Contactează-ne

Prima pagină

Rezultate la Definitivat. Pentru unii profesori examenul a fost extrem de dificil

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ s-au prezentat la proba scrisă 155 candidați și au obținut medii de promovare 111 candidați ■ trei dascăli au avut nota 10 ■ 44 candidați nu au promovat examenul ■ rezultatele finale vor fi comunicate pe 6 august ■

Inspectoratul Școlar Neamț a dat publicității un comunicat de presă referitor la rezultatele obținute la Definitivat, înainte de contestații. Astfel, în județ s-au prezentat la proba scrisă de  miercuri, 24 iulie 2024, la centrul de examen de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” 155 candidați, la 32 de discipline. Iată care sunt rezultatele înainte de contestații, pe tranșe de note.

Între 4 și 4,99 au fost 2 lucrări (1,28%); între 5 și 5,99 – 3 lucrări (1,94%); între 7 și 7,99 – 32 de lucrări (20,64%). Între 8-8,88 au fost  64 lucrări (41,29%); între 9 și 9,99 – 44 lucrări (28,39%). Trei candidați au obținut nota 10. În aceste condiții, procentul de promovabilitate este la nivel de județ de 71,61%, candidați care au reușit să obțină medii între 8 și 10.

Un număr de 44 de candidați (28,39% din candidați prezenți) nu au promovat examenul. Media minimă de promovare a examenului de definitivat este 8. Cadrele didactice, care promovează acest examen, dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind obiectivul acestui concurs național. Pentru a putea participa la proba scrisă, candidații trebuiau să îndeplinească, simultan, unele condiții.

Între ele, efectuarea stagiului de predare în specialitate de cel puțin un an, obținerea unuia din calificativele BINE sau FOARTE BINE, pentru activitatea didactică desfășurată în anul școlar 2023/2024. Este obligatoriu ca media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului să fi fost de minim 8 și notele nu mai mici de 7,  la fiecare dintre  probele respective.

Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute au avut dreptul să depună contestații marți, 30 iulie, până la ora 20,00 și joi, 31 iulie până la ora 12.00. În contestații e obligatoriu ca cei nemulțumiți de nota la proba scrisă să precizeze județul de proveniență, numărul fișei de înscriere la examen, denimirea centrului de examen unde au susținut proba scrisă, nota contestată, adresa de e-mail și numărul de telefon la care pot fi contactați.

Contestația poate fi depusă personal, la centrul de examen sau printr-o împuternicire notarială în original. Candidatul a trebuit să anexeze la contestația depusă/transmisă la centrul de examen o copie a cărții de identitate. Nu pot fi contestate lucrările altor candidați. Contestațiile rezultatelor la proba scrisă au putut fi depuse și în format electronic (scanat), prin poșta electronică.

Potrivit metodologiei, proba scrisă este parte constitutivă a examenului, iar nota obținută are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 (opt) pentru a asigura promovarea. În această sesiune la nivel național proba scrisă a fost susținută la 99 de discipline de către 8.072 candidați (94,59%) dintre cei 8.534 de candidați cu drept de participare. Examenul a fost susținut în 42 de centre județene.

Conform calendarului de desfășurare a examenului de Definitivat, între 31 iulie și 5 august vor fi soluționate contestațiile și în ziua de 6 august vor fi afișate rezultatele finale. Între 6 și 9 august inspectoratele școlare vor transmite la minister tabelele nominale cu rezultatele candidaților care au promovat examenul de Definitivat, iar între 12 și 26 august, prin ordin de ministru, vor fi validate rezultatele.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending