariu (jurist), George Biciușcă (om de afaceri), Iulia Havrici (economist), Eugen Pătrașcu (maistru), Vlad Rădăuceanu (economist) și Ștefan Mihai Popescu (inginer), lista oprindu-se la Nicu Ciprian Ghindăoanu (inginer). Președintele PSD Roman, Lucian Micu, a declarat că își va ridica mandatul și va vedea dacă va rămâne sau nu în CL. În condițiile în care acesta va renunța la această funcție, așa cum a declarat în timpul campaniei electorale,  în viitorul CL ar urma să intre și Nicu Ciprian Ghindăoanu (inginer).

Lista PSD cuprinde patru nume noi față de cele din actualul CL. Cele două locuri pe care le-a cștigat USR ar fi ale lui Cosmin Ancuța cel care a candidat la funcția de primar și ale lui Alexandru Băncescu, Niciunul dintre ei nu a mai făcut parte din Consiliu Local. O formațiune politică nouă care va face parte din viitorul CL Roman este AUR-ul,  care ar urma să intre cu doi consilieri: Camelia Monica Ladan și Marius Iulia Lazăr. Formațiaunea Dianei Șoșoacă- SOS- a obținut 1116 voturi(5,34%) și va intra în viitorul Consiliu Local cu Nadia Moldoveanu.

Mesajele principalilor competitor în cursa pentru alegerile locale

Imediat după câștigarea unui nou fotoliu de primar, actualul deputat Dan Laurențiu Leoreanu, cel care a hotărât să se întoarcă acasă, a consemnat de pagina oficială de Facebook: ”Tot ce simt ar putea fi rezumat în aceste două cuvinte. E greu să spun ce și cum simt. Dar vreau să mulțumesc tuturor romașcanilor care au încredere în mine, care au ales experiența, sinceritatea, gândul bun și sufletul curat! Tuturor celor care știu că împreună vom construi mereu mai mult și mai bine! Tuturor celor care au rămas demni, indiferent de toate cele ce s-au coborât asupra lor. Tuturor celor care nu s-au lăsat amăgiți cu mărunțiș și care au dovedit că sunt romașcani 100%, cu onoare și responsabilitate! Tuturor celor care simt și iubesc Romanul cu adevărat! Ne scuturăm de praful care s-a agățat de noi, iar cu fruntea sus pornim la un nou drum. Chiar dacă nu va fi ușor, nici o piedică nu ne poate opri din a duce Romanul acolo unde merită și mai departe, așa cum niciun bolovan aruncat în drumul nostru nu a putut să ne oprească nici până acum. Împreună, prin muncă, cinste și implicare, vom reuși 100%”, a consemnat Dan Laurențiu Leoreanu.

Tot pe pagina de Facebook, Lucian Micu, principalul contracandidat al câștigătorului, a transmis și el un mesaj romașcanilor: ”Astăzi, Romanul și romașcanii au pecetluit soarta comunității noastre. Eu am pierdut, dar sper ca orașul să câștige pe viitor. Viața merge înainte și după 9 iunie, viitorul ne va arăta în ce fel. Cu toții tragem nădejdea că ne va fi măcar un pic mai bine. Chiar dacă romașcanii l-au ales pe candidatul PNL la funcția de primar, tot romașcanii au decis să dea votul de încredere pentru legislativ echipei PSD. Cu alte cuvinte, PSD a câștigat votul în luarea deciziilor pentru viitorul Romanului, în Consiliul Local. Primarul execută, Consiliul Local decide. În aceste condiții, echipa PSD se va asigura că cei din PNL se vor ține de promisiunile făcute și vor căuta soluții pentru ca și proiectele PSD să fie prioritare, pentru că o bună parte din cetățeni ne-au oferit acest vot și ne-au legitimat proiectul de guvernare locală.Rămân președinte al PSD Roman și, din această calitate, voi continua să construiesc, voi continua să gândesc proiecte pentru comunitate și le voi înainta viitoarei administrații. Niciodată nu am pus mai presus politica de interesul comunității, chiar dacă am avut de pierdut uneori pe plan personal.Succes actualei și viitoarei conduceri a administrației publice locale romașcane!

Mai sunt două rânduri de alegeri și voi continua să mă implic în a vă arăta că politica se poate face și altfel, nu doar prin promisiuni, ci prin lucruri pe care le putem lăsa în urmă!”, a spus Lucian Micu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending