Contactează-ne

Actualitate

Roman: Campanie participativă, care este proiectul votat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ noi platforme supraterane de colectare a deşeurilor este proiectul votat în cadrul campaniei de bugetare participativă Pentru Roman ■ valoarea sumei alocate pentru acest capitol este de 200.000 de lei ■

S-a finalizat procedura de vot în cadrul campaniei de bugetare participativă Pentru Roman! – ediţia 2020, urmînd ca reprezentanţii administraţiei locale să implementeze proiectul care a obţinut cel mai mare număr de voturi din partea romaşcanilor.

„Campania de bugetare participativă Pentru Roman, ediţia 2020, s-a încheiat, urmînd ca reprezentanţii administraţiei publice locale să implementeze proiectul care a obţinut cel mai mare număr de voturi. Patru proiecte au fost depuse de cetăţeni în cadrul ediţiei din acest an a bugetării participative, iar la procedura de vot au fost înregistrate 272 de opţiuni valide.

Proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi şi care va fi implementat de Primărie este Platforme casetate pentru colectarea separată a deşeurilor menajere, care a întrunit un număr de 138 de voturi valide. Un număr de 81 de voturi valide a obţinut şi proiectul Preţuieşte fiecare respiraţie! – ventilatoare pentru Spitalul Roman, în timp ce proiectul realizării unui sistem voltaic Green spots tree a obţinut 48 de voturi, iar aplicaţia pentru nevăzători – cinci voturi.

Sîntem în al doilea an în care implementăm bugetarea participativă şi cred că, de la ediţie la ediţie, numărul romaşcanilor care vor dori să se implice în buna guvernare a oraşului va creşte. Anul acesta, am alocat 200.000 de lei pentru proiectele pe care comunitatea le consideră oportune în a completa viziunea de modernizare a oraşului pe care o am eu şi echipa mea din Primărie.

Nu-mi place să fac promisiuni pe care nu le pot onora, dar îmi exprim speranţa ca, anul viitor, să păstrăm această sumă sau chiar să o creştem, pentru a da posibilitatea romaşcanilor de a implementa nu doar un proiect pentru oraş, ci poate două-trei, funcţie de valoarea lor. Mă aşteptam, recunosc, ca numărul voturilor să fie mai mare, dar sînt sigur că, de la an la an, ne vom obişnui să fim mai activi, mai implicaţi, ca deciziile luate pentru oraş să aibă şi un mai mare impact.

Proiectul de realizare a platformelor casetate apreciat de cei mai mulţi este benefic. Noi deja am început anul acesta amenajarea a patru puncte de colectare de acest fel şi rezultatele s- au văzut imediat. Mai multă curăţenie, mai multă civilizaţie, un plus mare pentru colectarea selectivă.

Vom demara procedurile cît mai repede pentru a achiziţiona şi monta cele zece platforme casetate propuse şi finanţate prin bugetarea participativă. Îi felicit pe toţi cei care au venit cu un proiect şi îi încurajez să depună acest efort periodic, să-i încurajeze şi pe ceilalţi să se implice şi, cu aceste idei, să ne ajute şi pe noi să dezvoltăm şi mai mult Romanul“, a declarat primarul Lucian Micu.

Platformele casetate sînt formate din minim 5 module:unul pentru deşeurile din sticlă, unul pentru cele din plastic şi metal, un alt modul pentru deşeurile din hîrtie şi carton şi două pentru deşeuri nereciclabile. Primăria a stabilit ca aceste platforme să fie amplasate pe străzile Bradului, Smirodava, Bogdan Dragoş, Veronica Micle, Aleea Liliacului, Dumbrava Roşie, Dumitru Mărtinaş, Dr. Felix, Annton Pann şi Victor Hugo. Proiectul cîştigător a fost propus de romaşcanul Cornel Veliceasca.

Advertisement








Trending